Prosim tip: Jakou dvoukanalovou lampu?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Jimator
Bandzone: krbanda
Kontaktovat uživatele:

Prosim tip: Jakou dvoukanalovou lampu?

Příspěvek od Jimator »

Zdarec.

Mam Fender Blues Junior 3. Sem se zvukem dost spokojenej, krmim to Blues Drivem, ale v posledni dobe zacinam zjistovat, ze bych potreboval asi dvoukanal a vic vyuzit potencial lamp jako takovych. Cili hledam alternativu k Juniorovi s tim, aby byl dvoukanalovej a s moznosti footswitche. Vykon do 30W bohate staci. Hraju blues, rock´n´roll, funk, funkrock, cili nepotrebuju zadny metalovy zvuky. Spis neco chlupatyho, plnyho.
Meli byste nekdo nejaky tipy?

BTW v pripade finalniho vyberu, jsem ochotny nabidnout vymenou s oboustrannym doplatkem Juniora.
Predem dik
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
jastud

Re: Prosim tip: Jakou dvoukanalovou lampu?

Příspěvek od jastud »

Deluxe Reverb. Na bazaru občas bývá do 25000 (kombo). Footswitch vyřešíš A/B boxem.
Naposledy upravil(a) jastud dne 5.08.2015 9:50, celkem upraveno 1 x.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

možností je dost. Ale líbil by se ti Egnater. Moderní, všestranná značka. A není drahej.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Demilich

Příspěvek od Demilich »

pokud jsi spokojen se základním čistým zvukem (což věřím že ano), tak bych spíš pořešil nějaké kvalitní krabičky, které by ti ten druhý kanál nahradily. Co jsem tak poslední dobou poznal, tak kvalitní lampový jednokanál s dobrým základem co žere krabky, je téměř k nezaplacení pro tyhle věci. Dvoukanály si s tím tak často nerozumí a laborovat s nimi + krabičkami je těžší, protože ne všechny pak tak dobře berou krabky. Toť můj názor. Sorry, že nenahodím žádné doporučení zesíků k tomu co chceš, protože se v nich v tomto druhu hudbz co hraješ až tak neorientuju.
Hodila by se taky cena, kterou jsi ochoten do toho dát :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

jastud: 25K uz je trochu moc, zivim rodinu ;-)

torst: Nejaka blizsi specifikace? Na kytary.cz nic. :-/

Deimlich: Prave ze Junior je na tohle dobrej, gain mam na 4/12 a je to na hrane, aby se o tom jeste dalo hovorit jako o cistym, kterej potrebuju. A kdyz dojde na zkreslenej, kopnu do krabky a je to. Jenze ted mam potrebu mit pro begly cistej i zkreslenej a krabku mam v planu pouzit jen jako nakopavac (volume) pro sola. Investice tak max do 20K s ohledem na pripadnej prodej Juniora.
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
jastud

Příspěvek od jastud »

25 není moc za aparát šitý přesně na to co potřebuješ. Juniora střelíš za 10 a patnáctku dohromady dáš, ne? Všechno ostatní je jen kompromis :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tak na to nové zkreslení dokup kvalitní analogovu krabku a vyřešeno jest, ne? :) Pak bys měl i výhodu, že v případě akcí, kde by už byl k dispozici nějaký solidní aparát, bys mohl přinést jen tyhle svoje krabky a tímpádem bys měl svůj zvuk vždy poruce. (zajímavá úvaha, ke které mě přivedl krasty...)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Deluxe Reverb není klasický dvoukanál. Má sice dva kanály, ale oba jen čisté zvuky, žádné zkreslení.
Vyloženě se nabízí vyšší řady Juniora: Hot Rod a Blues Deluxe, na bazaru budeš doplácet tak 3-4 tisíce. Ale bacha, jsou dost hlasité.
Osobně bych to taky radši zkusil řešit krabičkou, např. takový BB Preamp.
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Vybíral bych určitě ne kombo, ale zesilovač (hlavu) a reprobednu se dvěma reproduktory.

Já bych se v každém případě podíval po něčem s vyšším výkonem než co je zrovna k dispozici (15W). A to s ohledem do budoucna. Zejména kvůli tomu požadavku na čistý zvuk. Čistý nezkreslený zvuk na hlasitostní úrovni zkušebny či malého baru/klubu je základ ze kterého by se mělo jednoduše vycházet. A dle toho tedy vybírat.
Čili jak bylo řečeno - elektronkových 30W a výborný headroom jako nezbytný základ.

Můj tip, který však bude nad limit, protože bude třeba investice do boxu: 8)
http://hudebnibazar.cz/mesa-boogie-lone ... /ID913674/

A další "do banku":
http://hudebnibazar.cz/vox-ac30cch-a-bo ... /ID922326/
http://hudebnibazar.cz/prodam-hot-amps- ... /ID887685/

Ber to jen jako věc ke zvážení (kombo vs. hlava+box). Pokud chceš setrvat u komba, tak není třeba se mým příspěvkem nějak zabývat. 8)
dArtagnan

Příspěvek od dArtagnan »

Voxy taky nemají zkreslený kanál.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Jestli jsi spokojenej s juniorem, tak bych vybíral z říše Fenderoidů. Nejsem přesvědčenej ani o tom, že 30W je nutnost (Já osobně bych si s 15W hravě vystačil, a to občas hrajem i na větším pódiu. Přece jenom už existujou i takový vychytávky jako je PA) a ani o tom, že musíš nutně mít hlavu+box (proč? jakej je v tom rozdíl?)

Vox AC30/AC15 je při požadavku na dvoukanálovost mimo.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, ještě tu nebyl zmíněn Peavey Valveking 50W (112) aka "hodně muziky za málo peněz". Vyhovuje snad všem Tvým požadavkům a jeden by měl být i na bazaru za opravdu málo:
http://hudebnibazar.cz/peavey-valveking ... /ID921851/
Oproti Blues Juniorovi je to po všech stránkách výrazný krok kupředu. :)
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Placka

Příspěvek od Placka »

Egnatera (renegade112) mám pár měsíců a můžu potvrdit Torstova slova, vynikající moderní aparát se spoustou vychytávek (jump, reverb, smyčka spinatelny footswitchem, přepínání výkonu 18/60 W, plynulý přechod mezi druhy koncových lamp...). Že zvuku jsem nadšenej, hraje jak čert. Výbornej pevnej čistej zvuk, kterej je opravdu čistej i do vysoký hlasitosti. Zkreslení je spíš mírnější, bluesovo-crunchovy, ale na zkreslený beglajty mi stačí gain tak na 4. Po nakopnuti mojodrivem pěkně zpívá na sóla.
Jen za těch 22k je trochu drahej, já ho kupoval (tři měsíce nazad) za 17500...
Jimator
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimator »

Borci, diky moc za vase pripominky a tipy. Do uzkyho vyberu sem vzal Marshall DSL15C 15W a Fender Super-Champ X2. To Peavey taky nevypada zle, ale podle videi, co sem si tak prosel mi uplne nevyhovuje charakteristika toho zreslenyho zvuku.

Jinak z vlastni zkusenosti (10 let elektricky) vim, ze 15 lampovejch watiku fakt bohate staci. Neni nutny na kombo uhrat stadion, kdyz stejne pred kombo prijde mikrak, kterej to do PA posle tak jako tak. Hlavu s boxem nechci, kvuli castymu jezdeni a mobilite. Vic krabek se mi taky nezamlouva, uz tak me ty moje tri rozcilujou, takze opravdu mnou nastavena cesta je dvoukanal se zvuky na begly a krabka na nakopnuti do sol.

Kazdopadne moc diky za opravdu uzitecny podnety ;-)
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Kdyz nekdo rekl Peavey, tak me hned prisla na mysl rada Classic (30 a 50) a hlavne Delta Blues. Na to posledni jsem mel moznost si parkrat zahrat a prislo mi to jako peknej dvoukanal na clean/crunch zvuky (do bluesrocku urcite vhodnejsi nez Valveking).
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

Měl jsem hlavu Classic 50. Nehrála zle, takovej nakrmenější Marshall. Ale konstrukčně mi neučarovala. Lampy naležato, vyšprajcovaný nějakym molitanem, větrák-nucené chlazení. Pak začínalo ne zvuku občas vrčet, tuším, prodal jsem jí.
MIran

Příspěvek od MIran »

Jimator píše:Borci, diky moc za vase pripominky a tipy. Do uzkyho vyberu sem vzal Marshall DSL15C 15W a Fender Super-Champ X2. To Peavey taky nevypada zle, ale podle videi, co sem si tak prosel mi uplne nevyhovuje charakteristika toho zreslenyho zvuku.

Jinak z vlastni zkusenosti (10 let elektricky) vim, ze 15 lampovejch watiku fakt bohate staci. Neni nutny na kombo uhrat stadion, kdyz stejne pred kombo prijde mikrak, kterej to do PA posle tak jako tak. Hlavu s boxem nechci, kvuli castymu jezdeni a mobilite. Vic krabek se mi taky nezamlouva, uz tak me ty moje tri rozcilujou, takze opravdu mnou nastavena cesta je dvoukanal se zvuky na begly a krabka na nakopnuti do sol.

Kazdopadne moc diky za opravdu uzitecny podnety ;-)
Na ten Super Champ bacha....není to 100% lampáč. Pokud se nepletu, tak preamp je tranzistor s digitálními simulacemi. Podle kolegy který ho má, se zkreslený kanál nechová stejně jako na klasickém lampáči .
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Z užšího výběru bych osobně bral Maršála. Na Valvekinga bych se vyprdnul, ten mě nikdy nějak nezaujal.

Peavey Classic bych taky nezavrhoval. ALE ! Zvuk se mi hrozně líbí, ale prej jsou sesmolený dost diletantsky a jsou poruchový. Já osobně znám dva lidi co s tim maj trápení. O DB jsem žádný negativa neslyšel.

Další tip: Fender Blues Deluxe
http://hudebnibazar.cz/fender-blues-del ... /ID919343/

S rozpočtem do 20 000,- se vybírá dost snadno :-)
Naposledy upravil(a) ajdam dne 6.08.2015 11:02, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“