NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Tonda

Re: NEJLEPŠÍ OVERDRIVE

Příspěvek od Tonda »

Tube Guru píše:Zdar, tak to je jediný správý náhled na věc. Sám jsem to měl stejně - měl jsem nejlepší kytaru, nejlepší krabičky a nejlepší aparát. Je to výhodné hlavně z hlediska vlastní spokojenosti. Ještě je možné to vystupňovat: Proč je to nejlepší? Protože je to MOJE.

Hm.. docela roztomilý pohled na věc :mrgreen: ..takový konsensuálně lidový, masy tleskají :lol:
Ale když máš víc kytar, aparátů a krabiček (a to má dneska skoro každý), tak kde je tahle teorie ?
Co je víc MOJE - LP, SG, tele nebo strat ? Marshall nebo Laney ? OCD nebo Zvex?
Takže ten dotaz je myslím docela legitimní, spíš je otázka - na co ? na jaký hraní, jakej styl a jak hlasitou kapelu atd..
I´m wheels... movin´wheels
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Tube Guru píše:Zdar, mohl by mi prosím někdo definovat co si mám představit pod pojmem "nejlepší overdrive", dosud si totiž myslím, že nic takového neexistuje.
Nenech se unést názvem vlákna, smyslem určitě není dojít konsenzu o jedné krabičce, ale spíše doporučení vlastníků konkrétních krabiček, že jsou s ní spokojeni. Je to o vkusu / hudebním stylu.
Za mě tubescreamer od ibanezu (a jeho kopie s drobnými úpravami, ale stejným charakterem) na klasické rockové zvuky. Je to pedál, který se jako první nejvíce rozšířil a vlastně definoval ten zvuk, který vnímám pod pojmem overdrive. I když lze slovo overdrive vnímat i obecně.
MIran

Příspěvek od MIran »

Můj kamarád, profesionální kytarista říká : " Nejlepší kytara, aparát a krabička je vždy ta na kterou právě hraješ " :-)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tohle téma je hlavně o předhazování vlastních favoritů, ať už snových a nedosažitelných anebo těch favoritů, které již vlastníte. Je to podobné jako v hromadných sprchách na základní škole. Pánové si poměřují své lulánky. Dámy prominou. 8)
frytol

Příspěvek od frytol »

Pro mě je nejlepší overdrive ten, který dokáže nakopnout zvuk, aby zvuk vyhladil a bylo mu rozumět. Ne nějaký mrvítko, který když zapojim do aparátu dostanu jen slitou koouli. Nemam oblíbence mezi značkami, ale dost dobře mi tohle co jsem vypsal splňuje homemade tsko. Přece jen je to klasika a myslim, že to ten zvuk fakt dokáže vylepšit.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Frytol:
Přesně tak. Já toho svýho Behra nikomu nevnucuju, ale na můj zvuk ("powerblues" strat na krkový snímač, spíš lo než hi gain) mi udělá přeně to co potřebuju.Občas kzla střelím (třeba teď s fuzzem) ale nestydím se za to. Jak píše Murphy: "žádný pokus není neúspěch, vždy může posloužit jako odstrašující případ"... 8)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Všechno to zní stejně. 8) Ale ne... všechny zní docela fajn. Není Dumble jako dumble.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Včera jsem poprvé zkoušel EHX nano Muff a byl jsem příjemně překvapenej. Čekal jsem že to bude strašný prdítko, ale zvuk se mi nakonec líbil víc než z Voxe Ice 9,co standardně používám. Příjemně šťavnatej, energickej zvuk. Líbil se mi na sóla i na doprovody. Přitom na YT se mi tahle krabka moc nelíbila a obvzvlášť v porovnávacích testech Muffů dost propadala (https://www.youtube.com/watch?v=6wrq9o_tw48)

Asi si budu muset pořídit nějakou dospělou verzi Muffu :-) Viděl bych to na klasiku Big Muff Pi.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To video porovnává jabka s hruškama. Nano Muff je overdrive, zatímco ostatní Muffy jsou fuzzy. Jinak ten Nano Muff se mi zvukově také líbil, když jsem jej kdysi měl. Dobře si rozuměl s lampovým Vox AC4TV.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Jo hrál jsem na Tele, nabroušený snímačema Twang King přes Voxe AC30CC1. Nano Muff dodal zvuku plnost a tloušťku. S jinou kytarou a kombem by to ale mohl bejt zvuk na můj vkus až moc hutnej.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Můžeš zkusit taky Double Muff, což jsou 2 Muffy v sérii za sebou (s přepínačem pro vyřazení 1 muffa). Dostaneš se tak od OD až po fuzz. Perfektně reaguje na práci s potenciometrem, dokonce líp, než některé lampové zesilovače, a to i v režimu s 2 Muffy.
MaveQ

Příspěvek od MaveQ »

Ahoj,
dováží do ČR někdo overdrive Crowther HotCake? Strašně se mi líbí zvuk tohoto efektu ve spojení s VOXem AC30 a stratocastrem. Chtěl bych se vyhnout e-bay, protože s tím nemám zkušenost.
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal
MIran

Příspěvek od MIran »

MaveQ píše:Ahoj,
dováží do ČR někdo overdrive Crowther HotCake? Strašně se mi líbí zvuk tohoto efektu ve spojení s VOXem AC30 a stratocastrem. Chtěl bych se vyhnout e-bay, protože s tím nemám zkušenost.
Zkus napsat přímo výrobci ...sales@crowtheraudio.net
MaveQ

Příspěvek od MaveQ »

Na jejich webovky jsem koukal, odkaz na dealery mají v rekonstrukci, mají sice vlastní prodej, ale přes ten pay-pal, který nemám. No uvidím, co s tím, docela mě překvapuje, že thomann to nedováží.
Fender Stratocaster American Standart r.v. 2004, VOX AC30C2; Way Huge Green Rhino II; Carl Martin Crush Zone; Ibanez LU-20; Korg SDD-3000 pedal
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mrkni na "ASAP Europe" nebo "Hot Rox UK" ve Velké Británii.
torst

Příspěvek od torst »

http://hudebnibazar.cz/prodam-nobels-ov ... /ID938820/
Osobně neznám, ale líbí se mi 3way korekce! Skoro Guv noor (drivemaster).
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Rockett archer ikon - jednoznačně :lol: , na bazaru jsou teď na prodej(ne nedělám si reklamu)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Hned ze zacatku musim napsat, ze tenhle post nebude ani trochu proti Tobe arcilucifere, to jen takova mala priprava na to, ze nejak shrnu dnesni "deni" kolem Klona Centaura a budu pekne ostry. Jeste pred 2 rokama na Klona kazdy plival, jak je to zbytecny a debilni pedal, amici se pomalu posmivali tem, kteri Klona meli. Proc? Protoze na klona nikdo nemel, tak musel byt spatny...

A ted? Objevilo se x pedalu, ktere ted obvod vykradaji a ty paka americke to jeste priznavaji. americke vyzirky jako Rockett se snazi namazat kapsu ikdyz jsou to prave oni, kteri zprznili navrat noveho Finnegenova pedalu na trh... Konkretne z tehle firmy je me totalne na bliti. Finegan uz chudak asi ani nevi, ktera bije a jakou roli v teto pseudovykradacce hraje...

A vsechni na to leti, jsou hotovi z smt pedalu s vyrobni cenou na urovni tech pedalu jojo za par stovek. Vsichni kupuji archery a tumnusy a jsou z toho na vetvi. Co ze to stoji 200 dolacu, komu to vadi - vzdyt to je desetina toho co stoji Klon, ze to hraje jen z 80% jako Klon? Komu to vadi, kdyz je zvuk Klona najednou tak genialni. Pred 2 lety se zvuku Klona vysmivali, ted je to "kopie Klona do kazde americke rodiny!" :D A kdyz nemame dve ste babek na smt "kvalitu" made in USA, spokojime se s cinanem od ehx. Ze to nehraje jako Klon ani z poloviny? Komu to vadi, je cool mit alespon neco trochu klonoveho!

Nekdy je mi z mysleni lidi tak trochu smutno. Jeste pro jistotu jednou - nic proti arciluciferovi a ani vlastne nikomu z Evropy, je to mireno jen a jen proti tem telatum za oceanem... Kdyz pred 8 lety vysel handwired vox s kvalitnim plosnakem (na kterem byla navic naprosta vetsina cest pro zem) osazenym full size soucastkama a dokonce i karbonokompozitovyma odporama a svitkovyma kondakama (tyhle 2 zalezitosti nevidelo 90% u nas prodavanych zesiku ani z vlaku), tak na to amici plivali a brali to jako podvod, nekteri pomalu chteli penize zpet. Ted to takhle seka snad pulka usa "butique" firem a vyrobci si tam pomalu gratuluji, ze objevili ameriku. Sekat radobybutique pedaly smtckem je ted asi dalsi vlna ojebavacky. Ze se tohle odrbavani dostane i do sveta minivyrobcu, to jsem si teda nemyslel...
Naposledy upravil(a) qwer dne 5.02.2016 9:12, celkem upraveno 1 x.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

V klidu, beru ho jako dobrej Overdrive, spíš booster. To že se porovnává s Klonem...tak to si všimni, že to se porovnává ted lecos.
Před měsícem jsem udělal upgrade gearu, kde jsem šel hluboko zpět. Po tom co jsem laboroval s Overdrive pedály, kdy bylo potřeba lehce dokopnout čistý kanál, tak aby ten zvuk měl barvu, kterou jsem chtěl. Tož jsem zjistil, že moudra jako, že z mrdozni krabičkou dostanu s Fendera z roku 59 parádní tón, tak to se mi nedařilo :lol:
Pak jsem zkoušel OD za desítky tis....a vyšel mi tenhle ( bez ohledu na KC)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“