vydřený hmatník

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Davy

vydřený hmatník

Příspěvek od Davy »

Jedna se o starou Jolanu Superstar. Pri cisteni hmatniku jsem zjistil ze je na par mistech vydrenej, vylozene dulky. Pri hre to nijak nevadi, mam ji dva mesice a vsim jsem si toho teprv ted. Ale nelibi se mi to. Da se to nejak resit? Je mozny vymenit hmatnik? Nebo vytrhat prazce a prebrousit? S preprazcovanim se do budoucna pocita. Ale je to mistama cca milimetr do hloubky.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: vydřený hmatník

Příspěvek od Abu »

Pri preprazcovani jde hmatnik prebrousit, 1mm je uz docela dost, ale snad by to nemel byt neresitelny problem.
Sam jsem to delal na 13 let starem Squier Stagemaster a dopadlo to podle me velmi dobre. Profi kytarar to jiste zvladne jeste lip. :wink:
Hraju výhradně na šrot.
Davy

Příspěvek od Davy »

Ja se v podstate potrebuju rozhodnout jetli tu kytaru davat dokupy a nebo koupit jinou. Ale asi to s ni zkusim. Sundam krk a odnesu ho kytararovi at se s tim popere, snad to teda pujde. Original SG si tezko nekdy koupim a kdyz uz napodobenina, tak zrovna tahle neni az tak spatna, kdyz se opravi. Jedine zkusit pockat este na jinou Superstar, ale to by mohlo bejt z deste pod okap.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Oprava prazcu a hmatniku je u stary hodne pouzivany kytary bezna vec.
Otazka je jen kolik si za to kytarar rekne a jestli to nebude tolik, ze by to bylo cely nesmyslny.
Hraju výhradně na šrot.
Davy

Příspěvek od Davy »

No prave. Pruzkum cen: zhruba 400 az 600 brouseni a 2 az 3000 preprazcovani. Za kytaru jsem dal tusim neco kolem 1400,-. Potrebuje jeste par drobnosti, takze cela sranda cca pet az sest litru. To je dost na hrane, vzhledem k tomu ze vysledek bude otriskana kytara na nekde mezi prumerem a podprumerem. A ted je este otazka jestli to stejne neni spis na vymenu hmatniku. No, nezbyde nez ji vzit a zajit se nekam zeptat, pak si nalejt panaka a zamyslet se nad tim. Blby je ze se mi ta kytara libi, coz snizuje racionalitu rozhodovani :)
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

No tak to je docela hodne penez :(
Ale kytarari musi byt taky z neceho zivi....
Ja si to na tom Squierovi (koupen za 2000,-) udelal sam, jednak kvuli cene a hlavne jsem si to chtel zkusit. Takze jsem nastudoval teorii, shledl spoustu videa na YT a pak uz to byla prace na 3 odpoledne.
Hraju výhradně na šrot.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

2-3 litry je strašně moc, spíš 1200-1500. Za to koupíš slušné bazarové SG Fokus apod. Sám jsem jedno prodal za 2,8.
Davy

Příspěvek od Davy »

zrovna si tu na ni brnkam, pres Bluesbreakera...., no, asi ji opravim. Iracionalni rozhodnuti a vyhozeny prachy, ale ta kytara si to tak nejak zaslouzi :) Penize budou, my nebudem. Jelikoz mi to bude trvat (musim mj. obrousit a predyhovat telo), tak se asi zaridim i podle posledni rady a koupim ji kamaradku abych mel na co hrat kdyz se bude opravovat. Vracet se k akustikam se mi uz nejak nechce. Ten hmatnik proste opravit pujde, nic jinyho mu nezbyde :)
Davy

Příspěvek od Davy »

doplnim info, pokud by si to nekdo s podobnym problemem vyhledal. Byl jsem s tim v guitarambulance.cz a bylo mi receno ze ty vydreny mista se nevybrusujou, pac to nicemu nevadi. Hmatnik se jen zbrousi do roviny, pokud je krk do vrtule, nebo ohnutej natolik ze to vyztuha nesrovna. A samozrejme preprazcovani. Cela oprava bude stat zhruba 3000 az 3500,-.
pap

Příspěvek od pap »

Zdravim, mam kytaru asi tejden a na palisandrovym hmatníku se mi hrozně rychle dělá nějakej bílej sajrajt. Nemůže to bejt tim, že je suchej? Na pár kytarách to mam, ale tam se to dělá v rozmezí třeba šesti let, tohle je ze dne na den. Dík

Obrázek
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
kunec

Příspěvek od kunec »

Ano. Je suchý.

Sent from my iPhone using Tapatalk
lathur

Příspěvek od lathur »

Přejeď hmatník olejem a suchý místa zmizí. JleT
proč to kupovat, když se to dá postavit
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“