Marshall MG30R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sneakerhead

Marshall MG30R

Příspěvek od Sneakerhead »

Ahoj :) Před pár dny někdo vydal inzerát na toto kombo. Na první pohled si myslím, že by za 3000 nemohlo být vůbec špatné (určitě lepší, než můj Fender Frontman 10G :D ), nicméně jsem se díval na různé recenze a ty moc kladné nebyly (ve výsledku cca 6 z 10). A tak bych rád se zeptat na pár otázek:
1) Kdo s tímto kombem má zkušenosti, případně mi blíže popíše jeho vlastnosti?
2) Nezáleží na kusu? Je opravdu důležité toto kombo vyzkoušet?
3) Dost mě zajímá spektrum využití, protože jsem si u pár recenzí všiml, že overdrive není nic extra :?
4) Doporučili byste mi někdo toto kombo? ano/ne
:?: Za všechny odpovědi předem děkuji :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall MG30R

Příspěvek od Hendrek »

1) konkrétně toto jsem neměl, ale měl jsem MG10CDR. Obecně je MG série považována za zvukově ne moc povedenou, s čímž souhlasím. Za ty prachy nestojí.
2) Na kusu nezáleží, jde o elektroniku, ne o nástroj.
3) Spektrum využití? Vzhledem ke zvuku jen pro nadšené fanoušky značky Marshall.
4) Za ty peníze bych doporučil rozhodně spíše něco jiného, např. VHT Classic 6 (pokud jde o lampová komba), Roland Cube 30, nebo můj favorit Peavey Express 112, se kterým by se už člověk neměl ztratit ani vedle bubeníka.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, koncepčně je Marshall MG30R stejný jako Tvůj Fender Frontman, je dělaný z operačních zesilovačů a to je pro elektrickou kytaru celkem bída. Existují kytaristé, kterým to vyhovuje, jestli chceš ZVUK a myslíš to s hraním vážně, bude vhodné přejít přes všechny známé nevýhody na elektronkový zesilovač. Na domácí cvičení stačí bohatě nějaký jednočinný (SE) s výkonem cca 5W. Na pódiové hraní s bubeníkem bude potřeba aspoň 30W zesilovač s koncovými elektronkami EL34 nebo 6L6GC, abys z něj dostal hlasitý čistý zvuk. Jestli čistý zvuk nepotřebuješ, můžou být v koncovém stupni i EL84 nebo 6V6. Zvukový rozdíl mezi Fender Frontman 10G a Marshall MG30R bude zanedbatelný a nikam Tě to neposune. Pro kytaru je lampa top, tranzistor na druhém místě a integrák poslední, závisí to ovšem velmi na tom, co přes to budeš hrát (druh muziky). Polovodičové zesilovače, když jsou provedeny kvalitně mají místo u baskytar a elektroakustických kytar, varhan apod. Speciálně pro elektrofonickou kytaru nejsou podle mě dobrou volbou :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Sneakerhead

Příspěvek od Sneakerhead »

Ahoj :) díky za odpovědi. Od dalšího kamaráda jsem dostal radu, abych si koupil cvičné lampové kombo. Moc jich není, ale pokud jsou, je to masakr :D . Jedno takové jsem našel na hudebním bazaru a já bych se chtěl zeptat, co na něj říkáte??? :)
http://hudebnibazar.cz/lampovy-kombo-pe ... /ID918692/
torst

Příspěvek od torst »

Valveking je lampový lowend, ale pořád lepší než ten tranz. Marshall. Za mě - ano. Souhlas s předchozími názory, jako Henrek doporučuju Peavey Transtube. Mám a hraje skvěle. Např. : http://hudebnibazar.cz/peavey-envoy-110 ... /ID915326/
Říkají, že se mýlím. Kéž by měli pravdu. To, co je před námi, je strašné. Já to nezpůsobil. Jen jsem před tím nezavíral oči. Boha se nedovolávejte. (torst, 2026)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“