Zoom G1on a G1Xon

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
torst

Re: Zoom G1on a G1Xon

Příspěvek od torst »

Ivan píše:Proste som skusal si ten wah nastavit tak, aby dolna hranica (0) nemodulovala zvuk, resp. zachovavala charakter nastaveneho zvuku pred aplikaciou wahu,......... no tu mam dojem, ze aj pri tej nule tam ten wah aplikuje nejake frekv. upravy.
jestli Boss umí tohle nastavení, prosim. ale jinak wahy fungujou tím tebou popsaným, "špatným" způsobem. prostě jako pásmový filtr, jehož vrchol přejede od hloubek k výškám. žádná poloha pedálu nezní jako bypass.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Placka

Příspěvek od Placka »

To by přece nemělo logiku - kdyby to mělo fungovat, jak popisuje Ivan, tak by pak pedál řídil hloubku modulace a nemohl by tím pádem řídit frekvenci filtru...
Pak by vlastně kvakadlo znamenalo pevně nastavenej frekvenční filtr a pedálem by se řídila účinnost tohoto filtru.
Nevím, jak by z toho mělo lézt kvaknuti...
Každopádně všechny analogový kvakadla fungují jako je popsáno výše, tzn. V zapnutém stavu je filtr vždy přítomen a pedálem se mění j jeho frekvence...
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Tak vcera som skusal univerzalny adapter SOLID s nadstavcami, konektor OK, polarita spravna - ale ten Zoom nejak nespolupracuje, casto vypadava zdroj, toto sa mi stavalo aj pri starom Bosse... Je mozne, ze je ten adapter nestabilny, alebo su proste tieto efektove krabicky nejak narocnejsie?
Zoom baterky vyzmyka za cca 4 hodiny...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jaké jsou parametry adaptéru? Zoom potřebuje 9VDC, center negative, cca 150mA.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Jedine udaje, ktore som nasiel:

- transformátorový, stabilizovaný
- 500mA
- výstupné napätie: 3 - 4,5 - 6 - 7,5 - 9 - 12V
1,5-3V/1000mA
4,5-6V/800 mA
7,5/700 mA
9V/600 mA
12V/500 mA

jaj, zeby tych mA bolo vela pri 9V ?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivane, jakožto člověka nejspíše nepolíbeného elektrovzděláním tě uklidním, že větší hodnota proudu na zdroji ničemu nevadí - je to maximum, které je schopen dodat. Efekt si vezme, kolik potřebuje. Nižší hodnota by znamenala problém - zdroj by se přehříval, protože by se snažil dodat víc než umí, až by v něm něco shořelo.
Takže problém hledej jinde, např. v napájecím kablíku, nedobře sedícím napájecím konektoru (nepoužíváš např. 5,5/2,5 namísto 5,5/2,1 ?), atd.
Já bych to tipl na ten nevhodný konektor, jelikož u univerzálního zdroje Minwa s výměnnými konektory, který jsem kdysi měl, také tento standardní rozměr 5,5/2,1 (Boss standard, který v současnosti používá většina výrobců efektů) chyběl, a musel jsem si spájet redukci. On ten konektor 5,5/2,5 tam zasuneš, pasuje dobře (vnější rozměr 5,5 je stejný), ale vnitřek nepasuje (větší díra 2,5, tudíž nedojde k dokonalému kontaktu s kolíkem 2,1 v Zoomovi).
Hoď sem prosím link na ten zdroj (výrobce, nebo aspoň prodejce).
Placka

Příspěvek od Placka »

miliampérů nemůže být vela...;-). Afekt si proudu vezme kolik je potřeba. Chyba musí být jinde...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ivan píše:Zoom baterky vyzmyka za cca 4 hodiny...
Moje NiMH 2200mAh vydrží teda podstatně dýl, to jsi tam měl nějaké obyčejné shity, ne?
Zoom deklaruje 20h na alkalických (v jednom tahu!) a i bych tomu věřil.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Placka

Příspěvek od Placka »

to můžu potvrdit, teď mám sice adaptér, ale minimálně dvoje baterky (obyčejný alkalický za pár korun) jsem na něm už určitě "prohrál" a těch dvacet hodin je reálných (spíš bych osobně řekl, že je výdrž ještě delší). Samozřejmě je lepší ztlumit (nebo uplně vypnout) podsvícení displeje.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jinak já používám nabíjecí NiMH baterie a s výdrží také nemám problém. Tu výdrž na jedno nabití bych také odhadoval kolem cca 20h, displej podsvícený naplno celou dobu.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Zdroj: AC/DC síťový adaptér SOLID DA11

K tej vydrzi bateriek - ono verim tomu, ze vydrzia, pokial sa uzivatel nehra s nastavenim kazdu chvilu ako ja :) Uz pri beznom hrani a sem tam prepinani presetov je to o niecom inom ako ked ten efekt musi kazdu chvilu rozsvietit displej a ukladat menit nastavenia...

ale je aj rozdiel v baterkach, mam dve sady - jedny GP (2500 mAh) a jedny Eneloop, t.j. Sanyo (2000 mAh) a tie Eneloop vydrzia 2x dlhsie.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

U toho adapteru musi byt nejaky mechanicky problem, spatny kontakt na konektoru nebo tak neco, protoze elektricky je to uplne vpohode. Sam napajim Zooma nejaky malickym doma v supliku nalezenym adapterkem 9V/200mA, nestabilizovanym (v realu jsem nameril ze pri odberu 300mA dava porad jeste 9.4V).
Hraju výhradně na šrot.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ivan píše:Zdroj: AC/DC síťový adaptér SOLID DA11
Podle kódu MWS895 je to nejspíš stejný výrobce Minwa, jako u podobného zdroje, který jsem měl, a tudíž předpoklad, že konektor ze sady je nevhodných rozměrů 5,5/2,5 stále trvá.
BTW, redukce 5,5/2,5 na 5,5/2,1 se mi po prodeji zdroje Minwa válí doma bez užitku.
remisa

Příspěvek od remisa »

Ivan : ano, Sanyo Eneloop jsou kvalitou uplne jinde nez samovybijeci GP...
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
weiland

Příspěvek od weiland »

G1on napájím do zoomího USB (síťový adaptér s velkým USB + kabel s mini USB) a s konektorem nejsou problémy.
Cort Z42 TR, Fender Mustang I V2, Digitech JamMan Stereo, Soundking EH-002, Zoom G1on, Beyerdynamic DT-770 Pro, Novation Launchkey Mini M2, Yamaha GL-1
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Hendrek píše:
Ivan píše:Zdroj: AC/DC síťový adaptér SOLID DA11
Podle kódu MWS895 je to nejspíš stejný výrobce Minwa, jako u podobného zdroje, který jsem měl, a tudíž předpoklad, že konektor ze sady je nevhodných rozměrů 5,5/2,5 stále trvá.
BTW, redukce 5,5/2,5 na 5,5/2,1 se mi po prodeji zdroje Minwa válí doma bez užitku.
hm, tak najskor to bude tou koncovkou, mam tam este 5/2,1, ale to si asi tiez nepomozem... no ale taku blbost ako ta redukcia to asi tiez len tak niekde nekupim predpokladam... ak by som mal cestovat mimo bydliska niekde to kupit, ma to uz lacnejsie vyjde kupit orig. adapter u muzikeru...
torst

Příspěvek od torst »

Promiň mi toto upozornění, ale vzhledem k menší fundovanosti některých tvých dotazů možná bude na místě.
G1on má pitomě zapuštěnou napájecí zdířku, lomený jack do ní ani nedosáhne. I ten přímý často s obtížemi. Není důvod vypadávání adaptéru zde ? To napájení po USB je taky možné. Musí ti sice na pódiu stát zapnuté PC (není třeba monitor)..., ale když tam Blackmoore může mít cívkový magneťák ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

torst píše: To napájení po USB je taky možné. Musí ti sice na pódiu stát zapnuté PC (není třeba monitor)...
A nestacila by na to nejaka obycejna "nabijecka" na mobil (jinymi slovy zdroj 5V s mikroUSB konektorem).

Je to sice spinany zdroj, ale z toho PC je to taky ze spinanyho a leze z toho ruznej bordel a Zoom ja asi schopen to celkem slusne vyfiltrovat. Budu to muset nekdy zkusit. Ale ten USB konektor taky neni mechanicky zadnej zazrak a obavam se, ze vydzi min nez ta klasicka 5.2 zdirka.
Hraju výhradně na šrot.
torst

Příspěvek od torst »

právě. vyměnit na desce napájecí konektor zvládnu, ale USB ? ...
filo01

Příspěvek od filo01 »

Abu píše:
torst píše: To napájení po USB je taky možné. Musí ti sice na pódiu stát zapnuté PC (není třeba monitor)...
A nestacila by na to nejaka obycejna "nabijecka" na mobil (jinymi slovy zdroj 5V s mikroUSB konektorem).
Pokud rušení a máš doma powerbanku, je to ideální řešení, kapacitou je to na desítky hodin provozu.
Mám to odzkoušeno a Zoom odebírá dostatek proudu, aby se powerbanka sama nevypínala (tohle mi dělají desky- mikrozesáky)

PS: tady je třeba 5200mAh za dvě kila
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“