To jsou zbytečné osobní poznámky. Jde o věc. Loopery a nějaké efekty reagující na harmonii desítky let. Vše je věcí rychlosti procesorů a hlavně velikosti a ceny pamětí. V poslední době se se výše uvedeným nemusíme tak potýkat, objevují se mašinky malé, levné a rychlé, přestože umí to samé, co je naprogramováno již 30 let. Od Digitechu mám doma třeba 20 let starý vocalist - samo to produkuje několik set (dle předvolby) souzvuků, a reaguje to na (dle nastavení) na určitý (ne vždy stejný) tón z produkovaného. Basu a bicí (dle akordu) generovaly analogové klávesy již před 40 lety (to mám také). Ty věci jsou již dávno vynalezené, jen se zmenšují a zlevňují a zákonitě kombinují s jinými. Za polovic to bude za chvíli, konkurence vyrobí to samé a pak půjde cena dolů. Nejde o vynález, jde o cashflow té či oné firmy, která se rozhodne či nerozhodně se vydat určitým směrem. Peníze a jejich tok, ne hudba, o to jde, v této kategorii.filo01 píše:Po dlouhé době jste mě donutili otevřít příspěvek od Martin(y/a) a nepřekvapil
Digitech Trio/Trio+ Band Creator
Pravidla fóra
Re: Digitech Trio Band Creator
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ano? Dovolím si drobnou odbočku ke konkurenční firmě. Jak dlouho už EHX dělá POG a jeho varianty (POG2, Micro POG). Neviděl a hlavně neslyšel jsem u nějaké konkurence kvalitou odpovídající efekt za poloviční cenu. Ono přeci jen na těch algoritmech nějaké to know-how, které není snadné okopírovat, je.martina72 píše:Za polovic to bude za chvíli, konkurence vyrobí to samé a pak půjde cena dolů.
to Hendrek: naprostý souhlas.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Digitech Trio Band Creator
Dovolím si nesouhlasit. Procesory využívané v pedálech ani omylem nejsou bůhvíjak hi-end, jejich cena konečnou hodnotu pedálu až tak nešponuje. Stejně tak ceny pamětí atd. - ty jsou dnes k mání za pár dolarů, a jsou přitom daleko kvalitnější než před X lety. Co drží ceny víceméně neustále nahoře je hlavně marketing (bohužel) a know-how kvalitních součástek, postupů a algoritmů (zaplaťpánbůh...)martina72 píše: Vše je věcí rychlosti procesorů a hlavně velikosti a ceny pamětí. V poslední době se se výše uvedeným nemusíme tak potýkat, objevují se mašinky malé, levné a rychlé, přestože umí to samé, co je naprogramováno již 30 let. ...
POG/POG2 který zmiňoval Hendrek, je báječný případ - jeho algoritmus doteď nikdo "neprolomil" - reálně existují jenom "levné kopie" s "levným zvukem", do vícenásobného skládání oktáv se raději ani nikdo nepustil, protože by to mohlo už zvukově slyšitelně skřípat...
Ano, loopery už dneska vyrábí kde kdo a poměrně levně a i jiné obyčejné pedály občas klesnou s cenou (hlavně tedy ty jednoúčelové typu OD/DS atd.), ale upřímně - žádný alespoň trošku "progresivní" efekt (který nebyl zároveň propadákem) v ceně výrazně neklesnul.
Tedy úplně nazpátek - pokud někdo očekává, že Trio koncept někdo bleskurychle napodobí alespoň ve stejné kvalitě, přidá X nových funkcí, které budou odladěné a budou mít podporu pro update firmwaru atd., a ještě navíc za polovinu, pak to bude ale opravdu čekání na dalších minimálně 10-20 let.
Nevím, jak to vidíte u vás, ale život je podle mě docela krátký...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Váhal jsem, jestli to nedal do "Co nás zaujalo", ale používá tam Trio, tak to dám sem. Moc pěkná ukázka, jak to "samo" hraje, když to má někdo v rukách a hlavě srovnané.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Když jsem to vyndal z krabice a poprvé vyzkoušel, byl jsem rozhodnutý to vrátit. Vůbec mi to nesedělo. Ale postupně, jak se to začínám učit, přicházím tomu na chuť. Vracet to nebudu. Začíná se mi to moc líbit. Chce to pouze se s tím naučit pracovat a využívat.
Miloš.
Miloš.
Takhle nějak jsem si to okamžitě doma představil, mimo JamMana, který je praktičtější, mám i GNX4 (nadupaná mašina, ovšem mírně nepohodlná právě díky až příliš velké nabídce všeho (a strašně těžká)). V podstatě by se do krabice typu GNX4 měl zabudovat ještě engine z Creatora a máme doma celou kapelu i s osmistopým nahrávadlem, nekonečným vrstvením, mulťák, špičkové samply bicích, kartu na 6,5 hodiny hudby, MIDI a usb. Ale je toho moc, trošku to překáží při "emocionální" tvorbě a jejím záznamu.filo01 píše:Váhal jsem, jestli to nedal do "Co nás zaujalo", ale používá tam Trio, tak to dám sem. Moc pěkná ukázka, jak to "samo" hraje, když to má někdo v rukách a hlavě srovnané.
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Digitech Trio Band Creator
Naprosto souhlasím...po několika týdnech jsem velice spokojen...zami píše:Když jsem to vyndal z krabice a poprvé vyzkoušel, byl jsem rozhodnutý to vrátit. Vůbec mi to nesedělo. Ale postupně, jak se to začínám učit, přicházím tomu na chuť. Vracet to nebudu. Začíná se mi to moc líbit. Chce to pouze se s tím naučit pracovat a využívat.
Miloš.
Zdravím přátele, přidám trošku vody do mlýnu. Mám jej doma týden a stále objevuji nové možnosti. Rád budu za každý postřeh-pár chytrých rad jsem zde našel. Zkouším různé možnosti zapojení-dejte tipy, zatím zkouším trio-jamman solo- amp, jde to a funguje i fx guitar. Mám ještě me 70 boss, ale tápu, kde jej zapojit-konektor mixu zatím nechápu, mix nemám, tak nevím, jestli to jde propojit jako smyčku. Jinak první dojmy jsou vřelé, mám to primárně určeno jako cvičební pomůcku na jamování a skládání hudby, jelikož teď tvořím sám doma. Pro mě to vyhozené peníze nejsou, i když je to vlaštovka, která bude nahrazená více verzemi, ale to bych si nekoupil nic. Určitě to není krabička, která se mi bude doma válet ladem. Líbi se mi ta koncepce.
- countrymetalman
Hraju na vintage syntezátory, elektroakustiku i elektriku. Jediný mně známý vintage automat na doprovody, který není sampler, tedy nezní nijak uměle a digitálně jako nějaký iPad rhytmer nebo současné digitální automaty ala Zoom, Alesis, Boss apod, ale přitom má klaviaturu a vnitřní paměť, takže lze hrát online patterny i předem nahrát celé songy včetně automatických změn harmonie, jako u samohrajky, je Korg PSS 50. Kdyby se tento 30 let starý doprovodný modul uměl "učit za chodu harmonii" jako nový Digitech Trio, asi bych se z toho (a věřím, že nejen já) od radosti pomátl. Protože mít super hutný a přirozený analog zvuk a ještě k tomu automaticky měněnou harmonii, to je dnes stále jen sen, tedy nevím o ničem...
No nic, pročetl jsem diskuzi vlákna od začátku, jeden, pro mne bohužel nejpodstatnější, fakt tu ještě nezazněl - sice že si to neumí tu "učící" harmonii - akordy a beglajt rytmus zapamatovat a přehrávat ji pak společně s interním autorytmem Dr+Bs !!! Takže je mi to, aktivnímu muzikantovi s 30 lety praxe, skutečně takřka k ničemu. Nehodnotím vaše poznatky, zda a jak přesně to s časem drží nebo mění naučené linky atd, ale podstatné pro mne je to, že to přestane přehrávat, resp. to ani nenahraje tu prvotní harmonii, takže když si pak vyměním nástroj nebo začnu hrát sóla, ta moje prvotně zahraná akordová rytmická linka je fuč a bude to suchý, jalový, jen Dr+Bs a moje sólo třeba na monofonního Mooga... Tak to je skutečně jen taková hračka, ani netuším, komu by se to takto mohlo líbit, bez přehrávání těch prvotních akordů, i na domácí jamování. Takže já si počkám na verzi, kde to kromě té naučené Bs+Dr linky bude umět přehrávat i aspoň tu počáteční harmonicko-rytmickou linku, neřku-li že to bude umět overdubbing jako Jamman a klasické loopery. Zatím vidím spíše rozumné řešení třeba tu RC-30 nebo ještě raději i vícestopé loopery, kam se postupně nahraje nějaký třeba externí analog rytmický automat a na něj přes overdubbing další a další vrstvy - linky, akordy, rify, sóla atd a pokud je to aspoň dvoustopé jako RC-30, že se to dá použít 1. stopa na sloku a třeba 2. stopa nezávisle na refrén, tak nevidím problém pro one-man show i live s perfektním profi výsledkem. Ale cítím v luftě, že nějaký ten inteligentní harmonizér a současně vícestopý looper už je na obzoru, a v další fázi bude mít i analogový drums a basu na VCO oscilátoru, aby mě to náhodou nenutilo i nadále používat k solidním vintage kytarám a pure analog vintage lead-poly synt zvukům pouze buďto 100% živé nástroje a spoluhráče nebo aspoň ty kvalitou rovnocenné staré analogové Dr + Bs sequencery a automaty. Neznám žádný digitální doprovodný modul na sample bázi (rompler), který by live kvalitou, zejména hutností, čitelností v mixu a přirozeností zvuku stačil vintage analogovým syntům a bicím automatům. Nezdá se mi, že by to tento Digitech Trio zrovna uměl změnit. Ale jako sranda nebo one-man exhibici uprostřed koncertu i pro profi účely by se mi něco jako tohle, ale navíc s overdubbingem nebo aspoň přehrávaným jednovrstvým tím prvním nahraným podkladem, velice líbilo!!! Čekám ve frontě!!!
Nebo, nenapadá někoho, zda by Digitech Trio šlo použít s předřazeným Jamman XT, který by tu "učící" harmonii a rytmus přehrával pořád dokola pro to Trio, ev. i s dalším overdubbing partem, aby se do tohoto celku pak dalo jamovat? Nebo když se dá Jamman za Trio a ta "učící" harmonie by se přehrávala ve smyčce z Jammanu, zapamatovalo by si to Trio tak, aby to bylo stoprocentně synchronizovaný v tempu s tou nahranou beglajt smyčkou v přidaném Jammanu? Sóloval bych si do těchto podkladů na jinej zvuk (efektový pedal board samozřejmě před Triem i Jammanem).
No nic, pročetl jsem diskuzi vlákna od začátku, jeden, pro mne bohužel nejpodstatnější, fakt tu ještě nezazněl - sice že si to neumí tu "učící" harmonii - akordy a beglajt rytmus zapamatovat a přehrávat ji pak společně s interním autorytmem Dr+Bs !!! Takže je mi to, aktivnímu muzikantovi s 30 lety praxe, skutečně takřka k ničemu. Nehodnotím vaše poznatky, zda a jak přesně to s časem drží nebo mění naučené linky atd, ale podstatné pro mne je to, že to přestane přehrávat, resp. to ani nenahraje tu prvotní harmonii, takže když si pak vyměním nástroj nebo začnu hrát sóla, ta moje prvotně zahraná akordová rytmická linka je fuč a bude to suchý, jalový, jen Dr+Bs a moje sólo třeba na monofonního Mooga... Tak to je skutečně jen taková hračka, ani netuším, komu by se to takto mohlo líbit, bez přehrávání těch prvotních akordů, i na domácí jamování. Takže já si počkám na verzi, kde to kromě té naučené Bs+Dr linky bude umět přehrávat i aspoň tu počáteční harmonicko-rytmickou linku, neřku-li že to bude umět overdubbing jako Jamman a klasické loopery. Zatím vidím spíše rozumné řešení třeba tu RC-30 nebo ještě raději i vícestopé loopery, kam se postupně nahraje nějaký třeba externí analog rytmický automat a na něj přes overdubbing další a další vrstvy - linky, akordy, rify, sóla atd a pokud je to aspoň dvoustopé jako RC-30, že se to dá použít 1. stopa na sloku a třeba 2. stopa nezávisle na refrén, tak nevidím problém pro one-man show i live s perfektním profi výsledkem. Ale cítím v luftě, že nějaký ten inteligentní harmonizér a současně vícestopý looper už je na obzoru, a v další fázi bude mít i analogový drums a basu na VCO oscilátoru, aby mě to náhodou nenutilo i nadále používat k solidním vintage kytarám a pure analog vintage lead-poly synt zvukům pouze buďto 100% živé nástroje a spoluhráče nebo aspoň ty kvalitou rovnocenné staré analogové Dr + Bs sequencery a automaty. Neznám žádný digitální doprovodný modul na sample bázi (rompler), který by live kvalitou, zejména hutností, čitelností v mixu a přirozeností zvuku stačil vintage analogovým syntům a bicím automatům. Nezdá se mi, že by to tento Digitech Trio zrovna uměl změnit. Ale jako sranda nebo one-man exhibici uprostřed koncertu i pro profi účely by se mi něco jako tohle, ale navíc s overdubbingem nebo aspoň přehrávaným jednovrstvým tím prvním nahraným podkladem, velice líbilo!!! Čekám ve frontě!!!
Nebo, nenapadá někoho, zda by Digitech Trio šlo použít s předřazeným Jamman XT, který by tu "učící" harmonii a rytmus přehrával pořád dokola pro to Trio, ev. i s dalším overdubbing partem, aby se do tohoto celku pak dalo jamovat? Nebo když se dá Jamman za Trio a ta "učící" harmonie by se přehrávala ve smyčce z Jammanu, zapamatovalo by si to Trio tak, aby to bylo stoprocentně synchronizovaný v tempu s tou nahranou beglajt smyčkou v přidaném Jammanu? Sóloval bych si do těchto podkladů na jinej zvuk (efektový pedal board samozřejmě před Triem i Jammanem).
Mrzí mě, že tě Trio takhle zklamalo, na druhou stranu - z jakéhokoli videa na webu byla jeho funkce od počátku víc než patrná a všichni, co tu přispívali a tomuhle tématu se nevěnovali, zřejmě měli uši ve správný čas na správném místě. Rád bych po pravdě viděl ukázku, která tě mohla v tomhle názoru splést a přivést na myšlenku, že doprovodná kytara hraje spolu s tím, co Trio vytvoří... (btw. jak by se asi ovládala její hlasitost, když pro ni na panelu není samostatný knob...?)
Kombinace s looperem by samozřejmě byla zajímavá, ale bohužel (bohudík) je to až hudba budoucnosti - nechť se komunita učí s tím, co je, a nebásní dokola o létacím kole a jiných hi-tech all-in-one mašinách...
Hra se samostatnými bicími a basou mi nijak nudná nepřipadá - pokud chci hrát s plným doprovodem, pustím si doprovod a neobtěžuju se s pedálem - ale to je jen můj názor.
Napárovat se samostatným looperem by Trio samozřejmě šlo, ale - hlavní zádrhel je nedokonalá synchronizace, Trio a looper prostě jednou nohou naráz nestlačíš a pokud už si počkáš na opakování riffu (může být i docela dlouhý), ani tak se ti bicí nepovede dotlačit přesně na milisekundy přesně jako třeba u RC-3, která má s interním bicím automatem podporu pro kvantizaci. Nehledě na to, že Trio si říká o specifickou pozici hned zkraje pedálů a looper naopak na konci - pokud bys tedy hrál beglajt s nějakým OD, delayem (nebo vlastně s čímkoli) na pozici za Triem, bicí a basa by prošly efekty taky a zněly by strašně. Mohl bys je sice vyvést ven do MIX výstupu a ten loopovat, ale pak bys zas neměl v looperu zvuk kytary, který bys chtěl... Takto to prostě není stavěné - je potřeba se s tím smířit a užít si pedálu tak, jak funguje (nebo ho vrátit...)
Doporučuju jinak vlákno na TGP - tam už pár odvážlivců svoje teorie s looperem zkoušelo.
Kombinace s looperem by samozřejmě byla zajímavá, ale bohužel (bohudík) je to až hudba budoucnosti - nechť se komunita učí s tím, co je, a nebásní dokola o létacím kole a jiných hi-tech all-in-one mašinách...
Hra se samostatnými bicími a basou mi nijak nudná nepřipadá - pokud chci hrát s plným doprovodem, pustím si doprovod a neobtěžuju se s pedálem - ale to je jen můj názor.
Napárovat se samostatným looperem by Trio samozřejmě šlo, ale - hlavní zádrhel je nedokonalá synchronizace, Trio a looper prostě jednou nohou naráz nestlačíš a pokud už si počkáš na opakování riffu (může být i docela dlouhý), ani tak se ti bicí nepovede dotlačit přesně na milisekundy přesně jako třeba u RC-3, která má s interním bicím automatem podporu pro kvantizaci. Nehledě na to, že Trio si říká o specifickou pozici hned zkraje pedálů a looper naopak na konci - pokud bys tedy hrál beglajt s nějakým OD, delayem (nebo vlastně s čímkoli) na pozici za Triem, bicí a basa by prošly efekty taky a zněly by strašně. Mohl bys je sice vyvést ven do MIX výstupu a ten loopovat, ale pak bys zas neměl v looperu zvuk kytary, který bys chtěl... Takto to prostě není stavěné - je potřeba se s tím smířit a užít si pedálu tak, jak funguje (nebo ho vrátit...)
Doporučuju jinak vlákno na TGP - tam už pár odvážlivců svoje teorie s looperem zkoušelo.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Nemá tady někdo Trio a Zooma G1On? Možná by mohla fungovat "synchronizace" s looperem následovně:
Zooma dát až za Trio a nastavit na něm loop s pevnou délkou a využít toho, že Zoom umí count-in.
Tj. na start využít odpočítávání Zooma a autostartu Tria a na konci jen odmáčknout Trio, protože Zoom to díky pevné délce loopu zařídí sám. Jenom nevím, jak přesnou má Trio kvantizaci, pokud stejnou jako Jamman Solo, tak by to mohlo klapnout. Píšu mohlo, protože Trio mě zatím minulo a nemám to ani kde vyzkoušet.
Zooma dát až za Trio a nastavit na něm loop s pevnou délkou a využít toho, že Zoom umí count-in.
Tj. na start využít odpočítávání Zooma a autostartu Tria a na konci jen odmáčknout Trio, protože Zoom to díky pevné délce loopu zařídí sám. Jenom nevím, jak přesnou má Trio kvantizaci, pokud stejnou jako Jamman Solo, tak by to mohlo klapnout. Píšu mohlo, protože Trio mě zatím minulo a nemám to ani kde vyzkoušet.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
A co by mělo být vlastně cílem téhle synchronizace? Nahrání podkladu basy a bicích do paměti looperu a pak je překrývat efektovanou kytarou z Géčka? Smysl to dává, ale takhle "mechanicky" s pomocí count-in to podle mě nepůjde. Ten bude sice v obou mašinách fungovat podobně, ale zlomkové rozdíly v sepnutí tam budou - navíc, jak bys sepnul oba odpočty ve stejný okamžik? Jakmile není signál looperu a Tria synchronizovaný v jednom pevném cyklu, dřív nebo později se to rozjede. I hloupých pár milisekund rozdílu v tempu (odpovídá cca nějaké 1/128 notě) se lehce slyšitelně projeví už třeba při nějakém čtvrtém opakování - a co teprve při šestnáctém nebo dvaatřicátém, kdy se rytmy rozjedou v celých čtvrtinkách (a hůř...)?
Podtrženo sečteno - synchronizace by byla užitečná, ale nelze ji s pomocí dvou pedálů efektivně provést. Řešením by byl jeden pedál s cenou za hranicí ceny Trio + looperu s kvantizací (např. RC-3, Jamman apod.) - cenovku si doplňte sami
Přidávám jinou zajímavou věc. Nahrával jsem s pomocí externího metronomu vygenerovanou bicí linku Tria do DAW a nutno poznamenat, že výsledné bpm, které vytvořilo na bicích Trio (na 16 taktech), odpovídalo bpm metronomu s odchylkou pouze v desetinách úderu za minutu (v tom může být drobná nepřesnost sešlápnutí footswitche) - čili co se zachování původního rytmu týče, vážně paráda. Bicí v DAW se samozřejmě dají udělat i jinak, ale jako rychlý nástroj na nahrání a obměnění rytmu k nějaké hotové skladbě s pevně daným bpm je to docela schůdné řešení.
Podtrženo sečteno - synchronizace by byla užitečná, ale nelze ji s pomocí dvou pedálů efektivně provést. Řešením by byl jeden pedál s cenou za hranicí ceny Trio + looperu s kvantizací (např. RC-3, Jamman apod.) - cenovku si doplňte sami
Přidávám jinou zajímavou věc. Nahrával jsem s pomocí externího metronomu vygenerovanou bicí linku Tria do DAW a nutno poznamenat, že výsledné bpm, které vytvořilo na bicích Trio (na 16 taktech), odpovídalo bpm metronomu s odchylkou pouze v desetinách úderu za minutu (v tom může být drobná nepřesnost sešlápnutí footswitche) - čili co se zachování původního rytmu týče, vážně paráda. Bicí v DAW se samozřejmě dají udělat i jinak, ale jako rychlý nástroj na nahrání a obměnění rytmu k nějaké hotové skladbě s pevně daným bpm je to docela schůdné řešení.
Nene, do looperu nahráváš v okamžiku, kdy se Trio učí, tj. jen kytaru.darwan23 píše:A co by mělo být vlastně cílem téhle synchronizace? Nahrání podkladu basy a bicích do paměti looperu a pak je překrývat efektovanou kytarou z Géčka?
Oba ne, odpočet má jen Zoom, u Trio se chytne samo díky autostartu.darwan23 píše: Smysl to dává, ale takhle "mechanicky" s pomocí count-in to podle mě nepůjde. Ten bude sice v obou mašinách fungovat podobně, ale zlomkové rozdíly v sepnutí tam budou - navíc, jak bys sepnul oba odpočty ve stejný okamžik?
Tohle jsem chtěl právě ověřit, jestli při té kombinaci count-in a autostart by to nebylo lepší. Ale asi máš pravdu, je tam ten lidský faktor, count-in začne přesně, ale hráč to nikdy netrefí na milisekundu.darwan23 píše: Jakmile není signál looperu a Tria synchronizovaný v jednom pevném cyklu, dřív nebo později se to rozjede. I hloupých pár milisekund rozdílu v tempu (odpovídá cca nějaké 1/128 notě) se lehce slyšitelně projeví už třeba při nějakém čtvrtém opakování - a co teprve při šestnáctém nebo dvaatřicátém, kdy se rytmy rozjedou v celých čtvrtinkách (a hůř...)?
- countrymetalman
Pěkné odpoledne všem! Tak jsem to nevydržel, koupil TRIO i Jamman Stereo XT takový ten velký 4-pedálový a začal zkoušet, jak to dát vše dohromady. Po cca 20 hodinách laborování jsem jednoznačně zjistil, že synchronizace Tria s Jamman není možná pro profi účely v žádném případě a na domácí hraní je to taky takový spíš o náhodě, samostané použití looperu a TRIO band creatoru je bohužel prozatím jediné využití. No, looper šel zpět do prodejny, TRIO jsem si nechal! Proč? Samotný looper je mi k ničemu, když si mohu snadno nahrát podklady i smyčky do přenosného recordéru nebo do iPadu i předem. TRIO je boží věc i na recording i na jamování na klávesy - nejprve zahraju piánovou harmonii pro "naučení" Tria, pak spustím automat bs+dr na Triu a a levou rukou rukou si pořád dál hraju harmonii na klavír a pravou do toho mohu sólovat na Mooga nebo clavinet atd. Super, jsem velmi spokojen i takto! No ale stejně, tak jak jsem hypoteticky napsal v předešlém příspěvku před koupí, mám i elektroakustiku a el. kytaru a tam, i když použiju zajímavé efekty na roztažení zvuku, pořád mi to přijde takový suchý a jednotvárný, když začne hrát bs+dr a ztratí se ten "učící" beglajt, protože začnu hrát místo beglajtu sólový linky. A úplně stejně na elektroakustice jak na elektrické kytaře. Ale jak jsem napsal zde, na klávesy, kde levou můžeš pořád dál hrát harmonický doprovod, je to excelentní a svým způsobem univerzálnější a rychlejší než použití třeba toho analogového doprovodného modulu Korg PSS-50. Tam se sice dá velmi jednoduše online měnit harmonie na miniklávesnici přístroje i v pattern režimu a hraje automaticky bs+dr+ i nějaký ten beglajt harmonický part, je to sytý, čitelný a příjemný analogový zvuk, zajímavý, ale neživý - stále takový technický feeling. Na něco super, ale na něco jako třeba jazz standardy se prostě nehodí, neinspiruje.. TRIO mne překvapilo kvalitou zvuku, že to fakt už slávabohu konečně nejsou nějaké blbé sterilně a nudně znějící multisamply jako na všech současných i minulých workstationech a samohrajkách, ale živě a docela svěže působící nahrané celé živě zahrané linky a groovy! Ono to má daleko větší feeling živé kapely než midi groovy se samply!
Tak se omlouvám za předsudky a přeji Digitechu, aby co nejdřív vymyslel kombinaci TRIO s Jamman, úplně by mi stačilo bez overdubbingu, ale aspoň ten učící beglajt aby jel spolehlivě synchronizovaně s dr+bs partem. Doporučuji TRIO zejména klávesákům, a hlavně těm co mají vintage analogy. Samozřejmě kdo má třeba FA06, MOXF, Krome a podobné spíše spotřební digi hračky, než seriozní nástroje pro live muzikanty, má přímo v nich groovů a smyček víc než dost! Akorát mně podobné digitální pazvuky vždy definitivně omrzely cca za pár minut. Pak už takový krám spíš jen zavazel na stojanu, než si někdo odnesl... TRIO se dá stejně jako všechny analogy provozovat celý hodiny i dny, dokud tělo nepadne
ale zvuk z toho prostě baví a neunavuje! A geniálně se chytá harmonicky, když hážu rozkládaný složitý kila na klimpru, tak in celkem složité automaticky vytvořené basové linky jsou obvykle tak atonální, že je úplně jedno, v jaké tónině se do toho jamuje! Smekám před tvůrci, dovolím si říct přímo vynálezci této věci, tohle je fakt geniální.
Tak se omlouvám za předsudky a přeji Digitechu, aby co nejdřív vymyslel kombinaci TRIO s Jamman, úplně by mi stačilo bez overdubbingu, ale aspoň ten učící beglajt aby jel spolehlivě synchronizovaně s dr+bs partem. Doporučuji TRIO zejména klávesákům, a hlavně těm co mají vintage analogy. Samozřejmě kdo má třeba FA06, MOXF, Krome a podobné spíše spotřební digi hračky, než seriozní nástroje pro live muzikanty, má přímo v nich groovů a smyček víc než dost! Akorát mně podobné digitální pazvuky vždy definitivně omrzely cca za pár minut. Pak už takový krám spíš jen zavazel na stojanu, než si někdo odnesl... TRIO se dá stejně jako všechny analogy provozovat celý hodiny i dny, dokud tělo nepadne
NU, tuto recenzi jsem potřeboval. Takže to je jasné - Trio se tu zjara ocitne - hlášky z recnze se mi líbí, velmi praktické a věcné. Před Vánocemi to kupovat je blbost, to je vyhazování peněz, oni to nezlevní. To až potom.
Opravdu jenom nerad jsem prvoplánovitě rýpavý, ale tohle za rekapitulaci stojí...

Každopádně dávám body za krásný myšlenkový posun...
3 months later...martina72 píše:A jsme u toho, co jsem dávno říkal. Až to bude za polovinu, koupím si to a spojím s Jammanem, kterého k plné spokojenosti provozuji mnoho let...
Od června je cena pevně přikovaná na 6 tisících, ale naděje umírá poslední... Možná na jaře ČNB posílí kurz koruny k dolaru na polovinu, to by pak původní věštba dávala smysl...martina72 píše:Takže to je jasné - Trio se tu zjara ocitne - hlášky z recenze se mi líbí, velmi praktické a věcné. Před Vánocemi to kupovat je blbost, to je vyhazování peněz, oni to nezlevní. To až potom.
Každopádně dávám body za krásný myšlenkový posun...
darwan23 píše:A už je to tady - Trio+ i s cenou...
http://www.andertons.co.uk/compact-peda ... -pedal.asp
Nedalo na sebe dlouho čekat