Marshall MG30R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Sneakerhead

Marshall MG30R

Příspěvek od Sneakerhead »

Ahoj :) Před pár dny někdo vydal inzerát na toto kombo. Na první pohled si myslím, že by za 3000 nemohlo být vůbec špatné (určitě lepší, než můj Fender Frontman 10G :D ), nicméně jsem se díval na různé recenze a ty moc kladné nebyly (ve výsledku cca 6 z 10). A tak bych rád se zeptat na pár otázek:
1) Kdo s tímto kombem má zkušenosti, případně mi blíže popíše jeho vlastnosti?
2) Nezáleží na kusu? Je opravdu důležité toto kombo vyzkoušet?
3) Dost mě zajímá spektrum využití, protože jsem si u pár recenzí všiml, že overdrive není nic extra :?
4) Doporučili byste mi někdo toto kombo? ano/ne
:?: Za všechny odpovědi předem děkuji :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall MG30R

Příspěvek od Hendrek »

1) konkrétně toto jsem neměl, ale měl jsem MG10CDR. Obecně je MG série považována za zvukově ne moc povedenou, s čímž souhlasím. Za ty prachy nestojí.
2) Na kusu nezáleží, jde o elektroniku, ne o nástroj.
3) Spektrum využití? Vzhledem ke zvuku jen pro nadšené fanoušky značky Marshall.
4) Za ty peníze bych doporučil rozhodně spíše něco jiného, např. VHT Classic 6 (pokud jde o lampová komba), Roland Cube 30, nebo můj favorit Peavey Express 112, se kterým by se už člověk neměl ztratit ani vedle bubeníka.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, koncepčně je Marshall MG30R stejný jako Tvůj Fender Frontman, je dělaný z operačních zesilovačů a to je pro elektrickou kytaru celkem bída. Existují kytaristé, kterým to vyhovuje, jestli chceš ZVUK a myslíš to s hraním vážně, bude vhodné přejít přes všechny známé nevýhody na elektronkový zesilovač. Na domácí cvičení stačí bohatě nějaký jednočinný (SE) s výkonem cca 5W. Na pódiové hraní s bubeníkem bude potřeba aspoň 30W zesilovač s koncovými elektronkami EL34 nebo 6L6GC, abys z něj dostal hlasitý čistý zvuk. Jestli čistý zvuk nepotřebuješ, můžou být v koncovém stupni i EL84 nebo 6V6. Zvukový rozdíl mezi Fender Frontman 10G a Marshall MG30R bude zanedbatelný a nikam Tě to neposune. Pro kytaru je lampa top, tranzistor na druhém místě a integrák poslední, závisí to ovšem velmi na tom, co přes to budeš hrát (druh muziky). Polovodičové zesilovače, když jsou provedeny kvalitně mají místo u baskytar a elektroakustických kytar, varhan apod. Speciálně pro elektrofonickou kytaru nejsou podle mě dobrou volbou :) .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Sneakerhead

Příspěvek od Sneakerhead »

Ahoj :) díky za odpovědi. Od dalšího kamaráda jsem dostal radu, abych si koupil cvičné lampové kombo. Moc jich není, ale pokud jsou, je to masakr :D . Jedno takové jsem našel na hudebním bazaru a já bych se chtěl zeptat, co na něj říkáte??? :)
http://hudebnibazar.cz/lampovy-kombo-pe ... /ID918692/
torst

Příspěvek od torst »

Valveking je lampový lowend, ale pořád lepší než ten tranz. Marshall. Za mě - ano. Souhlas s předchozími názory, jako Henrek doporučuju Peavey Transtube. Mám a hraje skvěle. Např. : http://hudebnibazar.cz/peavey-envoy-110 ... /ID915326/
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“