Snímač na Godin Session

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Andreas11

Snímač na Godin Session

Příspěvek od Andreas11 »

Ahoj,

Mám kytaru Godin: http://www.godinguitars.com/godinsessionp.htm
Strat SSH, tělo lípa, hmatník javor

Snímače jsou tam tyto (psal jsem přímo výrobci, protože na internetu nebyly žádné bližší specifikace)

GHB1 (bridge humbucker) : 10.30K impedance, AWG44 coil gauge, 6600 turns. (bridge)
GS1 (single-coil) : 5.75K impedance, AWG42 coil gauge, 7200 turns. (neck+middle)
All 3 pickups have ceramic magnets.

Protože na druhé kytaře mám SSH též, chtěl bych mít u této kytary SSS, ale na pozici kobylky je rámeček na HB a do kytary nechci vrtat a dávat vyfrézovat díru na singl. Ty singly hrají moc pěkně, ale ten HB je takový "pod dekou". Takže bych ho chtěl vyměnit.

Uvažoval jsem o P90 nebo nějakém jiném HB, který bude mít více výšek a ve spojení s prostředním singlem více "stratovský" tón. Prostě mi chybí to klasické stratovské spojení singlů middle+bridge... Hraju Gilmoura - zejména s Big Muffem a T613 od Smrčka Effects. Jde o tom, aby výstupní úroveň přibližně odpovídala těm singlům, co tam jsou.

Co byste doporučili?
Napadl mě třeba Seymour-Duncan SH5 nebo RM Pickups F3 bridge. Nebo ta P90?

Díky!
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Tube Guru
Odborník

Re: Snímač na Godin Session

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ještě existuje jedna možnost a to zapojit jen jednu cívku z humbuckeru, čímž se z něj stane singl se všemi jeho vlastnostmi. Snadnější to bude, má-li HB čtyřvodičový výstup. P90 ač singl má specifický charakter a straťáckým singlům se nepodobá. Vzhledem k tělu z lípy si stejně myslím, že ten zvuk stratocastera, který má tělo z "hustších dřev" (jasan, olše, topol) se Ti přesně dosáhnout nepovede, ale přiblížit se mu můžeš. Ať se daří.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
José

Příspěvek od José »

Zkus se mrknout také na SD P-rails, takové all-in. A když bude moc silný tak ho prostě víc utopíš ne? Ale kvalitou si určitě nepomůžeš, ty Godiny snad dělá DiMarzio, takže jsem také spíš pro Gurův nápad.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ten HB je rozepínací, má push-pull. To ti mezipoloha nesedí ani s rozepnutým?
Pak je možnost zapojit cívky HB paralelně, to by mělo mnohem pevnější zvuk, menší výstup, víc výšek.
Deku může odstranit i sundání krytu, přesto bych nejdřív zkusil to paralelní zapojení.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Děkuji za rady!
Zkusím asi SD SH-5. Snímač si vyměnit umím, ale na paralení zapojení si netroufám:)
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
José

Příspěvek od José »

Je to úplně stejné jako výměna snímačů jen se ty drátky zapojí jinak, takhle
Obrázek
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Nakonec jsem to rohodl, že to bude Seymour Duncan SH5 Custom a je to báječný. Oproti původnímu je zvuk mnohem barevnější, má více výšek a zní skvěle i rozepnutý.
Jsem nadšen:)
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“