Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem
Pravidla fóra
Re: Výběr hlavy s čistým i hutným kanálem
Opět se přimlouvám za Egnater a ještě ten český ESH. Myslím, že by tě zaujal. I když - clean je hodně křišťálovej, podle Fendera a lead zas dost masivní, podle Soldana. Takže jsou to zas "jen " 2 zvuky. Crunch (blues) na něm moc neuděláš. Pak bys moh zkusit ty levný Engly, nejsou tak metalový, víc do rocku a blues. Mám Thundera (3 kanál !) nebo zkus Screamer.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Me treba ten Renegade moc nezaujal, z ukazek fajn, ale pod rukama se mi to moc nepozdavalo, mel jsem z toho pocit jako z Kettnera, takove ty nemuzikalni hifi vysky a celkove nekompaktni zvuk. Bavim se o zkreslenem kanalu, cisty byl nad ocekavani dobry, tlusty a opravdu cisty.
ESH muze byt dobra volba, pokud je za slusny peniz a neni daleko k Fereiselovi nechat si ho doladit podle sebe.
5150W mini doporucuju poradne prozkouset, protoze clean/crunch je kompromis jak zvukove, tak nastavenim a zkresleny kanal mi prijde over-the-top uz od 1/4 gainu.
Osobne bych nedoporucil ani ty nizsi rady Englu, ten zvuk omrzi tak rychle jako zaujme a ruku do ohne bych nedal uz ani za tu nemeckou kvalitu.
No jeste jsem nepostrehnul cenevou hladinu, to je imho zasadni faktor a od toho se odviji i mnozstvi kompromisu, ktere musi clovek udelat.
Urcite bych so ozkousel kinxem zminovane VHT 50 ST, takovy cerny kun, kdy dostanes US kvalitu za cenu ciny.
ESH muze byt dobra volba, pokud je za slusny peniz a neni daleko k Fereiselovi nechat si ho doladit podle sebe.
5150W mini doporucuju poradne prozkouset, protoze clean/crunch je kompromis jak zvukove, tak nastavenim a zkresleny kanal mi prijde over-the-top uz od 1/4 gainu.
Osobne bych nedoporucil ani ty nizsi rady Englu, ten zvuk omrzi tak rychle jako zaujme a ruku do ohne bych nedal uz ani za tu nemeckou kvalitu.
No jeste jsem nepostrehnul cenevou hladinu, to je imho zasadni faktor a od toho se odviji i mnozstvi kompromisu, ktere musi clovek udelat.
Urcite bych so ozkousel kinxem zminovane VHT 50 ST, takovy cerny kun, kdy dostanes US kvalitu za cenu ciny.
me osobne zvuk ESH hlav nikdy k srdci neprirostl - nemohl jsem z toho nikdy vykroutit takovou zvlastni gumovitost (zkousel jsem nekolik hlav serie 2000 i ten Raptor). Boxy ale dela spickovy !
ESH - u zkresleného kanálu byl Gain použitelný tak do 2 hodin. Pak už to byla žvejkačka v gumové holínce !
HOT bych taky testnul : http://hudebnibazar.cz/prodam-hot-amps- ... /ID887685/
nebo : http://hudebnibazar.cz/kytarovy-zesilov ... /ID920395/
HOT bych taky testnul : http://hudebnibazar.cz/prodam-hot-amps- ... /ID887685/
nebo : http://hudebnibazar.cz/kytarovy-zesilov ... /ID920395/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Co se týče těch Orangů, celkem se mi líbí, mají i říz, ale ta TH30 mě úplně nechytla no. Budu zkoušet i ostatní, až se naskytne nějaká možnost. Přemýšlím nad tím, kde nějakej ten dražší Orange zkusit, abych věděl do čeho cca jdu a věděl, jestli se má smysl po nich poohlížet na bazaru.qwer píše:Orange TH30 mi zní trochu ploše, chybí mi u něj "koule" EL34 nebo 6L6, ty EL84 to imho prostě neumí.
....
Ty Engly mi moc nesedí. Máme Engla a zkušebně a jeho midrange mi prostě přijde takovej kousavej a sterilní, moc ostrej. Kdysi jsou zkoušel v kytarách i jiný typ a bylo to +- to samé. Toho Blackmoora i Retrotube zkusím, ale jsou už v cenové relaci toho Marshalla JVM205 a upřímně nevěřím, že ho překonají. Ale uvidíme, nechme se překvapit
Rozepisuji se o tom na straně 2bubucci píše:no me v prvni rade uniklo, k cemu by mel dany aparat slouzit, ... v pomeru cena/moznosti bych bral to JVM, to je jistota...
Osobne jsem pri hledani co nejuniverzalnejsi hlavy skoncil s JCM800
Placka píše:Taky hlasuju pro Egnatera ...
Toho Egnatera není zas taková sranda vyzkoušet, velkoobchody ho většinou nemají. Dnes jsem zkoušel Rebel-20 hlavu a charakter zvuku se mi hodně líbil, takže už jen čekám, až si budu moc zahrát na nějakou vyšší řadu.torst píše:Opět se přimlouvám za Egnater ...
Původně byl také ve výběru, ale charakterově jde dle mého názoru o zvuk celkem podobný Peavey, určený spíš do tvrdších stylů než rocku (alespoň, co vím z youtube, naživo jsem ještě neslyšel).Trey píše:A co EVH 5150 50w verze?
Děkuji za typy.torst píše:...český ESH. Myslím, že by tě zaujal. I když - clean je hodně křišťálovej, podle Fendera a lead zas dost masivní, podle Soldana. Takže jsou to zas "jen " 2 zvuky. Crunch (blues) na něm moc neuděláš. Pak bys moh zkusit ty levný Engly, nejsou tak metalový, víc do rocku a blues. Mám Thundera (3 kanál !) nebo zkus Screamer.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Nezapomeň na toho pittbula
To mi přijde jako nejlepší věc v poměru cena/kvalita, která tady padla.
V jednom nejmenovanem velkem eshopu maj Orange Rockerverb 100W hlavu za 30t. Imho stoji za vyzkouseni...
Viděl jsem, ale děkuji za upozornění. Určitě stojí za to, škoda, že výplatu dostanu až v půlce září - v opačném případě by bylo asi rozhodnuto.qwer píše:V jednom nejmenovanem velkem eshopu maj Orange Rockerverb 100W hlavu za 30t. Imho stoji za vyzkouseni...
Nezapomenu se na něj podívat, jen se musí objevit někde poblíž, ten na bazaru mám hodně z ruky.Latam píše:Nezapomeň na toho pittbulaTo mi přijde jako nejlepší věc v poměru cena/kvalita, která tady padla.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Tak na bazaru je třeba ta 100W hlava Rockerverb teďko za 27t., takže nesmutni, ono se tam z pomerančů občas něco zajímavého zase časem objeví... btw je tam teď i Mesa Triple Recto za 30t.
Osobně bych se díval spíš na bazar nebo na slevy typu 30-40%, kupovat teďko nový aparát se imho moc nevyplatí. Za poslední rok všechno dost zdražilo a v porovnání s 2-3 rokama zpátky je vše asi tak o 20-50% dražší. Něco udělal kurz koruny vůči €, něco taky kurz € vůči dolaru. Některé aparáty, které se dřív prodávaly nové za 30t. stojí těď i přes 45t. Teď je na tyhle "investice" rozhodně dost blbá doba, když chce člověk koupit něco novýho za plnou palbu v krámu...
Osobně bych se díval spíš na bazar nebo na slevy typu 30-40%, kupovat teďko nový aparát se imho moc nevyplatí. Za poslední rok všechno dost zdražilo a v porovnání s 2-3 rokama zpátky je vše asi tak o 20-50% dražší. Něco udělal kurz koruny vůči €, něco taky kurz € vůči dolaru. Některé aparáty, které se dřív prodávaly nové za 30t. stojí těď i přes 45t. Teď je na tyhle "investice" rozhodně dost blbá doba, když chce člověk koupit něco novýho za plnou palbu v krámu...