FUZZ ?

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
cherreda
Rádce

Re: FUZZ ?

Příspěvek od cherreda »

Díky.
noc33

Příspěvek od noc33 »

K nano Big muffovi. Vložené foto neodpovídá, kondenzátory, diody a tranzistory (BC550C) jsou normální vývodové, ostatní je SMD. Žádné operační zesilovače a jiné IO v něm rozhodně nejsou. Sám ho vlastním a předělal jsem ho na vintage tranzistory BC239C jako ve starých muffech. Více info o píčkách je zde: http://www.kitrae.net/music/big_muff_hi ... anobigmuff
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Aha, dík za opravu, hodil jsem tam obrázek, co mi nabídl google. Jsem rád, že ses ozval, mohl bys poreferovat o zkušenostech s hraním na něj? Co na živo, nešumí to při normálním nastavení moc? Někde jsem četl, že na živé hraní to někomu nevyhovovao, kvůli nízké použitelné hlasitosti, při vyšších už to znatelně šumělo.
Jinak experimentoval jsem v čera s Dark Matterem (distortion) před různými simulacemi aparátů v Zoomovi. Jako zvuk na sóla s dlouhým sustainem to udělat umí, ale nějak se mi nelíbila ta barva tónu, ať jsem kroutil jak jsem kroutil, stejně si myslím, že Muffovi to půjde líp.
Ještě vypadá zajímavě i Nano Bass Big Muff Pi s možností přimíchat DRY signál. To by mohlo dát ve výsledku konkrétnější zvuk, kdyby byl zapotřebí.
noc33

Příspěvek od noc33 »

No já ho v původním zapojení nezkoušel, kupoval jsem ho přímo na modifikaci pro vintage tranzistory, tak těžko říct, jestli původně šuměl, ale BC550C co v něm byly, jsou nízkošumové tranzistory. Jinak jsem si vyrobil klona big muffa podle tohoto zapojení: http://www.bigmuffpage.com/images/KR_19 ... ersion.jpg a přidělal modifikaci na omezovací diody dle Black Arts Toneworks Pharaoh a přepínání Q2 a Q3 dle EarthQuaker Devices Hoof Fuzz, bude to tedy ultimátní verze muffa, kde jsem na velikost nebral zřetel a vyrobil celkem přesnou kopii původní dps, viz: http://www.kitrae.net/music/Images_Secr ... iagram.pdf
Naposledy upravil(a) noc33 dne 30.07.2015 20:58, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, pravděpodobnost, že jej koupím, je vysoká, přeci jen za ty prachy, co stojí u Thomanna, to za vyzkoušení stojí. Dík za info.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

finale od Blacka...
TPAE.jpg
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ty ovladače se mi líbí. A jak to hraje a zní? A vůbec … 8)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Vypadá drsně. :)
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Black je frajer. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wikxzen píše:Ty ovladače se mi líbí. A jak to hraje a zní? A vůbec … 8)
knoby jsou rekneme takove moje hyena signature (recyklace Randall knobu z modulu)
Je to upgrade Deviever kitu podle mych pozadavku a Blackovy invence.
Takze je to přepínatelný Torn´s Peaker / Aenima s pridanym Tone (lepsi nastavitelnost podle kytar, snimacu, aparatu atd)
Puvodne tam byl Pre-bass (mnozstvi basu do zkresleni), fičura ktera napr. Fuzz Factory posouva do jiných dimenzí, ale zrovna tady to nemělo moc význam, protože už to je hodně konkrétní a agresivní, takže se to příliš neprojevovalo.
Místo něho je nakonec Pitch - laditelná oscilace spouštěná momentary footswitchem, takže cypovinky na šlápnutí. Po zkušenostech s různými chaos a oscilation mody, ktere v reálu obvykle znamenaji akorát plazeni po kolenou, krouceni knoflíky = hodně atmosféry, ale pohříchu už mnohem méně hudby, mi tohle jednoduše zapínatelné pazvukové koření prijde mnohem vyuzitelnejsi.
Takže ještě jednou díky Blackovi za trpělivost s "picky customerem".
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hyenik: tak to je hodně solidní! Gratuluji k výtvoru Vám oběma - mistrům! 8)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen pro info: konečně jsem včera na zkoušce pořádně zapřáhl Nano Big Muff Pi a po počátečním hledání kýženého zvuku jsem z toho dostal přesně to, co jsem chtěl. Nastavení - Sustain na 9h, Volume na 13h, Tone na max. Krmím s tím MojoMojo a zvuk je krásně medový a kulatý. Při větším Sustainu už se z toho stává bzučák, takže jsem našel přesně ten sweetspot, kde se to láme.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nevím jak se chová konkrétně tenhle klasik muff, ale dát Tone na max na mojem germanium muffu, nebo big muffu s tone wickerem, tak je to prostě ušiřezající potvora... Celkem koukám.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Však sám o sobě s Tone na max je to bzučák (hráno přímo do PA), ale přes MojoMojo to funguje jen jako nabuzovač overdrivu (ztuční jej a dodá ten krásný lead sound). A jak říkám, kdybych přidal Sustain jen o milimetr víc, začne bzučet. Je to o tom nalezení sweetspotu, který může být pro každý nástroj a kombinaci efektů před i za Muffem jinde (mám tam ještě kompresor). Když jsem snížil Tone, už mi to přišlo zahuhlanější, Tone na max krásně projde mixem. I kapelník mi to pochválil, zvuk byl přijat s nadšením, parádně se hodil do nové písničky, která byla včera na programu.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Hendrek píše:Však sám o sobě s Tone na max je to bzučák (hráno přímo do PA), ale přes MojoMojo to funguje jen jako nabuzovač overdrivu (ztuční jej a dodá ten krásný lead sound). A jak říkám, kdybych přidal Sustain jen o milimetr víc, začne bzučet. Je to o tom nalezení sweetspotu, který může být pro každý nástroj a kombinaci efektů před i za Muffem jinde (mám tam ještě kompresor). Když jsem snížil Tone, už mi to přišlo zahuhlanější, Tone na max krásně projde mixem. I kapelník mi to pochválil, zvuk byl přijat s nadšením, parádně se hodil do nové písničky, která byla včera na programu.
Take me to s tou tonovou clonou na max prekvapilo. Pises, ze krasne projde mixem - ztratu stredu tedy nepocitujes?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ne, zvuk je naprosto OK, řekl bych že ten fígl je v tom, najít správný sweetspot v nastavení Sustainu. Tzn. těsně před tím, než to začne fuzzit. Zapomněl jsem dodat, že za zkreslovacíma krabkama mám EQ s vytáhnutýma výškama a staženými basy.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

tak konecne sem prubl svoji novou hnuzznou akvizici a bude to dobre.
čitelné v akordech, možnost prizpusobeni ruznym kytaram a funguje to i jako clean boost, tak uvidime co s tim vymastim...

wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

hyenik: tady na tom demu to zní dost dobře. Hlavně tedy ve spojení s ostatními efekty se to poslouchalo s velkým zaujetím!

k tomu muffu obecně - tone netone ovladač ... s muffem se především výborně vybuzuje elektronkový zesilovač. Má zkušenost Big Muffa s Ampegem v tom byla výborná, když jsem jej několik měsíců měl. Ale je jasné, že volume elektronkového zesilovače (15W) na pozici 11 z 10 s připojeným aktivovaným muffem (tím nejklasičtějším s velmi skromným nastavením poměrů vol., tone a sustain) je již značný overkill sám o sobě … pak byl ještě výborným doplňkem k podlahovému 2-Tone od Bad Catu, výborná kombinace a to především při využívání ovladačů na kytaře (tehdy Reverend Buckshot).

Co by pro skvělý zvuk člověk neudělal, že jo. 8)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

[quote="hyenik"][/quote]
Hustá sběratelská sérka za (odhadem) 20 litrů? :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“