Waves Kramer Master Tape vs. J37

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
stajpik

Waves Kramer Master Tape vs. J37

Příspěvek od stajpik »

Ahoj,
je tu někdo, kdo má zkušenosti s pluginy od Waves, konkrétně tape simulacemi Kramer Master Tape a J37? Poznali jste nějaký výrazný posun ve zvuku a jak se dle vašeho názoru tyhle dva pluginy od sebe zvukově lišily?

Přijde mi, že J37 mi dost pomohla při finálním masteru, přidá více saturace a zároveň výsledek trochu zjemní. Kramer Master Tape mi zní spíš ploše, ale dobrou práci mi odvedl na busu pro kytary. Nebo je to spíš poměrně drahý placebo efekt? :D

Někdo doporučoval i simulace od Slate Digital, ale to jsem nezkoušel. Trigger pro bicí mají ale parádní.
Marylin

Re: Waves Kramer Master Tape vs. J37

Příspěvek od Marylin »

Ahoj, jsem vlastníkem Waves Kramer Master Tape a poslední dohobou ho prakticky nepoužívám... Nevím jaksi mi odpadl od chuti :)

Asi bych se vydal cestou Slate Digital - virtual tape machine. Sám od nich vlastním Virtual Mix, Buss compy, Trigger 2 a FG-X a práci bez nich si už nedokážu představit... Skvělé pluginy.

Někteří lidi si chválí i Tapehead od Massey:

Obrázek
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
stajpik

Re: Waves Kramer Master Tape vs. J37

Příspěvek od stajpik »

Virtual Machine jsem od Slate Digital ještě nezkoušel, ale vypadá to, že si stáhnu demo a prubnu jej. Jsi další člověk, který hodně používá pluginy právě od Slate. I to může být zajímavá cesta. Koneckonců nic mi nebrání, když jsem si horko těžko sehnal iLok, na který mi nikdo nesmí šáhnout. :D
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“