Práce s Cubase a VSTI, webový stránky, kurzy, knihy

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Olihen

Práce s Cubase a VSTI, webový stránky, kurzy, knihy

Příspěvek od Olihen »

Už jsem tak nějak dospěl k tomu že je pro muj hudební rozvoj esencialne nutny se naučit dělat s Cubase, virtualnima nastrojema atd. protože se ted kolem toho točí uplne všechno. Hlavně mi jde o virtualní nástroje (MIDI), nahrávání live nástroju nepředpokládam, max krome hlasu případne nějakych hluku/drobných perkusí.
Vubec ale nevim jak se zorientovat v nekonečnem moři pluginu, virtualních nástrojů featurek atd. a nechci nic pořizovat než se do toho trochu dostanu a budu vědět co a jak.
Mám dome pár knížek na tohle tema, ale práci s těmahle věcma se moc z knih nedá naučit (i když radu na nějakou dobrou guide (klidne i v AJ) bych uvítal.
Existujou u nás nějaký kurzy těchhle dovedností? Lidi co jsou ochotny tohle za prachy "učit" a mají přehled o různých pluginech,VSTI atd.? Webovy stránky který se věnujou tejhle problematice přístupny začátečníkovi? Tutorialy na youtube ktery jsou komplexní a dobře koncipovany?
Kde jste nabírali zkušenosti vy, co tohle ovládáte?
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
torst

Re: Práce s Cubase a VSTI, webový stránky, kurzy, knihy

Příspěvek od torst »

Hele, není to žádné kouzlo. Pro mě je navíc Cub dost srozumitelnej, pronik jsem do něj stylem pokus-omyl. Jestli dovedeš z webu stahovat, pak načítat, ovládat a editovat VSTi, máš dveře do široka otevřený.
Instrumenty najdeš např. tady
http://www.hitsquad.com/smm/freeware/
ale je i spousta jinejch webů.
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Rozhodně je YT plný tutoriálů a pokud v zásadě "tápeš" jen v této problematice, tak to ti je schopný vysvětlit pomalu kdokoli. Expertem je rozhodně "MAJ" (Martin Jirsák), kurzy jako takové dělá i Deccart (ale obsahem je výrazně víc věcí, než jsi zatím zmínil, že bys chtěl).

Já si znalosti vytvořil asi podobně jako torst; obecné znalosti postupně nabírané a konkretizované aplikováním v Cubase.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
torst

Příspěvek od torst »

pro mě je to bádání a poznávání natolik vzrušující, že se o něj rozhodně nechci nechat připravit nějakým "lektorem."
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
AMMA
Nový uživatel

Příspěvek od AMMA »

Ahoj,
nesdílím názor že nejlepší jak se vpravit do problematiky tvorby hudby na pc je pokus omyl a tak přikládám nějaké odkazy.

http://www.reasonacademy.eu/videonavody/

a zde s cz titulky
https://www.youtube.com/watch?v=SJzAD7BfwVw

Tak snad to někomu trochu pomůže :wink:
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“