jj jasný ještě mi pls řekni co je to output pak už to snad chápu...já sem se ud začátku učil uplně sám takže teorii zrovna nehovím proto se možná někdy ptám na uplně k******:-Dturbo_MaCk píše:zase zbyteční kupovat zahvíli novej... no chce to silnej output. Humbrucker určitě. pak vyber něco silnýho co nemá moc středů
Výška snímačů a jejich vzdálenost od strun
Pravidla fóra
B.C.Rich Warlock(body art collection)
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
toe angličtina - výstup... tím sem chtěl říct že musí téct silnej signál ze nímačeCalex99 píše:jj jasný ještě mi pls řekni co je to output pak už to snad chápu...já sem se ud začátku učil uplně sám takže teorii zrovna nehovím proto se možná někdy ptám na uplně k******:-Dturbo_MaCk píše:zase zbyteční kupovat zahvíli novej... no chce to silnej output. Humbrucker určitě. pak vyber něco silnýho co nemá moc středů
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Správná výška snímačů
Čau lidi, vykuchal jsem starýho strata protože tam byly úplně šílený singly a zajímá mě jestli někdo nevíte jak mají být ideálně vysoko od strun. A taky odkud se to měří - jestli od nejvýš postavený tyčky (což jsou ty 2 v prostřed), nebo od těch nejníž posazených a nebo od toho těla snímače. Vím že bych to správně měl seřídit tak aby to mělo zárověň co nejsilnější signál, ale taky aby to nevazbilo.
Všem děkuju moc za odpověď!
Re: Správná výška snímačů
Řek bych u krku tak 4,6mm, u kobyly 2-4..záleží na tom,co je to za snímače,jak sou silný a i jakej zvuk by sis přál...třeba já to mám u kobylky asi 2-3mm myslim, u krku ani nevim,bo na něj nehraju (tfuj sem jak ňákej pankáč!)jjr píše:Čau lidi, vykuchal jsem starýho strata protože tam byly úplně šílený singly a zajímá mě jestli někdo nevíte jak mají být ideálně vysoko od strun. A taky odkud se to měří - jestli od nejvýš postavený tyčky (což jsou ty 2 v prostřed), nebo od těch nejníž posazených a nebo od toho těla snímače. Vím že bych to správně měl seřídit tak aby to mělo zárověň co nejsilnější signál, ale taky aby to nevazbilo.
Mmm..no já mám šecky ty hajzlíky tak stejně vysoko,ale asi od tý plochy na vršku snímače..ono to u mě dělá rozdíl tak mm maximálně no,viděl sem u některejch singlů tak 3mm,to je asi věčí dilema no..ale podle mě neni nad to zkoušet,dát aparát hodně nahlas a blížit ke strunám dokud vazba bude v míře kdy je vhodná(tudíž začne napískávat jenom když chceš)jjr píše:Aha, dík. A odkud to měříš?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Dle stránek Fendera?
PICKUPS
PICKUPS
Set too high, pickups can cause myriad inexplicable phenomena. Depress all the strings at the last fret. Using a 6" (150 mm) ruler, measure the distance from the bottom of the first and sixth strings to the top of the pole piece. A good rule of thumb is that the distance should be greatest at the sixth-string neck pickup position, and closest at the first-string bridge pickup position. Follow the measurement guidelines in the chart below as starting points. The distance will vary according to the amount of magnetic pull from the pickup.
Bass Side Treble Side
Texas Specials 8/64" (3.6 mm) 6/64" (2.4 mm)
Vintage style 6/64" (2.4 mm) 5/64" (2 mm)
Noiseless™ Series 8/64" (3.6 mm) 6/64" (2.4 mm)
Standard Single-Coil 5/64" (2 mm) 4/64" (1.6 mm)
Humbuckers 4/64" (1.6 mm) 4/64" (1.6 mm)
Lace Sensors As close as desired (allowing for string vibration)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
Zpochybnitelná, kritizovatelná, neoriginální, nudná, ale přesto plně funkční rada...
Flákni je co nejblíž ke strunám, hoď na apecu pořádný zkreslení i hlasitost a snižuj vejšku těch snímačů, jakmile ti to nebude produkovat žádný vazby, brumy a tak dále, tak máš ideální vejšku - nejsilnější signál a přitom poměrně čistej...
Nezapomeň to vyzkoušet i při hře, asi nejíc dělá při špatný vejšce p.m a rozklady akordů...
EDIT: Ještě neudělej stejnou chybu jako já... Přepni si na přepínači jen to, co posouváš, když upravuješ krkovej, na přepínači máš kobylku, tak to pomalu narveš skrz kytaru, ale vazbí to furt...
Jako to si nedělam srandu, i takový lamy se najdou, jedna ti tu zrovna radí...
Flákni je co nejblíž ke strunám, hoď na apecu pořádný zkreslení i hlasitost a snižuj vejšku těch snímačů, jakmile ti to nebude produkovat žádný vazby, brumy a tak dále, tak máš ideální vejšku - nejsilnější signál a přitom poměrně čistej...
Nezapomeň to vyzkoušet i při hře, asi nejíc dělá při špatný vejšce p.m a rozklady akordů...
EDIT: Ještě neudělej stejnou chybu jako já... Přepni si na přepínači jen to, co posouváš, když upravuješ krkovej, na přepínači máš kobylku, tak to pomalu narveš skrz kytaru, ale vazbí to furt...
Naposledy upravil(a) Trao dne 14.01.2008 22:33, celkem upraveno 1 x.
Die Hard or Die Home
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: Správná výška snímačů
Rasta tě vykucháMrDuck píše:Řek bych u krku tak 4,6mm, u kobyly 2-4..záleží na tom,co je to za snímače,jak sou silný a i jakej zvuk by sis přál...třeba já to mám u kobylky asi 2-3mm myslim, u krku ani nevim,bo na něj nehraju (tfuj sem jak ňákej pankáč!)jjr píše:Čau lidi, vykuchal jsem starýho strata protože tam byly úplně šílený singly a zajímá mě jestli někdo nevíte jak mají být ideálně vysoko od strun. A taky odkud se to měří - jestli od nejvýš postavený tyčky (což jsou ty 2 v prostřed), nebo od těch nejníž posazených a nebo od toho těla snímače. Vím že bych to správně měl seřídit tak aby to mělo zárověň co nejsilnější signál, ale taky aby to nevazbilo.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
Zajimave, diky Nerovi za ten prispevek, mam pocit, ze mam snimace hodne hodne nizko 
BTW, vyska snimacu muze taky ovlivnit sustain
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já budu asi zase oponovat. Moje zkušenost je přesně opačná: čim je snímač dál od strun, tim lepší zvuk co do konkrétnosti tónů. Proč se teda prodávaj snímače s různou sílou signálu? Podle mě proto, aby člověk mohl dosahovat srozumitelnýho zvuku s pořádně silnym výstupem. Kdyby záležela síla a barva tónu jen na vzdálenosti struny od snímače, mohl by na světe teoreticky existovat jen jeden singl a jeden humbucker 
Ale vzdyt se prodavajikennedys píše:Proč se teda prodávaj snímače s různou sílou signálu?
A kdo rikal, ze zalezi JEN na vzdalenosti?kennedys píše:Kdyby záležela síla a barva tónu jen na vzdálenosti struny od snímače, mohl by na světe teoreticky existovat jen jeden singl a jeden humbucker
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Ano, taky jsem to tu někde kdysi četl, ale dost možná to zmizelo... Čím blíž, tím kratší sustain, páč ty magnety brzdí rezonanci strun, když jsou moc vysoko.Wohma píše:Zajimave, diky Nerovi za ten prispevek, mam pocit, ze mam snimace hodne hodne nizko
Ještě OT (sorráč moderejtrs
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
reaguju na to, co jsem tady četl. Pokud se tady řeší r.m.ka a podobný ... , tak tam to platí :DWohma píše:Ale vzdyt se prodavaji :?kennedys píše:Proč se teda prodávaj snímače s různou sílou signálu?A kdo rikal, ze zalezi JEN na vzdalenosti? :shock:kennedys píše:Kdyby záležela síla a barva tónu jen na vzdálenosti struny od snímače, mohl by na světe teoreticky existovat jen jeden singl a jeden humbucker :)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S tím sustainem - beru to jako pravdu, ale zajímalo by mě, jestli to někdo můžete osobně potvrdit, že tam je ZNATELNÝ rozdíl?
Ty neodymy... Zajímavá síla. Neznám porovnání síly AlNiCo/keramika vs. neodym, ale kdyby to asi bylo dobrý, tak by to někoho už napadlo, ne? A jestli to dobrý je, tak si to nech, Stanley, patentovat a nechutně na tom zbohatni...
Ty neodymy... Zajímavá síla. Neznám porovnání síly AlNiCo/keramika vs. neodym, ale kdyby to asi bylo dobrý, tak by to někoho už napadlo, ne? A jestli to dobrý je, tak si to nech, Stanley, patentovat a nechutně na tom zbohatni...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008