Jak se naučit hrát?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Mik3

Jak se naučit hrát?

Příspěvek od Mik3 »

Zdravím,
projel sem tu forum el. kytar jakožto začátečník a hledám různé typy, triky jak se začít učit hrát (jako člověk co nikdy nedržel kytaru v ruce).. bohužel sem toho moc nenašel, a většinou jen nefunkční odkazy...

znáte prosím nějaké weby, či stránky kde jsou nějaké návody/lekce/rady pro začátečníky, jak se učit hrát?

Ocením i vaše různé triky/poučky jak na to...

děkuji

Btw, jak jste se učili hrát vy?
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jak???...Ucitele a cvicit...
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

aspoň na ty začátky si toho učitele určitě najdi - coby úplnej samouk se naučíš spoustu zlozvyků, který se pak budou jenom hodně těžko přeučovat a budou tě při hře omezovat.

příručky a videa existují, ale sebelepší příručka ani video tě neseřvou, že to držíš blbě, například. :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Člověče, dotaz jak se naučit hrát bude asi patřit do sekce Hraní na kytaru, ne? :roll: :wink:

Pak zkus hledat, víme, že tu toho dost nefunguje, ale i tak je tu dost zajímavejch věcí...

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=184&start=0
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Upřímně řečeno naučit se dá dost dobře i bez příruček a učitelů, j ásjem toho živým důkazem :D Víš jak jsem se naučil i když jsem nikdy nedržel kytaru v ruce? Bratranec mi ukázal první tři akordy....z já pisničky jsem se naučil další atd atd... a je to :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

KIWI píše:Upřímně řečeno naučit se dá dost dobře i bez příruček a učitelů, j ásjem toho živým důkazem :D Víš jak jsem se naučil i když jsem nikdy nedržel kytaru v ruce? Bratranec mi ukázal první tři akordy....z já pisničky jsem se naučil další atd atd... a je to :)
to je fakt ja se taky ucil sám a zadne zlozvyky rekl bych nemám ... Snazil jsem se jimi predchazet tak ze jsem cetl ruzne clanky na netu apodobne
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Takhle, základy se člověk může naučit sám, s většími či menšími zlozvyky, ale jsou jisté hranice, odkdy je vedení zkušenějšího (čti učitele) docela vhodné...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ondra88

Příspěvek od Ondra88 »

http://dusan.pc-slany.cz/hudba/kytara_a ... y.htm#fdur tady jsou docela uzitecny fotky hmatu.jinak s tema ucitelema maj pravdu... nejdriv se nauc co nejjednodusi akordy podle toho odkazu,treba A,D,E atd. a casem skus barovy.jo a prsty drz kolmo k hmatniku at se ti nepodlamujou...
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Supr supr, díky za odkazy, teď se učím podle toho actiontab.com a je to skvělá věc, někdo tam psal že se ty jejich lekce můžou prohlížet v prohlížeči zadarmo a platí se jen za stažení ale jak si je teda můžu prohlížet? Našel sem tam jen ty tři demo příklady.

Btw doufám že se mi brzo podaří sehnat redukci 6.3mm kytarového jacku do pc, to trénování na sucho zní jako porouchaná akustika :)

(taky vás tak příšerně bolí prsty po mačkání hmatníku za pár hodin?)
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

Mik3 píše:(taky vás tak příšerně bolí prsty po mačkání hmatníku za pár hodin?)
jojo, ze začátku trvá, než si prsty zvyknou.

proto - asi to nerad uslyšíš :) - s mírou. nehraj několik hodin v tahu, nech prsty odpočinout. nemá smysl si prsty dodrat tak, že po dvou dnech usilovnýho hraní nebudeš moct na kytaru týden sáhnout... časem ti kůže na konečcích prstů zesílí a bude to lepší.
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Jen tak ze zajímavosti, jak dlouho ti přibližně trvalo než ses tak nějak slušně naučila mačkat levačkou hmatník bez chyb? Já když se snažím používat všechny prsty tak skoro nestíhám (no ne jen skoro) :)
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

chyby dělám furt... :)

pokud nestíháš - uč se to, co chceš hrát, pomalu. jen tak, abys to stíhal. až to budeš umět pomalu, zkus o trochu rychleji. až to budeš umět o trochu rychleji, zase trochu přidej. až se dostaneš na požadovaný tempo...
Graywolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graywolf »

nemá smysl se to učit hnát v rychlosti kde děláš spoustu chyb.. akorát se naučíš ty chyby :)
a s těma prstama, říkám to každýmu kdo začíná, když tě bolí prsty z kytary, tak je rozhodně nedávej do hodně horké vody :) ale prsty si zvyknou celkem brzo :)
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

Máte ještě nějaké triky na to používání hmatníku? :) Zatím je to děs běs 60% všeho zahraju tak falešně že se mi směje i náš pes :)
jana
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jana »

falešně? :)

- pořádně to nalaď! ;)
- dej pozor, ať nechtěně "nebenduješ" - nenatahuješ strunu tím, že ji při domáčknutí posuneš, tím se mění tón. domačkávej strunu co nejvíc kolmo, ně nějak z boku.
- domačkávej struny blíž k pražci směrem k tělu kytary (menší námaha, tj. je to lepší pro prsty, a líp to zní - nedrnčí)
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

No já to ladil tak že sem to strčil do ladičky a točil tou věcí na hoře dokud nesvítila u každý struny zelená :) ale třeba naladit tu tlustou strunu mi dalo kopec práce protože ta ladička prořád blikala sem tam a nemohla se rozhodnout:)

Ted jdu shánět tu redukci a sem moc zvědavej jak to bude znít až jí připojím do pc :)
McFish

Příspěvek od McFish »

Je ti ale jasný že to musíš hnát přes nejakou krabku? Pač jen tak z kytary do pc ti to na 90% odpálí zvukovku :wink:
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Mik3

Příspěvek od Mik3 »

McFish píše:Je ti ale jasný že to musíš hnát přes nejakou krabku? Pač jen tak z kytary do pc ti to na 90% odpálí zvukovku :wink:
To je obecně rozšířený omyl, teď už asi pul hodiny jedu přes redukci z kytary přímo do počítače a hraje to naprosto nádherně s nulovým spožděním
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Zvukovku to neodpálí, ale zvuk bude pravděpodobně nic moc (záleží na zvukovce).

PetrPeter 1975 - 2008
McFish

Příspěvek od McFish »

No kámošovi to zvukárnu odpálio, ale je fakt ze to byla jenom integrovka
Bach SG, Kustom 12 Gaude, Marshal JackHammer + serepetičky okolo :D. Ať žijí Maideni :D
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“