Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Placka

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Placka »

myslím, že za 2600 ti to lecjakej řemeslník udělá na míru včetně profi povrchový úpravy, respektive i za výrazně nižší cenu...i když, to jsem pomyslel jenom na kolejničku, ne na gigbag.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Jojojo! Ukrást pro jednou nápad číňanům, ať viděj jaký to je! :lol: Jsem pro všema 10! :lol:

Vyrobit to samozřejmě půjde, teoreticky stačí 2 prkna na pantu z králičárny :) - jde hlavně o ten nápad, který je fajn.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Cena je vedlejší - tady jde hlavně o šikovný nápad :)
Pevný case i se zvýšeným patrem pro další pedály jsem si taky vyrobil za pár set, což byla cca čtvrtina prodejní ceny obdobného kufru - člověk jen musí odkoukat ten "značkový" trik :)
2600 za tenhle Mooer i s polstrovaným futrálem na míru se mi jinak nezdá zas tak moc.

Přidávám + 1 pro zručnou českou kopii Číny :D
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
noc33

Příspěvek od noc33 »

Abu píše:Jedine co kdy delalo problemy byl EHX Nano Clone
Však to píšou přímo v návodu, že má mít samostatné napájení. Viz: http://www.ehx.com/assets/instructions/nano-clone.pdf
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Kupoval jsem ho z bazaru a bez navodu. Moje chyba, ze jsem si predem nevygooglil ten navod.
Ale zvukove se mi stejne moc nelibil a prodal jsem ho bezproblemu za nakupni bazarovou cenu.
Hraju výhradně na šrot.
noc33

Příspěvek od noc33 »

Tak on i dost šuměl, měl jsem ho taky a přešel na dospělejší verzi Small Clone a později na Stereo Polychorus a ten mám dodnes ( ještě původní velkou krabici).
Varach

Příspěvek od Varach »

Zdravím, prosím byl by tu někdo ochotný mi poradit se zapojením efektů? Moje výbava : Razzor Delay, Razzor chorus, overdrive MXR Zakk Wylde, distortion B3 Beta Alvin a wah-wah Hellbabe. Kombo mám Randall RG75 pololapmu. Vždy když se to pokouším zapojit, tak mi z toho leze pískání. Blíží se mi akce a jsem na to levej. Prosím Vás tedy o radu, děkuji
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Wah -> overdrive -> distortion -> aparát, chorus -> delay ve smyčce. Pískání může být vícero druhů s různými příčinami.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Varach

Příspěvek od Varach »

Díky... Trochu to pomohlo, ale pískání uplně nezmizelo.. Jde o vysoký tón, který leze z komba ikdyž jsou všechny krabky vypnuté. Po sešlápnutí wahu nebo zapnutí Overdrive/Distortion se pískání zesílí...
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Zkus postupně zapojovat do řetězce jednotlivé efekty. U jakého efektu to začne pískat? Pískání s největší pravděpodobností bude způsobeno spínaným zdrojem u nějakého efektu. Viz článek Co to je spínaný zdroj a dá se použít ke kytarovým efektům?
Digitální efekty někdy mají spínané zdroje. Možná jsi zaměnil zdroje a zapojil jsi spínaný zdroj do analogového efektu?
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Varach

Příspěvek od Varach »

Díky za odpovědi. Nevím jak, ale to pískání zmizelo. Místo toho to ale strašně bručí po zapnutí Overdrivu nebo Distortion... Co je špatně? :/
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pokaždé, když budeš popisovat zvuk, tak ho také nahraj a přilož. Nemůžeme vědět, jak ten tebou popisovaný brum vypadá nebo jak moc je nahlas. Určitá míra brumu je normální, obzvlášť se single-coil snímači. Overdrive a distortion efekty příchozí signál několikrát zesílí (a následně ořezávají špičky), takže logicky i ruchy, které přišly na vstup, budou výrazně zesílené.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Brum se v signálu může vyskytnout, když se mezi sebou perou napájecí země dvou a více efektů. Řeší se to odpojením země v signálovém kabelu mezi těmi efekty, kde brum vzniká. Není to ideální, ale mohlo by to pomoci.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

konecne stylovy pedalboard :)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Hučákboard :).
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

To je přímo stroj na destilaci vroucí rtuti, nebo ne? :D
Už jinak před očima vidím ten marketingový popisek "jemně nakřáplý overdrive..." :wink:
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Feedback generátor :D.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

škoda, je to jen smontěno v kompu :wink:
Varach

Příspěvek od Varach »

Zdravim, poridil jsem do pedalboardu delay, chorus a equalizer od bosse a hledam nejake univerzalni nastaveni techto efektu abych s nimi uhral celou zábavu. Vim ze je nejlepsi vse si nastavit podle sebe, ale budu rad za tipy od lidi, kteri vedi co funguje. Ono to ted v pokoji a pak venku muze znit uplne jinak a ja ty zkusenosti jeste nemam... Diky za radY:)
bambas

Příspěvek od bambas »

Varach píše:Zdravim, poridil jsem do pedalboardu delay, chorus a equalizer od bosse a hledam nejake univerzalni nastaveni techto efektu abych s nimi uhral celou zábavu. Vim ze je nejlepsi vse si nastavit podle sebe, ale budu rad za tipy od lidi, kteri vedi co funguje. Ono to ted v pokoji a pak venku muze znit uplne jinak a ja ty zkusenosti jeste nemam... Diky za radY:)
Nejak nevim, co chces poradit. Do jaky polohy nakroutit knofliky? Nebo jak je zaradit za sebe? Ohledne knofliku - zadnej univerzalni zvuk neni. Pokud jsi chtel nejakej poodle tebe "univerzalni" zvuk, mel jsi si koupit krabicky, kde bude jen cudlik zap/vyp a zadny kroutitka.
Co se tyce delay - ten je prave hodne specifickej a ja treba pouzivam 3 ruzne nastaveni delaye - podle skladby.
Equalizer - "univerzalni" nastaveni bych zrejme videl nastavit vsechny potencimetry na 0. (nulu). ;) [hahaha]
Venku ti to bude znit vzdycky jinak, nez doma - uz jen kvuli tomu, ze na koncertech bejva nejakej zvukar, kterej ti na konci nektery veci jeste prekrouti. Od toho se dela zvukova zkouska.
Zkratka si to doma nakrut vsechno podle tvejch predstav, pak jdi treba do zkusebny, tam aparat trochu vohul a nahraj se pres nejaky nahravadlo, nebo proste jen poslouchej, jak ti to zni. Nic min, nic vic.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“