IBANEZ S 870FM ATF

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
koroner

IBANEZ S 870FM ATF

Příspěvek od koroner »

Plánuji novou kytaru vybral jsem IBANEZ S 870FM ATF i když prodavač mi nadával jestli neblázním že chci hát na oplatku že to nehraje atd. Máte ji někdo? Podělte se o zkušenosti.
Ona se nedá nikde zkusit včera jsem prošel v Brně všechny hudebniny a nikde nemají žádnou Ibenezku.
Jen je škoda že má jen tremolo Edge Zero II a ne Edge Zero II vč.ZPS3Fe. s tím Edge Zero II nemám žádnou zkušenost.

Díky za rady a názory
kmensik
Rádce

Re: IBANEZ S 870FM ATF

Příspěvek od kmensik »

To bych se divil, kdyby nemělo ZPS. Vždy bylo součástí Zero.
Oplatka? To je opravdu jen první dojem. Hrajou skvěle, je třeba osobně zkusit, můžou se dost lišit dřevem, měl jsem lehounké i velmi těžké, každá hraje jinak.
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

Zero Point System tato kytara opravdu nemá viz ofiko foto z webu Ibanez. Proště se to tremolo bude chovat jako standardní dvouzvratné tremolo.

Esko jsem zatím neměl tu čest vyzkoušet, ale už nějakou dobu o něčem takovém uvažuji. Nejvíc mě láká hmotnost a nikde nic nepřekáží.

EDIT: Kdyby byla vybavena ZPS, tak je to uvedeno v názvu písmenem Z na konci, teda ještě před barevnou variantou.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
koroner

Příspěvek od koroner »

Ještě jsem uvažoval o IBANEZ RG 350DXZ WH ta má Edge-Zero II se systémem ZPS3Fe, která z těch dvou je lepší?
Poto že nemám žádnou zkušenost s Tremolem tak se zeptám se jinak je nějak moc zásadní ten systém ZPS3Fe nebo se dá zvládnout výměna strun a naladění Tremola i bez ZPS3Fe i když sem to nikdy neviděl.

Díky
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Práci s tremolem se budeš muset naučit, není to problém, když ti to někdo vysvětlí.
Jsou to dost odlišné kytary, RG a S. Esteticky, ergonomií i zvukem. Tohle S má už 24 pražců, dřív měly 22, což pro někoho býval handicap.
Osobně bych za stejné peníze (obě kolem 12t u 3Dmusic) šel do S. Měl jsem i RG350DX bez Z, dobrá kytara, jedna ze znělejších lipových. Být tebou jedu do Hradce si je ošahat. A rozhodoval bych se citem, která ti bude bližší. Tremolo si pro začátek můžeš zablokovat.
koroner

Příspěvek od koroner »

Pánové díky, už je doma a je fakt super!!!
Kajman2nd

Příspěvek od Kajman2nd »

Myslím, že jsi neprohloupil, sám mám S 670, a Sková řada od Ibanezu mi neuvěřitelně vyhovuje, mimo jiné kvůli ergonomii, je to taková malá lehčí kytara, která ale hraje pekelně dobře, a to tam mám tovární snímače.
Tak přeju hodně srandy
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“