Ibanez TSA15H - FX LOOP

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Tomino38

Ibanez TSA15H - FX LOOP

Příspěvek od Tomino38 »

Ahoj,
Prosím o radu. Hraji na apec Ibanez TSA15H a dostal jsem se do fáze, kdy mi nestačí pouze čistý kanál se zkreslením a chtěl bych svůj zvuk rozšířit o nějaké efekty (uvažuji o nějakém delayi). Po konzultaci s panem Smrčkou mi bylo sděleno, že při zapojení ef. pedálu (delaye) do FX smyčky (5m kabely) se mi ztratí velké množství signálu, takže mi to nedoporučuje. Máte s tím nějaké zkušenosti? Existuje nějaká alternativa, abych mohl používat efekty a nemusel kupovat nový aparát?

Ještě jedna věc... chtěl bych požívat nějaké zkreslení na "přikrmení gainu". A jelikož je TS hodně středový, tak by se to hltilo a zvuk by asi nebyl moc pěkný, tak mě napadlo, že bych koupil nějaký OD pedál a nakopával to tím TS. Myslíte, že by to šlo? Ten aparát tak zajímavě udělaný, že ten tube screamer je vlastně před preampem a dá se za něj dostat FX smyčkou.

Díky za rady, nápady,... :)
Výstřižek.PNG
Tube Guru
Odborník

Re: Ibanez TSA15H - FX LOOP

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, a k čemupak by tam ta smyčka pak asi byla? Bude to fungovat normálně jako u ostatních aparátů. Kabely dlouhé 5m nejsou žádný extrém. Ztráta signálu se odehrává více na vyšších kmitočtech vlivem kapacity kabelu, ale vzhledem k tomu, že modulační efekty (reverby, delaye, echa) zapojované do smyčky mají samy o sobě úzké přenášené pásmo a navíc jsou většinou vybaveny buffery, nebude to podle mě nic fatálního.
Naproti tomu "nakopávat" kreslítko jiným kreslítkem mi rozumné nepřipadá. To už bude asi lepší ten interní TS nepoužívat vůbec a použít nějakou externí krabičku (pravděpodobně distortion), která Ti bude zvukově vyhovovat.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez TSA15H - FX LOOP

Příspěvek od Latam »

Mám dojem, že smyčka u TSA je mezi zabudovaným TS a preampem. A před preampem asi 10m kabelu navíc (+ ten mezi kytarou a vstupem) udělá docela dost.

Co se týče používání dvou kreslítek, tak je to relativně běžná záležitost. Ale častěji spíš nakopnutí distortionu ovedrivem nebo ovedrivu čistým boosterem. Takhle to ale už dost saturuje, takže je to spíš na sola... Nicméně používat se to dá i obráceně (ovedrive->boost, ovedrive->dist). Proč by ostatně spousta dvojpedálů měla i přepínač na přehazování pořadí obou částí ;)

A používání 2 TS současně taky není nic zakázaného :)
Obrázek

Takže obecně, zkoušej, co ti bude sedět. Kup si nějaký hezký ovedrive/dist z bazaru, zapoj ho před TS, za TS nebo samostatně. Zjistíš, jak se to chová a pokud se ti to nebude líbit, efekt zase prodáš. V tomhle případě ten zvuk od klávesnice asi vysedět nepůjde :)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 13.07.2015 6:45, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Pro velké obrázky nově existuje tag [resize660]. Doporučuji používat.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“