hliníkové kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
krade

hliníkové kytary

Příspěvek od krade »

http://hudebnibazar.cz/elektricka-kytar ... /ID922964/
tenhle inzerát mě inspiroval k založení novýho tématu (snad tu jinde není). Vaccaro nebo Travis Bean guitars dělaly / dělaj krásný kytary. nikdy jsem na ně nehrál, ale chtěl bych to zkusit. co vy, máte někdo zkušenost z kytarou, na kterou hráli / hrajou třeba SHELLAC, MELVINS nebo THIN LIZZY? btw: tu vaccaro, co je na netu, bych nejradši koupil, ale 20 000 za kytaru, co se v USA prodává za max 500 USD, je trochu moc...ale krásná je, to teda jo, ta hlava...hmmm
Obrázek
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
Stanley Glazoff

Re: hliníkové kytary

Příspěvek od Stanley Glazoff »

No cert vi,kramer zacinal také z hliniku,ale pak rad presel k osvedcenym materialum,asi z nejakyho duvodu :D
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Tyhle s tím téčkem na hlavě jsou od Electric Guitar Company. To jsou ty, na které hraje Buzzo z Melvins atd. Jsou celkem známé. Model od nich bych taky bral, to si piš :)
Psal jsem o tom už tadyhle.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Vaccaro neznám, ale trochu mě na tom modelu z bazaru mate snímek spodní části, kde je uchycení krku. Není to dřevo? Jen nevím co si pak mám představit pod výrazem "celokovový krk"?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

kovovy kytary jsou super, v cechach vyrabi plechovy variace na tema Trussard Milan Cerny alias Miles (http://www.milesguitars.cz/gallery.html ) - mel jsem v ruce jeho prvni vyrobeny kus (ten armadni telecaster) a byl super, nekoupil jsem ho jen proto, ze se zvukove az moc prekryval s kytarama co uz mam - oproti stratum se lisil hlavne v sustainu (lepsi) a v trochu jinem zvuku pri hrani akordu (jednotlive tony byly jakoby oddelenejsi, neslevalo se to tolik). Obecne me kytary z netradicnich materialu zajimaji vic a vic (mam doma par mesicu plexi Ampeg Dan Armstrong reissue kterej je uplne bozi, chci si nekde opatrit plexi telo na strata a splacat ho s jednim krkem co mi zbyl) a casem si chci od Milana nechat vyrobit sedmistrunny duty plechovy tele.
Naposledy upravil(a) Kinx dne 11.08.2015 17:21, celkem upraveno 1 x.
krade

Příspěvek od krade »

taky neznám vaccaro, ale taky se mi zdá, že je spíš jen nějaká výztuha uvnitř krku, což zas není taková exotika jako ty EGCéčka - jo, ta Buzzova kytara vypadá super a není vůbec ve špatný společnosti. taky stojí skoro 3 000 usd...EGC dělá signovaný modely pro kytaristy z JESUS LIZARD, BELLINI / UZEDA, NEUROSIS...prostě samý hudební perly.
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
daimondia

Příspěvek od daimondia »

Někde jsem četl, že hliníkový krky se neuchytily kvůli tomu že studili myslím že to byla knížka vše o kytarách.
Taky by mně zajímalo proč se nepoužívají třeba carbonové krky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

spis nez na studene krky bych si tipnul na nezajem ze strany kytaristu vzhledem k ultratradicionalisticke nature teto sekty :)

jeste se mi libej kytary Veleno na ktery hraje napr. Eric Erlandson z Hole

tohle vypada proste bozsky !!!
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Wow, to je pecka!
Ten chlapík ve videu při rozbalování dost úchylně funí :-) Na druhou stranu se mu ani moc nedivim, asi bych taky vzdychal a ochal.
José

Příspěvek od José »

daimondia píše:Taky by mně zajímalo proč se nepoužívají třeba carbonové krky.
Ale používaj, že vy kytaráci jste konzervy...:D např. Fleův modulus, či z levnějších Peavey G bass
krade

Příspěvek od krade »

ty vole!
Obrázek
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ty akrylové jsou prý pekelně těžké.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

A co má akryl společného s hliníkem? :)
Edit: Aha, hliníkový krk. :)
Kinx píše:Vel(m)eno Guitars
tohle vypada proste bozsky !!!
Uf, zde fakt nechápu Tvé nadšení z téhle rádobyoriginality. Hlava je vyloženě otřesná. Patka je též hnus. A protože mám zkušenosti s lesklým nerezem, nepotřebuju velkou fantazii na to, abych věděl jak nechutně bude to tělo vypadat po 10 minutách omakávání rukama. Ptfujtajxl. :roll: :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Dávám tomu akrylu s hliníkem 5 až 6 kg! To bych také funěl pokaždé. Kramer prostě zjistil, že jeho klienti hodně cestují po světě a všude se potýkají s velkými teplotními i klimatickými rozdíly. Ale ono stačí jen prostě vejít do přehřátého klubu a bez natemperování začít hrát. Opět se bude funět... ale vzteky. Hmm, ale to je vlastně jedno. 8)
José

Příspěvek od José »

No, nulové teplotní roztažnosti mají nějaké keramiky, nějaké sklokeramiky, tak možná je cesta tam? Myslím, že všemožné kompozity jsou vcelku dobrá cesta (jen jim to pořád nehraje -> původní Cort Curbow, jinak se z kompozitů dělají už prý velmi slušné kontrabasy), samotné plasty, nevím. (Taky nevím, proč když to maj z akrylátu, tak to musejí mít tak tlusté..)
krade

Příspěvek od krade »

ty jo, to jsem nevěděl, že to plexisklo je tak těžký. no, co by člověk pro stajl nevydržel, ne?
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

José píše:jen jim to pořád nehraje
ale hraje, jenomze jinak, takze u zabetonovanych konzerv je to bez sance.
(viz samotny Leo Fender, kdyz uz se naucil kytary dela poradne (G&L) tak samozrejme v ocich "odborne verejnosti" nehraly tak dobre, jak jeho prvni pokusy naslepo... to je prece logicke 8) )

plexi (akrylat) je tezsi, ale vydrzet se to da.
Hraje super (tu co ma kinx) ale samozrejme trosku jinak nez klasika.
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2007/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ampeg - akryl a vlastně ani kytara jako taková mě moc neberou, ale malý detail na fotce se mi moc líbí - 2 rolny. :) Kytara nejspíš při opření o stůl nepadá do stran, co? :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja osobne ji teda o stul neopiram, moc jsem ty dve rolny nepobral co se tyce ergonomie - pouzivam teda jen tu spodni (sedi mi ta poloha o trochu lip).

jinak ta kytara je fakt brutalne tezka, na to jak je mala a tenka. Zvuk je ale super, hraje jako piano (hrozne vyrovnane, obrovsky sustain, hodne zvoni) a celkove je to hodne specificka zalezitost. Je to takovy samorost, vsimavi kytariste se divi co to je :) libi se mi cely ten pribeh, viz hezky pocteni na nasledujicim linku

http://www.danarmstrong.org/guitar.html
Naposledy upravil(a) Kinx dne 12.08.2015 16:39, celkem upraveno 2 x.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

kdyz uz OT, tak ano dve rolny jsou supr, a pritom takova blbustka.
standardne to ma Tom Anderson, ja sem si to nechal udelat na Mulenovku, ergonomie mi nevadi a stoji ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“