Zdravím,
tak nejak sme experimentovali s kapelou a zapojil som svoje stage piano do komba elektrickej gitary, zapol som overdrive, trochu znížil gain a zvyšné hodnoty, na klavíry naladil rockový organ a ten zvuk ma totálne dostal a aj so zvukom klavíru to bolo zaujímavé. Rozmýšľal som preto, ako tohto zvuku, trochu špinavšieho, dosiahnuť normálne. Rozmýšľali sme, že by možno stačil distortion/overdrive pedálový efekt pre gitaru, ale neviem. Nejde o to, že chcem podkopať klavírny zvuk alebo mi nepríde dosť rockový, len experimentujem. Nejaké nápady?
Drsnejší zvuk
Pravidla fóra
Re: Drsnejší zvuk
Zdar, ten drsnější zvuk způsobují vyšší harmonické, které obsahuje kterýkoliv průběh kromě sinusového. Určitě by Ti v tomto pomohl overdrive, distortion a obecně jakékoliv "mršítko" signálu s následnými korekcemi. V minulosti např. používali Blue Effect (Lešek Semelka) snímač akustického klavíru a prohnali to nějakým "mršítkem" (overdrive, distortion?) a zvuk to byl dost zajímavý... Jestli je to zachyceno na nějaké nahrávce si už nevzpomínám.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.