Zdarec, potřebuji radu ohledně přepínání kanálů na zesilovači pomocí G majora. Mám zesilovač EVH 5150 50w.
Vím že k tomu slouží tlačítko LEVELS ALL & RELAY 1+2. V manualu se píše že jde přepínat pomocí sterokabelu. Problémem je že já mam k footswitchi monokabel. Ale taky mám na hlavě zabudované Midi. Zkoušel jsem to přes midi ale zatím bez úspěchu.
Budu rád za jakoukoliv radu jestli to jde a jak?
Díky
G major - Relay switching
Pravidla fóra
Re: G major - Relay switching
MIDI. Musíš nastavit správný kanál. Jeden kanál ti bude ovládat gmajor a jeden EVH. Najdeš to v manuálu. Co se tyče relé, gmajor umí přepínat i tři kanály. S mono kabelem ti bude fungovat taky. Opět se podívej do manuálu, které relé ne na tip a které je na rig
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Jaký máš MIDI ovladač? Zkoušel jsi ten zesilovač nastavit podle manuálu?
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
Zatím nemám midi ovladač. K hlavě je klasický na ten mono kabel. Zkoušel jsem snad všechny možnosti a kanál jsem přes G majora nepřeplMicrodesignum píše:Jaký máš MIDI ovladač? Zkoušel jsi ten zesilovač nastavit podle manuálu?
A čím ovladaš ten Gmajor, když nemáš MIDI ovladač?
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že G-Major umožňuje posílat PROGRAM CHANGE při změně programu. To by mohlo vyřešit tu záhadu, jak posílá MIDI bez MIDI ovladače. 
Podle manuálu se dá na té hlavě nastavit číslo MIDI kanálu a další parametry. Z MIDI ovladače (resp. z G-Majoru) musíš do té hlavy posílat takový MIDI povel, na který je hlava nastavena.
Pokud bys chtěl ten originál footswitch nahradit relátkama, bylo by potřeba ho rozebrat a zjistit, jak to je zapojené. Určitě tam bude nějaká odporová síť, podle níž elektronika hlavy pozná, které všechny spínače jsou stisknuté. Takže to nejspíše nebude možné přímým propojením z G-Majoru.
Podle manuálu se dá na té hlavě nastavit číslo MIDI kanálu a další parametry. Z MIDI ovladače (resp. z G-Majoru) musíš do té hlavy posílat takový MIDI povel, na který je hlava nastavena.
Pokud bys chtěl ten originál footswitch nahradit relátkama, bylo by potřeba ho rozebrat a zjistit, jak to je zapojené. Určitě tam bude nějaká odporová síť, podle níž elektronika hlavy pozná, které všechny spínače jsou stisknuté. Takže to nejspíše nebude možné přímým propojením z G-Majoru.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz