Zajimavosti o kytarovych firmach

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Zajimavosti o kytarovych firmach

Příspěvek od Jack/J »

zdar. zajimalo by me jestli mate nejake "drby" o kytarovych firmach. proste vse co o nich vite a co je aspon trochu zajimave... (pripadne jak postupuji u vyroby... no proste vse co vas napadne)
dandee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dandee »

Tady je tour po vyrobne kytar Paul Reed Smith http://youtube.com/watch?v=hkUPu1yCEHw&feature=related
Mesa Boogie Single Rectifier, Marshall 1960 A Vintage, PRS CE24 made by BGS, , EHX Small Clone, BOSS DD3, EHX Small Stone, BOSS TU2
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak na youtube najdes takove prohlidky snad o vsech znamych firmach...
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

Jo a Fender to má nezáživné jak prase ale u Gibsóna to je dobře nastříhané a s gut muzikou :wink:
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Tak tech videi je vic...nektere jsou zazivne, nektere ne...Mne se libi treba od PRS...nekde jsem daval odkaz v sekci Komba...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

mám to celé, na DVD, asi na 45 minut, možná dýl;)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Maples píše:mám to celé, na DVD, asi na 45 minut, možná dýl;)
A pouštíš si to jako večeníčka, co? :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Krteček mě tedy stále chytá víc.) ale abych nebyl tak OT, zajímavost o PRS je ta, že Paul Reed měl za vzor odmala Santanu a zařekl se, že pro něj postaví nástroj..na jednom koncertě už pro něj měl přichystanou první PRS Santana kytaru a v šatně mu ji předal...Carlos tomu nejdřív nevěřil, ale vyzkoušel a zjistil, že je to parádní kytara, nejdřív tomu říkal "božská náhoda"...pak ale minula další a další a po 4 kytaře, co mu Paul postavil pravil, že na tom něco bude...a tak se staly kytary od Smithe žádanější a žádanější a z malé dílny se stala prosperující továrna a jedna ze 3 hlavních kytarových značek. a to byla ta pohádka, kterou jsem vám chtěl povědět. dobrou noc!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Možná to není z DVD, ale dá se to dočíst poměrně často. Takhle o tom mluvil Paul Reed, údajně byl často tázán, jak vznikla Mesa/Boogie, tak to normálně sepsal... Nevím, jestli existuje nějaká konkrétní publikace typu Autobiografie PRS, ale pokud někde budeš číst o vzniku Mesy, tuhle záležitost tam vždy najdeš...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

tak vidim ze sem (opet) zavinil hadku... no kazdopadne ja Maplesovi verim protoze se mi to libi. defakto neco podobneho sem cetl o BONOvi... jeden jeho (ceskej) fanousek si rekl ze mu k narozeninam upece dort... ale jaky by to byl dort kdyby nemel alespon dva humbuckery, spickovou ladici mechaniku a 6 strun... vznikla z toho kytara ve tvaru srdce. V den Bonovych narozenin se na zamku konal ples (v Dublinu koncert U2). nas mily spoluobcan bonovi po koncerte predal kytaru a bonovi udajne vubec nedocvaklo ze je to kajtra vlastni vyroby... no nic deti mejte se (a kdyby vas prec neco zajimaveho napadlo tak dejte vedet)
P.S. ten typek o tom napsal celej veb ale nejde mi to znovu najit
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

pročištěno od off-topic. pokud se chcete hádat a předvádět svůj dlaždičský slovník, k tomu je ideální hospoda, ne toto fórum. diskuse o různých názorech je samozřejmě možná, ale ne to, co se to rozběhlo - vzájemné napadání a nadávky.

držte se prosím tématu, díky.
kotyzji

Příspěvek od kotyzji »

Jack/J píše:tak vidim ze sem (opet) zavinil hadku... no kazdopadne ja Maplesovi verim protoze se mi to libi. defakto neco podobneho sem cetl o BONOvi... jeden jeho (ceskej) fanousek si rekl ze mu k narozeninam upece dort... ale jaky by to byl dort kdyby nemel alespon dva humbuckery, spickovou ladici mechaniku a 6 strun... vznikla z toho kytara ve tvaru srdce. V den Bonovych narozenin se na zamku konal ples (v Dublinu koncert U2). nas mily spoluobcan bonovi po koncerte predal kytaru a bonovi udajne vubec nedocvaklo ze je to kajtra vlastni vyroby... no nic deti mejte se (a kdyby vas prec neco zajimaveho napadlo tak dejte vedet)
P.S. ten typek o tom napsal celej veb ale nejde mi to znovu najit
Myslim, ze nás vázený spoluobcan se jmenuje Jan Vlasák...hmm? :D
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

To Maples: Jak se prosimte jmenuje to DVD??? Docela by me to zajimalo:)...moc...diky...
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

ani jsem nepostřeh že se tu něco semlelo, no nic.)
DVD je jednoduše Paul Reed Smith guitars DVD 2003, na obalu je vyfocena PRS Dragon kytara (sbírková kytara s tělem vykládaným drahokamy a perletí do tvaru draka)...dostal jsem ho zadarmo na Huvelu u stánký ČHN (české hudební nástroje), které tam ty kytary předváděly.)
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajimavosti o kytarovych firmach

Příspěvek od Peter Láng »

Jack/J píše:zdar. zajimalo by me jestli mate nejake "drby" o kytarovych firmach
Nejsou to asi přímo drby, ale nějaké informace najdeš tady http://kytarovej.cz/index.php?strana=elektricke_kytary. Není to finální stav, pořád na tom dělám.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

to je nádherná stránka! klobouk dolů, obdivuju všechny, kdo s tím mají tu trpělivost a pak to ještě tak krásně vypadá!
Peter Láng
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peter Láng »

Maples píše:to je nádherná stránka! klobouk dolů, obdivuju všechny, kdo s tím mají tu trpělivost a pak to ještě tak krásně vypadá!
Uf, díky.
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

NO TO JE NEJKRÁSNĚJŠÍ STRÁNKA JAKOU SEM KDY VIDĚL!!!!!! BRAVO!!!! (teda jestli si to delal ty..) :lol:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Moc hezký a poučný, ale je tam pár chyb, průběžně na ně upozorňuju, jak to čtu. Výbornej nápad, ale chce to dotáhnout do konce. Jinak věděli jste, že BC Rich dělal kytary pro Elvise? :lol: Na sekernické kytary najel Rich až později.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

ale elvis hraval na epiphone ne?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“