USB mikrofon s odposlechem

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Ell

USB mikrofon s odposlechem

Příspěvek od Ell »

Ahoj všem! :)

Ráda bych se zeptala, jestli někdo nevíte o zvukově slušném kondenzátorovém USB mikrofonu s přímým odposlechem za pěknou cenu- úplně ideálně kolem 3 000 Kč?
Jde mi hlavně o nahrávání zpěvu, případně kytary. Měla jsem možnost vyzkoušet parádní Rode NT-USB, ale cena se vším vybavením okolo by byla příliš. Našla jsem pak například mikrofon Samson G TRACK, ale nevím úplně, co od něj očekávat.

Za všechny nápady, zkušenosti a rady předem děkuji. :D
Marylin

Re: USB mikrofon s odposlechem

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

no v prvé řadě si zodpověz, zda je nutný zrovna USB mikron - tzn. zařízení, které kompromisně spojuje jak převodník, tak i mikrofon...

Osobně bych raději volil zvlášť externí zvukovou kartu a zvlášť mikrofon.

Co se týče zvukovky, tak dobrá volba je Steinberg UR22, či Focusrite 2i2. Např. http://hudebnibazar.cz/prodam-zvukovku- ... /ID924216/

Mikrofony: Golden Age FC1, něco od MXL, hmmm hledej, je toho tady dost...
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tojo, ale do 3kKč se takhle fakt nevejde. A diskutovat užitnou hodnotu tady asi nebude mít smysl :-(

Ell - být tebou, tak fakt dám na kolegu, protože pak je výrazně vyšší užitná hodnota a budeš-li chtít po krátkém čase nějak víc experimentovat, s USB mikrofonem velice rychle narazíš na spoustu neodstranitelných překážek. Ve výsledku se z něj stane zbytečný a neprodejný kus HW.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Ell

Příspěvek od Ell »

Mé odpovědi se mi zobrazují až po dlouhé době :( Téměř stejná je o kousek níž :)
Naposledy upravil(a) Ell dne 18.08.2015 11:23, celkem upraveno 1 x.
Placka

Příspěvek od Placka »

Řekl bych, že Steinberg zvukovka, sama o sobě naplňující téměř rozpočet,
je docela kanón na vrabce. Myslím, že bohatě by stačilo i něco takového:
http://hudebnibazar.cz/m-audio-mobilepre-usb/ID924218/

nebo:
http://hudebnibazar.cz/m-audio-fast-tra ... /ID924161/
(bacha, tahle druhá myslím nemá fantomové napájení pro kondenzátorové mikrofony!)

Jen je u těchhle starších zvukovek potřeba ověřit kompabilitu ovladačů...

k tomu nějakej zachovalej kondenzátor z druhý ruky (třeba ten Golden Age...) a je vystaráno
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Zadání znělo "ideálně kolem 3000,- Kč"... Slovo "ideálně" dává jistý prostor pro pohyb ceny :-) Zvukovka bez fantomu nemá význam... Ovladače, jak zmiňuješ, jsou podstatnou věcí... I proto bych nešpekuloval a zakoupil osvědčené, byť se může jednat o "použití kanónu na vrabčáky".
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Ell

Příspěvek od Ell »

Moc děkuji za rychlé odpovědi! :)

Se zvukovou kartou problém nemám, jen se právě v těch "krabičkách" moc nevyznám a docela mě děsí představa že tu výbavu pak ani nepropojím. :D

Cenově bych se pro upřesnění ráda vešla do 5 000 Kč, ale i se stojanem, pavoukem a pop filtrem, abych to měla kompletní. :) Pak ale samozřejmě- nabízejí i mikrofony s nějakou tou částí v balení a nedělá mi problém bazarové zboží, takže i tady je cena velmi proměnlivá.

U mikrofonu mi dost záleží i na přímém odposlechu bez zpoždění a četla jsem, že ve spojení se zvukovkou s tím pak bývá problém..? :)
Placka

Příspěvek od Placka »

však jsem nabídl dvě varianty, jednu s fantomem. S M-Audio ovladači jsem nikdy neměl problém (mimojiné používám Avid Fast track, což je inovovanej původní FT, kupříkladu má ten fantom), jen je potřeba ověřit kompatibilitu s konkrétním OS (ale to je potřeba u každé zvukovky).

Já bych naopak špekuloval, protože pokud Ella ušetří dva tisíce, může koupit o to lepší mikrofon a to bude mít na zvuk mnohem větší vliv než zvukovka od Steinbergu.

Není problém v budoucnu M-Audio za podobnou cenu poslat dál a koupit časem lepší převodník, ale do začátku (=do situace, kdy je zvažovanej USB mikrofon) poslouží víc než dobře.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak. Koneckonců nijak nespecializované zvukovky (tyhle entry M-audio typicky) lze s výhodou provozovat na "fake" ASIO ovladačích ASIO4ALL (člověk o nic nepřijde a dost často naopak získá, co se latence týče). A4A sice zatím má oficiálně uvedenou kompatibilitu do W8.x, ale nemyslím, že by byl prob i s W10, kdyby na to přišlo (vida, musím doma vyzkoušet).

Podstatnější mi přijde spíš aspoň přepínač, lépe asi ovladač poměru přímého/přehrávaného signálu, který eventuelní problém latence vyřeší a nebude tak problém s příposlechem, který je pro práci dost zásadní.

P.

Placka

Příspěvek od Placka »

Teď je na bazaru docela zajímavá nabídka - už docela "dospelě" vybavená kompaktní zvukovka za 1200:
http://hudebnibazar.cz/externi-usb-zvuk ... /ID924722/

k tomu slušný mikrofon a velmi dobrý základ na domácí nahrávání je na stole;-)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, souhlas!

P.

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“