Vvýměna 12ax7 za ef86

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Melanchollica

Vvýměna 12ax7 za ef86

Příspěvek od Melanchollica »

Chtěl bych se zeptat, jestli by šlo, třeba za pomoci nějakého konvertoru vyměnit tyto předzesilovací lampy? Vlasním Blackhearth BH5 Little giant s jednou lampou v předzesilovači. Rozhodně se do toho nebudu pouštět sám. Potřebuji jen vědět co by to obnášelo. Vím, že jedno je dual trioda zatím, co druhé je pentatoda.
PS: Já vím, je to moc specifický dotaz :)
Parts Fender Jaguar, Parts SuperSonic, Epiphone G400 - struny Ernie Ball Slinky -> TC Electronic Polytune ->
Joyo Pipebomb -> Digitech FreqOut -> EHX Attack Decay -> Fender Reflecting Pool -> Polar Star (Green Russian Big Muff ∏/RAT) -> Zoom MS-70 CDR -> Ly-Rock Chorus -> VHT Special 12/20 combo (EL84 mod a Celestion Anniversary G12H30)
Novation Lunchkey mini -> Mac
qwer
Odborník

Re: Vvýměna 12ax7 za ef86

Příspěvek od qwer »

Neni to nic jednoducheho, musel bys predelat predzesilovac...

A proc bys tu lampu chtel menit za EF86???
Tube Guru
Odborník

Re: Vvýměna 12ax7 za ef86

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, jestli od té úpravy očekáváš vyšší zisk, tak stejně nelze původní duotriodu 12AX7 (ECC83) jen tak nahradit pentodou (ne pentatodou jak jsi napsal), protože mezi oběma triodami je korektor (tone stack). Bylo by možné nahradit pentodou pouze první triodu V-1A. Obnášelo by to umístění další novalové patice do šasi pro EF86 a teprve následně úpravy zapojení. Být Tebou, nedělal bych to. :) Tím neříkám, že to není možné, ale vzhledem k pracnosti se to nevyplatí. Stejného výsledku dosáhneš "nakopnutím" nějakým lineárním boosterem.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“