Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
kunec

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od kunec »

Jestli vše dopadne tak si ho v úterý taky dovezu. Na holírny to bude ideál

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ivan

Příspěvek od Ivan »

A ma to vobec nejake EQ? Pozeram do navodu , napr. pri "Overdrive" iba Gain, Tone, Level. Basy stredy vysky nic ? Ci to iba pri "Amp"?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
kunec

Příspěvek od kunec »

Simuluje to reálné krabičky. A overdrivu stačí to co píšeš. Podívej se třeba jak vypadá legendární TS9. Jen při poty

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Koukni se prosím tě do efekt listu, který jsem ti pár příspěvků výše postoval. Má to několik EQ, jak grafický, tak i parametrický.
Placka

Příspěvek od Placka »

Samozřejmě tam ale EQ je...je to v sekci Dynamics/filter - je tam grafický ekvalizér a zvlášť je tam parametrický ekvalizér
torst

Příspěvek od torst »

jasně, pásmový a param EQ. Pokud chci použít zoom jen jako TS9, OD1, je potřeba stahnout určité pásmo, někde to tu píšu...., jinak je středů moc. Ale pak je to přesně zvuk dle předlohy.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:Koukni se prosím tě do efekt listu, který jsem ti pár příspěvků výše postoval. Má to několik EQ, jak grafický, tak i parametrický.
Aaa dik, prehliadol som :?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

torst píše:jasně, pásmový a param EQ. Pokud chci použít zoom jen jako TS9, OD1, je potřeba stahnout určité pásmo, někde to tu píšu...., jinak je středů moc. Ale pak je to přesně zvuk dle předlohy.
a este takto - odporucas aj laborovat s kombinaciami AMP + OD/DS, ci to je uz velke bastardzenie?
kunec

Příspěvek od kunec »

Není. Některé ampy hraji po nakopnuji TS9 parádně. Měl vy jsi nastudovat trošku teorii, jak funguji jednotlivé předlohy. Potom ti to půjde vše snadněji

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Ja uspesne pouzivam v Zoomovi kombinaci EQ + AMP + EQ nebo BOOSTER + AMP + EQ, s OD/DS jsem zatim moc neexperimentoval, nejak jsem to ani nepotreboval, hraju spis lo a mid gain zvuky (me oblibene amp modely = DeluxeR, BG Crunch, Match 30, Tangerine)
Hraju výhradně na šrot.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

kunec píše:Není. Některé ampy hraji po nakopnuji TS9 parádně. Měl vy jsi nastudovat trošku teorii, jak funguji jednotlivé předlohy. Potom ti to půjde vše snadněji
tak ono analogovy pedal s real ampom je mozno nieco ine ako digi v plastovej skatulke...
remisa

Příspěvek od remisa »

Není to nějak propastný rozdíl. Nastav si na svém G1 nějaký preset kde budeš mít jenom krabičku (žádný zesák apod.), např. ten Tube Screamer a píchni to před tvůj apec. Zjistíš že jako nakopávadlo to taky krásně funguje. A hle kolik těch nakopávadel máš najednou k vyzkoušení :)

Edit: jo a jestli myslíš digi kombinace obojího tak samozřejmě od toho ten G1 máš, aby sis tam navolil TSko a za to třeba Marschalla a ono to bude docela slušně hrát :)
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
kunec

Příspěvek od kunec »

To je přesně důvod, proč ho pořizuji.

torst

Příspěvek od torst »

Ivan píše:tak ono analogovy pedal s real ampom je mozno nieco ine ako digi v plastovej skatulke...
Právě, že je to v podstatě totéž. U dobře nastavené simulace overdrive se ZOOM chová stejně jako TS9 nebo SD-1.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

V tom pripade som si neni isty, ci mi bude na odskusanie vsetkych kombinaci stacit jeden ludsky zivot :wink:

Diky hosi za objasnenie.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Chlapi este taky dotaz - v prvom rade chcem vyuzit to G-cko na zive hranie v skusobni, kombo Laney LV100 ako uz bolo spomenute. Z prispevkov sa mi javi,ze teda asi najlepsie riesenie je to pohnat to cez return. Ale na take to domace zvejkani mam doma Rolanda Cube 30,ale - bez returnu. Vrta mi teda hlavou,ze ako Clean kanal vlastne ovplyvnuje zvuk multaku ked je to clean bez skreslenia... Nefunguje teda input do Cleanu cisto iba ako koncak s EQ? Ake atributy pridava clean kanal simulacii ampu v tom Zoome oproti zapojeniu do slucky? Ide mi o to mat tie iste presety pouzitelne na obe komba (kde do Rolanda je mozne ist iba cez Clean kanal). Este som ten zoom ani neodbalil,ale trochu teorie predtym nezaskodi.
Diiik
torst

Příspěvek od torst »

vůbec dotazu nerozumím a není to slovenštinou, možná mými 3mi pivy.
Ten Roland Cube je komplexní, má v sobě efekty, takže bych ho se zoomem nekombinoval.
Obecně ještě jednou !!! :
kytara --- efekt(OD, dist, wah, comp, nebo cokoli)---preamp---smyčka(modulace, pitch, dozvuky)---power amp---reprobox----mikrofon
nebo kteroukoli část nahradit multiefektem. (neplatí to zatím úplně obecně. když jsem dal před ZOOM analog Overdrive - špatný).

K A M - C H C E Š - J E Š T Ě - C P Á T - Z O O M ??? :
Ovládací prvky: Vypínač POWER, Přepínač SELECT, Přepínač TUNER, Přepínač POWER SQUEEZER, : Knob VOLUME, : Přepínač TYPE (ACOUSTIC, BLACK PANEL, BRIT COMBO, TWEED, CLASSIC STACK, METAL STACK, R-FIER STACK), Knob GAIN, Knob VOLUME, : Knob BASS, Knob MIDDLE, Knob TREBLE, : Knob EFX (CHORUS, FLANGER, PHASER, TREMOLO), : Knob DELAY/REVERB,
• Indikátory: Kanál JC CLEAN, Kanál LEAD, EFX, TUNER, POWER SQUEEZER,
• Konektory: Jack INPUT, Jack AUX IN, Jack FOOT SW (SELECT, EFX), Jack RECORDING OUT/PHONES
Sandokan

Příspěvek od Sandokan »

torst píše:vůbec dotazu nerozumím a není to slovenštinou, možná mými 3mi pivy.
Offtopic: Torste, to je nejaky tvuj ritual, otupit si vnimani trema pivama a vrhnout se na cteni fora? :) Viz podobna odpoved ve vedlejsim vlakne ze vcerejska:
torst píše:tyvole mám v sobě 3 piva ale nevim, co řešíte
Nemyslim to nijak negativne...jen me to pobavilo :)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Snazim sa pochopit,ako CLEAN kanal ovlyvnuje zvuk z multaku. Mam za to,ze CLEAN sa vola clean preto,lebo nijak nemoduluje vstupny signal. Ale mozno sa mylim... Nakoniec v navodoch na multaky normalne najdes aj odporucane napojenie do CLEAN kanala komba. V com teda spociva rozdiel (vseobecne!):
1.) kytara-multak-CLEAN
2.) kytara-multak-koncak (slucka)
remisa

Příspěvek od remisa »

No on asi i ten clean moduluje, zvuk se ti predzesili, casto uz i lehce ( ac neznatelne ) nakresli, ekvalizacne upravi, proste dostane nejakou charakteristiku. Je to proste Clean preamp, a ted si predstav ze pred to zaradis napr. Mesa preamp. Ten rozdil oproti zapojeni smyckou rovnou do koncaku tam prece musi byt...
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“