Dřevo...
Re: Dřevo...
Caute,
neviem ci je toto vhodny thread kam toto postnut, ale mam dotaz: ako mozem zistit ake drevo mam v gitare? Mam doma staru gitarku a chcel by som ju skusit dat dokopy, vymenit snimace a preprazcovat atd...hlavne kvoli vyberu snimacov by som sa chcel zorientovat. Je to nejaky Keen art series, superstrat so snimacmi HSH a stratovskou kobylkou klasickou. Krk asi bude javor, a hmatnik vyzera na rosewood od pohladu ( na druhej gitare mam rosewood a vyzera totozne). Ale netusim co telo, je to o kus tazsie ako moja olsova Jacksonka...
Dik
neviem ci je toto vhodny thread kam toto postnut, ale mam dotaz: ako mozem zistit ake drevo mam v gitare? Mam doma staru gitarku a chcel by som ju skusit dat dokopy, vymenit snimace a preprazcovat atd...hlavne kvoli vyberu snimacov by som sa chcel zorientovat. Je to nejaky Keen art series, superstrat so snimacmi HSH a stratovskou kobylkou klasickou. Krk asi bude javor, a hmatnik vyzera na rosewood od pohladu ( na druhej gitare mam rosewood a vyzera totozne). Ale netusim co telo, je to o kus tazsie ako moja olsova Jacksonka...
Dik
já bych zkusil vyndat jeden snímač a zkusit na kousku oškrábat lak. jinak bych si to typnul na lípu jestli to je světlé dřevo nebo nějakou formu "mahagonu" jestli tmavé
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Já z teho tenkrát nedělal kytaru, byla to tloušťka snad 38 mm a byl to nábytek, obklady, schody.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Dřevo...
martina72 píše:... hraje. Hraje velmi dobře. Má to velmi zajímavé frekvence ... Ta kytara není levná ... je na tom strašně práce, resp. času.
Hrál jsi aspoň někdy na takovou kytaru?martina72 píše:Já z teho tenkrát nedělal kytaru ...
martina72 píše:Bambusová spárovka je hooodně fajn materiál a hraje. Hraje velmi dobře. Má to velmi zajímavé frekvence, ovšem je to hlavně o lepidle, to samozřejmě neznám, co bylo použito, nevím, lepidla tam je mraky, nelze jinak. Mimoto je to neskutečný držák. Materiál je drahý, masiv je o mnoho levnější a lépe se prodá.Mastr píše:tak ono jeslti chceš ušetřit... tak si klidně stav nástroje z bambusové spárovkyjá ti to neberu
Ten matroš má (mimo jiné) i tu výhodu, že když kytaru upustíte na beton a ona se rozpadne, vy ji slepíte a zvuk se nijak nezmění, to lepidlo prostě převažuje, a nějaké dodatečné je v menšině.
Vyzkoušeno.(((
))))
Ta kytara není levná, nemůže být.
Technologie to neumožňuje, je na tom strašně práce, resp. času.
Jestli to správně chápu, tak celý první příspěvek byl tedy výplod fantazie a snůška domněnek. Děkujeme HonzoMartino za takto hodnotné příspěvky, které v tomto vláknu bezesporu všichni chceme vidět.martina72 píše:Já z teho tenkrát nedělal kytaru, byla to tloušťka snad 38 mm a byl to nábytek, obklady, schody.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Šak kytaru z toho může mít, ale nestavěl ju
Po oškrábání laku se dřevo přece určí natuti, to není potřeba tipovati stylem světlé, tmavé.MrB14ck píše:já bych zkusil vyndat jeden snímač a zkusit na kousku oškrábat lak. jinak bych si to typnul na lípu jestli to je světlé dřevo nebo nějakou formu "mahagonu" jestli tmavé
K J.J. - bambusovou kytaru mám doma a hraje velmi dobře, ta příhoda s pádem se stala a můj názor na bambus platí.
Domácím kutilům ten matroš vřele doporučuji, o ceny bambusu jsem se již 15 let nezajímal a vaše zjištění jsou pro mne milým překvapením, přecjen ta globalisace nese nějaké ovoce a změny souvislostí.
Takže - jen do toho.
Samozřejmě není (asi) bambus jako bambus, u rychlerostoucích dřevin je vždy problém ten, kde rostou a co tedy mají v sobě, je to tak s olší, ze které jistě spousta kutilů udělá prvního strata, je to tak se vším. Spárovka se dnes vyrábí na automatických mašinách, které si samy dělají přířezy, formátují je, lepí dohromady, rychle vytvrzují, orovnávají ze všech čtyř stran a jede to ven. Kdo ví, jaký výchozí matroš tam cvičená opice strká. V továrně se také do pily nestrká hotový matroš ručně. Mašina si ho sama najde ve skladu obsahujícím stovky až tisíce položek, podá, a dle nářezáku vyrobí, člověk to jen rovná na paletu.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Dřevo...
Fotku asi neuvidíme, jako vždy.speed8 píše:Šak kytaru z toho může mít, ale nestavěl ju
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Že, se tím ještě zabýváš.. růžovej je, přesto často píše něco zajímavého, jen člověk nesmí čekat realitu.. 
A krom toho všeho,bambus je dřevina???
-
Teorge
Jako rostlina je to myslím tráva. Ale produkt se nazývá dřevo i přesto, že to pravé dřevo není.
Jasně,že je to tráva. Ta otázka směřovala spíše na Martinku...
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
martina72 píše:...... K J.J. - bambusovou kytaru mám doma a hraje velmi dobře, ta příhoda s pádem se stala a můj názor na bambus platí.
Domácím kutilům ten matroš vřele doporučuji, o ceny bambusu jsem se již 15 let nezajímal a vaše zjištění jsou pro mne milým překvapením, přecjen ta globalisace nese nějaké ovoce a změny souvislostí.
Takže - jen do toho.
Samozřejmě není (asi) bambus jako bambus, u rychlerostoucích dřevin je vždy problém ten, kde rostou a co tedy mají v sobě, je to tak s olší, ze které jistě spousta kutilů udělá prvního strata, je to tak se vším. .....
Teorge píše:Jako rostlina je to myslím tráva. Ale produkt se nazývá dřevo i přesto, že to pravé dřevo není.
- podržet v levé ruce a klouby prstů pravé ruky poťukat a poslouchat, jak to rezonuje. Totéž s prkénky z olše a jiných dřevin.
- dlátem zkusit ubrat pár milimetrů na podélné a příčné hraně a lupou si prohlédnout vzniklou strukturu,
- totéž s rašplí, pilníky, škrabkou (cidlinou), brusnými papíry různých zrnitostí
- vyzkoušet vrtání, řezání různými pilkami
- vyzkoušet štípatelnost bambusu a běžných dřevin...
Výsledek bude: Bambus krájecích prkének je pro homemádění el. kytar vhodný materiál, pokud respektujeme jeho strukturu a ostatní vlastnosti.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Sranda muší bejt, akorát já píšu jen to, co znám a vím, není toho mnoho, jen nudnou osobní zkušenost, to je (nudné) vše. Takže se dřevem je to jasné, ni?José píše:Že, se tím ještě zabýváš.. růžovej je, přesto často píše něco zajímavého, jen člověk nesmí čekat realitu..
Tady někteří říkají mahagonu "tmavé dřevo". Hmmm, já mu říkám mahagon, dělám s ním denně.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.-
Teorge
Kocour: já se nehádám o vlastnostech toho materiálu. Jen mi přišlo zajímavé, že to není dřevo. Jestli se to nazývá dřevo nebo tráva je mi fuk. Pokud se to hodí na kytaru, tak proč to nepoužít.
A borovici říkáš lesní jahoda?martina72 píše:Tady někteří říkají mahagonu "tmavé dřevo". Hmmm, já mu říkám mahagon...
Hoši, to jsou zbytečné narážky, není třba reagovat na vše.
Dotaz zněl, z čeho by mohl být Keen. Ať dá tazatel foto třeba z šachty elektroniky. Lípa je opravdu nejpravděpodobnější. Měl jsem takového.
Dotaz zněl, z čeho by mohl být Keen. Ať dá tazatel foto třeba z šachty elektroniky. Lípa je opravdu nejpravděpodobnější. Měl jsem takového.
Já bych chtěl taky zkusit postavit kejtru. Jen nevím jaké dřevo spárovky použít? Chci klasickou "českou" dřevinu ne exotiku. Jen nevím si nejsem hold jistý s volbou. Já bych to viděl na olši nebo modřín?
Já bych nekupoval spárovku, ale fošnu.