Ahoj, mohu někoho poprosit o radu ohledně zesílení signálu z běžné externí PC usb zvukové karty do zesilovače. Volty na výstupu jsem zatím neměřil, ale zvuková karta má určitě slabou voltáž na výstupu, jelikož zesilovač musím dávat na vyšší výkon a hraje to nic moc. Existuje něco jako předzesilovač pro 3-4 kanály? Výstup na zvukové kartě je rca. Vstup na zesilovači je XLR/TRS - používám unbalanced. Nabízí se nějaké levné
a rozumné řešení předzesílení signálu? Případně lze zesílení řešit softwarově?
Je to tedy spojení notebook - usb zvuková karta(ne-profi Soundblaster) - zesilovač.
Děkuji za rady.
Jakub
Rada k zesílení signálu z karty do zesilovače
Pravidla fóra
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada k zesílení signálu z karty do zesilovače
No - RCA nesymetrický výstup je "consumer" (-10 dBV) a TRS/XLR symetrika je "pro" (+4 dBu). Takže v ideálním případě by se to mělo vzájemně přizpůsobit, protože jinak nebude vstup zesilovače správně vybuzen. Viz např.: https://en.wikipedia.org/wiki/Line_level
Pokud je SW hlasitost na maximu a trvá popsané chování, nabízí se řešení pomocí malého mixáčku, DI-Boxu apod. Případně - po srovnání cen - výměna zvukovky za takovou, jež má TRS výstupy (s příslušnou "pro" úrovní).
P.
Pokud je SW hlasitost na maximu a trvá popsané chování, nabízí se řešení pomocí malého mixáčku, DI-Boxu apod. Případně - po srovnání cen - výměna zvukovky za takovou, jež má TRS výstupy (s příslušnou "pro" úrovní).
P.
Výborně, děkuji za rychlou rekaci. Doporučíte mi nějaký mini mix nebo di-box? Jedná se o tři kanály, subwoofer, levý a pravý satelit. Většinou jsem na mini-mixu viděl třeba 4 vstupy, ale jen jeden výstup 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo pokud jsou třeba 3 separátní cesty, tak asi 3x DI-Box (pokud tu někdo nedoporučí něco lepšího). Já je v praxi nepoužívám, takže tipy nedám; IMHO budou vhodné jakékoli, které splní požadované - tj. se vstupem i pro consumer linkovou úroveň a s výstupem v pro linkové úrovni.
P.
P.