Beyerdynamic Custom Studio Headphones Vs. DT 770 PRO 32 Ohms

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Beyerdynamic Custom Studio Headphones Vs. DT 770 PRO 32 Ohms

Příspěvek od Dave245 »

Zdravím,
jelikož mé budoucí stanovisko většinově stráveného času ze studia směřuje jinam skrz školu, rozhodl jsem se přes své nadšení do skládání hudby ať už ve stylu OST či jiného žánru zainvestovat do sluchátek u kterých budu vědět že zvuk který z nich jde je opravdu co nejméně skreslen. Proto v tomhle směru dostal jsem doporučení na 2 typy v cenové relaci do 5 tisíc, což si myslím že už se dají sehnat vcelku fajnové sluchátka k tvorbě a následnému přibližnému mixu hudby dostatečné. Samozřejmě mastering jinak než na monitorech prostě vykouzlit nejde i tak přesto bych domu rád přijížděl v celku s hotovou kompozicí a neméně pak dolaďoval už další zvukové detaily. Mohl bych tedy poprosit o Váš názor který z těchle sluchátek by byli lepšíBeyerdynamic Custom Studio Headphones Vs. DT 770 PRO 32 Ohms, zda-li se vážně vyplatí připlatit za možnost toho zmiňovaného velkého množství``nastavení ``u ``Customu`` a jestli právě naopak to nebude jen kýčem spíše ku neprospěchu alias známému rčeni v ``jednoduchosti je síla``, popřípadě, zda-li máte zkušenosti s jinými lepšími za lepší cenu? :roll: Děkuji :)
cherreda
Rádce

Re: Beyerdynamic Custom Studio Headphones Vs. DT 770 PRO 32

Příspěvek od cherreda »

Nejlepší bude, když si je někde zkusíš osobně, je to strašně subjektivní.
Já mám už třetí DT770 a nedám na ně dopustit, pro mě jsou dokonalé. Při pořizování těch posledních jsem Customy vyzkoušel a vrátil. Po komfortu sametových náušníků DT770 mě koženkové nebetyčně s..ly, čímž pro mě bylo rozhodnuto. Zvukem jsou si podobné, možnost poladění basů mi připadala zbytečná a vlastně spíš kontraproduktivní.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Děkuji za odpověď.
Sdílím uplně stejný názor. Ještě bych měl menší dotaz. Jakou verzi těch sluchátek máš/doporučuješ..? PRO 32 Ohms, PRO 80 Ohms, nebo PRO 250 OHMS? :roll: .. Díky
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Záleží na čem to chceš provozovat.
Teorie říká, že čím víc ohmů, tím lepší zvuk (a zároveň je potřeba tím silnější sluch. zesik). V praxi mi to připadá fuk, mám 250 i 80 Ω a rozdíl ve zvuku neslyším - zvukovky, mixpulty, sluch. distributory by je neměly mít problém utáhnout. Ovšem telefony a pod. přenosná prdítka mají slabé zesiky, tudíž je problém dostatečně nakrmit i 80 Ω, natož 250 (sluchátka hrajou tišeji), takže zřejmě proto přišli i s 32 Ω verzí.
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Chápu.. :) přemýšlím o těch 250 Ω když říkáš že už tam neslyšíš ani rozdíl.. Budu to mít přes zvukovku na tvoření hudby, plus teda asi do Looperu Boss RC 300 na kytaru a zpěv.. =)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nevím, jestli jsi mě dobře pochopil - nejsem schopný postřehnout rozdíl v kvalitě zvuku mezi 80 a 250 Ω. Jinak v praxi je při přímém porovnání ve stejné díře bez pohnutí poťákem rozdíl v hlasitosti, ty 250 Ω hrají o něco tišeji, jsou ok v případě, že máš silnější sluch. zesilovač. Ne každé zařízení ho má a zrovna u toho Boss looperu bych na to nespoléhal, takže mi připadá výhodnější jít do 80 nebo 32 Ω verze. Ale je to na Tobě. :)
Dave245
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dave245 »

Děkuji za ujasnění..! Omlouvám se, špatně jsem četl.. :D :X
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“