G major - Relay switching

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
akjoro

G major - Relay switching

Příspěvek od akjoro »

Zdarec, potřebuji radu ohledně přepínání kanálů na zesilovači pomocí G majora. Mám zesilovač EVH 5150 50w.
Vím že k tomu slouží tlačítko LEVELS ALL & RELAY 1+2. V manualu se píše že jde přepínat pomocí sterokabelu. Problémem je že já mam k footswitchi monokabel. Ale taky mám na hlavě zabudované Midi. Zkoušel jsem to přes midi ale zatím bez úspěchu.
Budu rád za jakoukoliv radu jestli to jde a jak?
Díky
kunec

Re: G major - Relay switching

Příspěvek od kunec »

MIDI. Musíš nastavit správný kanál. Jeden kanál ti bude ovládat gmajor a jeden EVH. Najdeš to v manuálu. Co se tyče relé, gmajor umí přepínat i tři kanály. S mono kabelem ti bude fungovat taky. Opět se podívej do manuálu, které relé ne na tip a které je na rig

Sent from my iPhone using Tapatalk
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Jaký máš MIDI ovladač? Zkoušel jsi ten zesilovač nastavit podle manuálu?
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
akjoro

Příspěvek od akjoro »

Microdesignum píše:Jaký máš MIDI ovladač? Zkoušel jsi ten zesilovač nastavit podle manuálu?
Zatím nemám midi ovladač. K hlavě je klasický na ten mono kabel. Zkoušel jsem snad všechny možnosti a kanál jsem přes G majora nepřepl :). Jinak nevím co myslíš tím nastavením zesilovače?
kunec

Příspěvek od kunec »

A čím ovladaš ten Gmajor, když nemáš MIDI ovladač?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Myslím, že G-Major umožňuje posílat PROGRAM CHANGE při změně programu. To by mohlo vyřešit tu záhadu, jak posílá MIDI bez MIDI ovladače. :-)

Podle manuálu se dá na té hlavě nastavit číslo MIDI kanálu a další parametry. Z MIDI ovladače (resp. z G-Majoru) musíš do té hlavy posílat takový MIDI povel, na který je hlava nastavena.

Pokud bys chtěl ten originál footswitch nahradit relátkama, bylo by potřeba ho rozebrat a zjistit, jak to je zapojené. Určitě tam bude nějaká odporová síť, podle níž elektronika hlavy pozná, které všechny spínače jsou stisknuté. Takže to nejspíše nebude možné přímým propojením z G-Majoru.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“