Špunty do uší ER20
Pravidla fóra
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Re: Špunty do uší ER20
Ty Clear E-A-R 20 by stály za porovnání. Možná je objednám.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Ty špunty jsou dobré fakt tak akorát na spaní (taky používám, na služebce... kolega chrápemtmccox píše:Rain: vata je lepší, než třeba http://www.korus-eshop.cz/ochrana-sluch ... 3cb54db562 tohle? (používám občas na spaní).
Nějak ale nevím, jak bych ji následně z toho ucha doloval..
Vatu používám tak, že si dám chomáček, který ale nijak nežmoulám, jenom tak na okraj ucha (zvukovodu) ale moc ho netlačím dovnitř. Hlavně ve zkušebně to ořeže protivné výšky z činelů atd. a krásně naopak slyším kytaru a svůj hlas (středy). U etymotic a podobných "gumových" špuntů už mi to přišlo všecko moc přetlumené a špatně se mi ve zvuku kapely "orientovalo" (kdo co hraje, jsem to já, nebo kolega...) Ale zas na koncert jako posluchač v pohodě. Nicméně, neodpustím si - snažím(e) se hrát tak nahlas aby jsme to všichni bez újmy přežily, přece jen to děláme zejména pro (naši) zábavu...
To s tou vatou delam na koncerte (jako posluchac), pokud zrovna nemam spunty. Pripadne pouziju papirovej kapesnik, na tyhle ucely to poslouzi podobne. Velmi doporucuju.rain píše:Vatu používám tak, že si dám chomáček, který ale nijak nežmoulám, jenom tak na okraj ucha (zvukovodu) ale moc ho netlačím dovnitř. Hlavně ve zkušebně to ořeže protivné výšky z činelů atd. a krásně naopak slyším kytaru a svůj hlas (středy). U etymotic a podobných "gumových" špuntů už mi to přišlo všecko moc přetlumené a špatně se mi ve zvuku kapely "orientovalo" (kdo co hraje, jsem to já, nebo kolega...) Ale zas na koncert jako posluchač v pohodě. Nicméně, neodpustím si - snažím(e) se hrát tak nahlas aby jsme to všichni bez újmy přežily, přece jen to děláme zejména pro (naši) zábavu...
Na zkouskach taky nepouzivam, v hlave mi po zkousce nikdy nehuci ani nepiska a ono to ani neni moc prakticky - velmi casto mezi pisnickama neco probirame a furt ty spunty vytahovat a davat zpet je otrava.
Na podiu jsem zatim nemel problem s tim, ze by to bylo moc nahlas. Vlastne jednou, kdyz jsme hrali v Blansku v Rachote a ja stal primo vedle bicich, tak to bylo neprijemny
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja teda mam etymocity a je fakt ze kytara ztrati ty hezky frekvence, ale cela hudba se stane mnohem vic citelnejsi, je to neco za neco. Se spunty voskovymi, molitanovymi, prumyslovejma hluchadlama jsem mel zkusenosti horsi. Nastesti mame ve zkusebne docela dobrou akustiku, takze je nosim jen nekdy.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já slyším řeč naprosto normálně a čistě. Je samozřejmé, že když mluvíš ty, tak ostatní neslyšíš, ale vyndávat špunty není nutné, pokud si neskáčete do řeči.Wohma píše:... a ono to ani neni moc prakticky - velmi casto mezi pisnickama neco probirame a furt ty spunty vytahovat a davat zpet je otrava.
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Jelikož mám už trochu poškozenej sluch (nevim z čeho, blbě jsem se ohnul a začalo mi pískat), nerad bych si ho poškodil víc, tak jsem se koukal na špunty a vyjela mi stránka ochranasluchu.cz a jak tak na to koukám, zamlouvá se mi ta možnost vyrobení špuntů přímo pro moje ucho s filtry ER25.
Chvilku mi trvalo než jsem se dobádal k ceně a spadla mi huba...vyplatí se to za tech skoro 6000 (5590 včetně otisků)? Má to tady někdo taky "na zakázku"?
Chvilku mi trvalo než jsem se dobádal k ceně a spadla mi huba...vyplatí se to za tech skoro 6000 (5590 včetně otisků)? Má to tady někdo taky "na zakázku"?
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Za to na http://www.ochranasluchu.cz/ bych si už raději koupil normální in-eary (sluchátka). a vyřešil si odposlechy do nich.
- DJ Murano
Mě jde především o utlumení okolního hluku, odposlech už je tak nějak jedno...hlavní je ten útlum a nejsem si jistej, jestli ty in-eary za 4,5k budou mít větší útlum než špunty bez repro za 5,6k
Po dnešním koncertě už je situace opravdu kritická, rozsah pravýho (poškozenýho) ucha nepřekračuje 5kHz...Dneska už mám dokonce strach že se z toho pískání/hučení nevyspim, jak tomu bylo při ostatních koncertech. Kdyby někdo věděl o možnosti, jak hluk utlumit ještě víc, než je slibovaných 25dB z ER25, uvítal bych to
Po dnešním koncertě už je situace opravdu kritická, rozsah pravýho (poškozenýho) ucha nepřekračuje 5kHz...Dneska už mám dokonce strach že se z toho pískání/hučení nevyspim, jak tomu bylo při ostatních koncertech. Kdyby někdo věděl o možnosti, jak hluk utlumit ještě víc, než je slibovaných 25dB z ER25, uvítal bych to
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně, musíš být pěkný magor, když za tvé situace nepoužíváš alespoň normální špunty za pár korun, kde sice bude nějaký rozdíl v kvalitě útlumu, ale za tu cenu... poslouží víc než dobře.
Dal sis už někdy do uší jakékoliv špunty proti hluku?
Útlum okolí 25db je už masakr. Pokud nejsi bubeník, je to tak velký útlum, že budeš mít opravdu problém slyšet kloudně sebe, natož ostatní, takže se budeš hulit a ostatní v kapele budou nadávat. Kombinace se sluchátky je při takové hranici útlumu více než vhodná.
Jinak já mám stále ty Etymotic ER-20 a těch jejich 12dB mi stačí bohatě i ve chvíli, kdy ostatním teče krev z uší. A to nemám sluch nijak poškozený nebo méně citlivý. Chráním si ho opravdu poctivě, protože hluku jsem vystaven nejen na zkouškách, koncertech, ale i denně v práci. Tam ale používám 3M E.A.R, které fasujeme.
ER-20 seženeš kolem 3 kil na eBay i s poštou. Vyjdou tě takhle i bez cla.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trkparm ... p=15&_sc=1
Bylo tu zmíněno už více alternativ:
http://www.korus-eshop.cz/ochrana-sluch ... 20-p-18451
http://www.auris-audio.cz/spunty-do-usi ... ty-a-disco
Dal sis už někdy do uší jakékoliv špunty proti hluku?
Útlum okolí 25db je už masakr. Pokud nejsi bubeník, je to tak velký útlum, že budeš mít opravdu problém slyšet kloudně sebe, natož ostatní, takže se budeš hulit a ostatní v kapele budou nadávat. Kombinace se sluchátky je při takové hranici útlumu více než vhodná.
Jinak já mám stále ty Etymotic ER-20 a těch jejich 12dB mi stačí bohatě i ve chvíli, kdy ostatním teče krev z uší. A to nemám sluch nijak poškozený nebo méně citlivý. Chráním si ho opravdu poctivě, protože hluku jsem vystaven nejen na zkouškách, koncertech, ale i denně v práci. Tam ale používám 3M E.A.R, které fasujeme.
ER-20 seženeš kolem 3 kil na eBay i s poštou. Vyjdou tě takhle i bez cla.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_trkparm ... p=15&_sc=1
Bylo tu zmíněno už více alternativ:
http://www.korus-eshop.cz/ochrana-sluch ... 20-p-18451
http://www.auris-audio.cz/spunty-do-usi ... ty-a-disco
- DJ Murano
No je tu ještě jedna taková věc, a to, že mám asi zvláštní odrůdu ucha, ale ještě se mi nestalo že by mi nějaký sluchátka/špunty padly a jejich tlumící účinnost byla maximální. Teda vlastně jednou ano, a to se sluchátky Sennheiser CX200. Zvukově na tom byly více než dobře, jenomže po měsíci přestalo hrát jedno sluchátko. A jelikož špuntový sluchátka z hygienických důvodů nereklamují, tak jsem se rozhodl zainvestovat do IE6...jedním slovem - zklamání. Mám je už rok a pořád (marně) čekám, kdy se rozehrajou, protože ty CX200 hráli o mnoho líp, když jsem je nedávno porovnával alespoň s tim jedním hrajícím sluchátkem. A co se týče útlumu, IE6 mi padnou jedině s nejmenším nástavcem a ještě to tlumí o čtvrtinu méně.
Toť trošku mimo, teď k věci:
Jsem zblbej z rozdílů měřítek studiových a venkovních jednotek intenzity zvuku. Útlum 25dB je ve studiu asi 3/4 celkovýho zvuku že? Kdežto 25dB venku se podle tech vševědných tabulek nezdá až tolik, takže nevim čemu mám věřit, každopádně na tom posledním koncertě mi ten "ječák" opilých fanynek opravdu rval uši, bez přehánění, bolest. Osud tomu tak chtěl, že jsem si IE6 zapomněl doma...Bubeník sice nejsem, ale nehrajeme na velkých pódiích, takže stojim tak, že mi činely pěkně řežou do uší, čiliže to výjde tak nastejno.
Asi to vypadá, že se snažim přesvědčovat o tom, že varianta 25 bude lepší, ale snažim se co nejlépe popsat situaci a můj stav.
Toť trošku mimo, teď k věci:
Jsem zblbej z rozdílů měřítek studiových a venkovních jednotek intenzity zvuku. Útlum 25dB je ve studiu asi 3/4 celkovýho zvuku že? Kdežto 25dB venku se podle tech vševědných tabulek nezdá až tolik, takže nevim čemu mám věřit, každopádně na tom posledním koncertě mi ten "ječák" opilých fanynek opravdu rval uši, bez přehánění, bolest. Osud tomu tak chtěl, že jsem si IE6 zapomněl doma...Bubeník sice nejsem, ale nehrajeme na velkých pódiích, takže stojim tak, že mi činely pěkně řežou do uší, čiliže to výjde tak nastejno.
Asi to vypadá, že se snažim přesvědčovat o tom, že varianta 25 bude lepší, ale snažim se co nejlépe popsat situaci a můj stav.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tak to nezávidím.
Ale neuznaná reklamace z hygienických důvodů je totální kravina.
V botách přeci taky chodíš a reklamují se zcela běžně.
Ale neuznaná reklamace z hygienických důvodů je totální kravina.
V botách přeci taky chodíš a reklamují se zcela běžně.
Kdyz reklamujes boty, tak je musis mit perfektne vycisteny. Vcetne podrazky. Nicmene je podle me naprosta kravina, ze spunty nereklamuji, protoze delaji sakra drahy in-eary a ty by si bez zaruky nikdo nekoupil.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já mám dojem, že u špuntů platí, že je u nich omezená možnost vrácení použitého zboží v 14 nebo 30denní lhůtě po koupení. Ale reklamace musí normálně přijímat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
MisterTroll
Zdravím,
oživuji 3 roky staré téma. Vybírám si špunty do uší a rozhodl jsem se prozatím mezi Alpine MusicSafe Classic nebo Pro (funkčně jsou stejné) a Etymotic Research ET20. Jaký je mezi nimi rozdíl, které tlumí více? Budu je převážně používat při hraní na kytaru a hlavně na koncertech jako posluchač. Můžete doporučit i jiné kromě teda vaty a zátek..
oživuji 3 roky staré téma. Vybírám si špunty do uší a rozhodl jsem se prozatím mezi Alpine MusicSafe Classic nebo Pro (funkčně jsou stejné) a Etymotic Research ET20. Jaký je mezi nimi rozdíl, které tlumí více? Budu je převážně používat při hraní na kytaru a hlavně na koncertech jako posluchač. Můžete doporučit i jiné kromě teda vaty a zátek..
Odpovídám velice pozdě, ale snad to někomu, kdo bude hledat názor pomůže.MisterTroll píše:Zdravím,
Za mne jednoznačně Etymotic. Alpine sice více tlumí, ale oproti ET20 daleko víc zkreslují, hlavně co se výšek týče.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Ciao borci.
Používáte někdo Etymoticy dlouhodobě? Já totiž jo, a stal se mi zajímavý problém a mě by zajímalo, jestli jsem sám. Mám svoje špunty odhadem asi 4 roky, pravidelně je myju a jsou pořád OK. Ale poslední měsíc už Ok nejsou, protože (a nejspíš to bude znít fakt divně) se ta guma začla jaksi "potit"
Prostě - vezmu svoje špunty, umyju vodou a jarem, vysuším papírem. Položím, jsou jak nové. Přijdu za hodinu a po celém povrchu špuntů je jakýsi olej, jako by se spotily a vypotily nějaký tuk. Utřu to, a za hodinu zas. A pak klidně znova... Že by ta guma byla nějak v háji a prostě se rozpouštěla, nebo co?
Nechápu co to jako je...
Používáte někdo Etymoticy dlouhodobě? Já totiž jo, a stal se mi zajímavý problém a mě by zajímalo, jestli jsem sám. Mám svoje špunty odhadem asi 4 roky, pravidelně je myju a jsou pořád OK. Ale poslední měsíc už Ok nejsou, protože (a nejspíš to bude znít fakt divně) se ta guma začla jaksi "potit"
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A určitě "potí tuk"? Není to jenom voda. Tipnul bych si, že ten materiál časem "zpórovatěl" a už není "voděodolný" a tím pádem trochu vlhkosti nasaje.
Hraju na kytary a mašinky
A určitě je ok mýt je Jarem? 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
V návodu píšou tuším něco o vlažné vodě. Já používám vodou navlhčený ubrousek a špunty po dvou letech fungují furt fajn.
P.S.: Ale vzhledem k materiálu si osobně nemyslím, že by JAR měl co poškodit.
P.S.: Ale vzhledem k materiálu si osobně nemyslím, že by JAR měl co poškodit.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
V návodu taky píšou tohle:
Jo, u těch ETY se taky píše, že není dobré vystavovat je vodě a alkoholu...
I u custom ER máš varování, že po 3 letech by sis měl nechat udělat nový, protože materiál ztrácí své vlastnosti.ETY•Plugs are reusable, but with repeated use, the eartips may lose elasticity. For best performance and retention, if you use your ETY•Plugs constantly, consider replacing them every 3-6 months.
Jo, u těch ETY se taky píše, že není dobré vystavovat je vodě a alkoholu...
Die Hard or Die Home