Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ajdam

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od ajdam »

Na doma je to moc, člověk by tim zvládnul spolehlivě nas*at celej činžák, ale na druhou stranu to má master volume a za ty prachy.... Ou jé! Podle mě zvukově dál než zmiňované Marshaly a Laney, nicméně je to věc vkusu - Jo a to kombo má "pouze" 2*10" repro :D .

Darkmatch: Jak to vypadá u vás doma? Panelák? RD? To ještě v týhle diskuzi pokud vim nezaznělo... S tvym rozpočtem se vážně nemusíš držet při zemi. Jestli to kombo chceš fakt jenom na doma a neplánuješ do boudoucna žádnou kapelu, tak si myslim že 13 000,- je možná zbytečně moc protože:
Darkmatch
nechce se mi platit zbytečně za výkon který nevyužiju když budu hrát jen doma.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Jep, překlep. Ještě že to nebylo dokonce 2x 15".
Darkmatch

Příspěvek od Darkmatch »

Koupeno tohle http://www.music-city.cz/marshall-dsl15c-13430.html poslali mi kombo bez fotoswitche takže mi přišlo druhý den pak koupím kytaru a druhý den si všimnu prasklého laku takže mi nechali starou než přijde nová jinak v poho :). Co se týče výkonu tak 15W je až až do R.D. ještě že jde přepnout na 7,5W.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, asi se brzy přesvědčíš, že i 7,5W je až až. Nemysli si, že poloviční výkon je poloviční hlasitost.
To už ale nějak vyřešíš, kombo je to pěkné :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tohle kombo má jednu ohromnou výhodu. Pokud na něj chceš hrát potichu, vůbec to nemusí znamenat, že bude jako většina ostatních lamp znít jako "pod dekou". Prostě si trochu přidáš presence, eventuálně gainu a máš dost agresivní a konkrétní zvuk i potichu. A mimochodem, ten přepínač na 7,5 bych moc nepoužíval. Podle mě to akorát mrví zvuk, ale v hlasitosti rozdíl skoro nepoznáš. Ale co si budem říkat, s volume tak na polovinu je to ten pravej Marshallskej nářez :)
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Darkmatch

Příspěvek od Darkmatch »

Jj dnes jsem zjistil že je lepší to mít na těch 15w má to mnohem výraznější zvuk a hlasitost uplně stejná fakt hraje pěkně.
Chipsosaurus

Hledá se kombo

Příspěvek od Chipsosaurus »

Ahoj,
sháním nějaký levnější kombo na domácí hraní, pár sem si jich už v bazaru našel ale nejsem si jistý jestli by mi vyhovovala. Bylo by to ke kytaře Fernandes Burny RSG75-61, kterou se mi povedlo sehnat za celkem slušnou cenu ze zahraničního bazaru, má to hambáče u kobylky i u krku, ale nezní to vůbec tak agresivně jak gibsony nebo epiphony, tón je takový zaoblenější, víc do víšek. Rád bych si na to zahrál rock v celym jeho spektru, tzn. rhcp, handrixe, zeppeliny, van halen, p-funk, nirvanu, kiss ale případně i nějakej starší metal, zkrátka aby to mělo dobrej čistej i zkreslenej kanál. Tak tady tohle sem zatím našel:
http://hudebnibazar.cz/celolampove-kombo-vht/ID904122/
http://hudebnibazar.cz/prodam-crate-fw65/ID913787/
http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-c ... /ID915745/
Tu lampu bych radši než tranzistor, ale za ty prachy v tom musí být nějaký háček ne? Jinak nemůžu do toho vrazit víc jak 3000 a na domácí hraní ani nechci, zase ale nechci nic co by mi hned přestalo stačit a chtěl bych aby jsem si s tím mohl aspoň trošku pohrát. Vim, že za 3000 toho chci možná moc ale proto taky hledám na bazaru :D
Jinak na akustickou kytaru hraju už 5 let a příležitostně i na elektriku, nijak sem se v tom však nevrtal a tak sem celkem bezradný a budu rád za jakoukoliv radu
Díkec moc :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 9.07.2015 6:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Příště, než založíš nové vlákno, zkus nejdříve hledat, zda tu podobné téma již neexistuje. Sloučeno.
MIran

Re: Hledá se kombo

Příspěvek od MIran »

Chipsosaurus píše:Ahoj,
sháním nějaký levnější kombo na domácí hraní, pár sem si jich už v bazaru našel ale nejsem si jistý jestli by mi vyhovovala. Bylo by to ke kytaře Fernandes Burny RSG75-61, kterou se mi povedlo sehnat za celkem slušnou cenu ze zahraničního bazaru, má to hambáče u kobylky i u krku, ale nezní to vůbec tak agresivně jak gibsony nebo epiphony, tón je takový zaoblenější, víc do víšek. Rád bych si na to zahrál rock v celym jeho spektru, tzn. rhcp, handrixe, zeppeliny, van halen, p-funk, nirvanu, kiss ale případně i nějakej starší metal, zkrátka aby to mělo dobrej čistej i zkreslenej kanál. Tak tady tohle sem zatím našel:
http://hudebnibazar.cz/celolampove-kombo-vht/ID904122/
http://hudebnibazar.cz/prodam-crate-fw65/ID913787/
http://hudebnibazar.cz/kytarove-kombo-c ... /ID915745/
Tu lampu bych radši než tranzistor, ale za ty prachy v tom musí být nějaký háček ne? Jinak nemůžu do toho vrazit víc jak 3000 a na domácí hraní ani nechci, zase ale nechci nic co by mi hned přestalo stačit a chtěl bych aby jsem si s tím mohl aspoň trošku pohrát. Vim, že za 3000 toho chci možná moc ale proto taky hledám na bazaru :D
Jinak na akustickou kytaru hraju už 5 let a příležitostně i na elektriku, nijak sem se v tom však nevrtal a tak sem celkem bezradný a budu rád za jakoukoliv radu
Díkec moc :)
Ty 3000 jsou dost málo ....dohodil bych litr a za to se dá sehnat třeba Blackstar HT1 , VOX AC4TV nebo 15 W Laney....vše jsou to lampy . Záleží jaký zvuk očekáváš, já mám toho VOXe a jsem absolutně spokojený dokonce mi stačil i na malou zkušebnu. Doma zase hraju na 0,1 W což stačí ažaž :-) Měl jsem i toho Blackstara ale na mě to byl moc moderní zvuk. Ten Laney se myslím dá také přepnout na 1W . Toho VHT bych se taky nebál, ale nemám s ním zkušenosti, je jednou jsem ho slyšel hrát a moc mě nenadchlo ...ale ten borec to krmil nějakejma příšernejma krabičkama . Ty lampáče mají výhodu ( samozřejmě kromě zvuku ) i v tom že se pak lépe prodávají .
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Osobně si mám dojem že tyhle malý lampičky ála VHT Special 6 jsou na doma moc a do zkušebny málo. Taky počítej s tim, že je to čistej jednokanál bez master volume, takže na zkreslenej zvuk to budeš muset vohulit dost nahlas (Dost na to, abys nasral spolubydlící a sousedy :-) ) Skoro si myslim, že s nějakym solidnim tranzistorem/modellingem/pololampou to budeš mít na doma jednodušší. Jinak na ceně nic podezřelýho neni. Pokud bys přece jenom zatoužil po lampě, tak bych spíš šel do něčeho, co má buď master volume, nebo brzdu, nabízí se třeba Vox AC4TV.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

U lampy bez masteru fakt bacha na hlasitost. Záleží, jak nahlas můžeš hrát. Mám taky v kombu zabudovanou brzdu až na 0,2 W, a kdybych chtěl pořádné zkreslení v paneláku, tak mě sousedi nebudou mít ani trochu rádi. Jestli nemáš možnost hrát nahlas, tak bych se na lampu bez masteru vykašlal, protože nejspíš budeš řešit buď brzdu nebo krabičky na zkreslení. A to jsou další peníze. Takže lampu určitě skrz hlasitost vyzkoušet.

Pokud bych neřešil jen lampu, tak bych na doma zkusil Mustanga. Hafo možností. Jeden je i na bazaru. Zde. Ale rozhodně srazit cenu, tohle je skoro cena nového. Případně čekat na další, točí se tam docela často. Otázka je, jestli radši nepočkat na bratříčka s 12 reproduktorem, nevím, jak ten s osmičkou hraje, nemám s ním zkušenosti.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Voxíka za 3tis. na bazaru nesežene, za takovou cenu tam IMHO nebyl nikdy. Dokonce se tam objevuje za více peněz, než jak jsem jej já před lety kupoval nový.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Jinak s bazarem se určitě vyplatí nespěchat. Nedávno se tam třeba objevil Carvin Vintage 16 za 4000. Když má člověk trpělivost, tak může narazit na super kup.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
torst

Příspěvek od torst »

tranďákům Crate bych se vyhnul. Kámoš měl hlavu+box a tragedie.
Mám čerstvou zkušenost s bazarovými tranzistoráky Peavey Transtube (např. Express 112, Studio 112). http://hudebnibazar.cz/peavey-express-112/ID913679/ Na tranzistor to hraje překvapivě dobře. Do lampáče kousek chybí, ale na doma zlatý. A zkušebnu zvládne taky. Jinak 12´repro pro kytaru je minimum. Menší repra už budou ječivý.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
MIran

Příspěvek od MIran »

Hendrek píše:Voxíka za 3tis. na bazaru nesežene, za takovou cenu tam IMHO nebyl nikdy. Dokonce se tam objevuje za více peněz, než jak jsem jej já před lety kupoval nový.
Psal jsem aby přihodil "litr", ale koukám, že teď tam je opravdu za víc peněz....já ho koupil na bazaru za 4000 :-(
MIran

Příspěvek od MIran »

torst píše:tranďákům Crate bych se vyhnul. Kámoš měl hlavu+box a tragedie.
Mám čerstvou zkušenost s bazarovými tranzistoráky Peavey Transtube (např. Express 112, Studio 112). http://hudebnibazar.cz/peavey-express-112/ID913679/ Na tranzistor to hraje překvapivě dobře. Do lampáče kousek chybí, ale na doma zlatý. A zkušebnu zvládne taky. Jinak 12´repro pro kytaru je minimum. Menší repra už budou ječivý.
Jak to myslíš že 12´je minimum . Snad optimum ne ? Větší repro bych na kytaru nechtěl a na doma stačí bohatě 10´
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Taky si myslím, že desítka na doma stačí. 12" má tlak, když je potřeba hrát nahlas, ale je rozdíl mezi hraním doma (např. garáž u domku na vesnici) a doma (panelákový byt). V paneláku je menší kombo (a většinou s velikostí komba souvisí i velikost repra) IMHO výhodnější.
A co si představuješ pod pojmem ječivý? :) Doma dunět nepotřebuješ.
Chipsosaurus

Díky všem moc za rady, s velkým zájmem koukám na ten peavey express, uznávám, že to vht by bylo na doma možná až příliš, i když bydlím v rodinném domku. Navíc se s tím nedá skoro vůbec pohrát, takže bych byl odkázanej na krabky a to se mi nechce. Škoda, že nikde není k nalezení bazarovej vht speciál 6 ultra, ten by byl z hlediska hlasitosti i EQ mnohem přívětivější :(
Každopádně to zatím vidím na ten peavey express, kterém se mi zamlouvá kvůli možnosti nastavení. 12'' reproduktor shoffield je podle mě víc než dostačující a to napodobování lampy prý docela stojí za to. Snad se v něčem nemýlím, kdyžtak mě opravte :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pokud si člověk nechce domů tahat nějaké kombo s digitálníma simulacema, ten poctivý analogový Express může být to pravé. Už jen kvůli servisování.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Chipsosaurus: No určitě na tom budeš lépe než s VHT, ale že to hraje jako lampa, očekávat nemůžeš. Čistý kanál je trandový úplně a zkreslení má sice něco z lampové uprděnosti a průraznosti (podle nastavení "power"), ale z hlediska dynamiky je to bohužel úplně mrtvý aparát. Na doma ovšem bezva.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Chipsosaurus

Tak jsem se nakonec dopracoval k volbě mezi Peavey studio pro 112 a Peavey express 112. Mohl byste mi někdo prosím vysvětlit rozdíl mezi nimi, jediné k čemu jsem došel je rozdílný reproduktor a nějaké drobnosti v impendaci. Dík :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“