palcový prstýnek-tvrdost

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Galedon
Nový uživatel

palcový prstýnek-tvrdost

Příspěvek od Galedon »

Ahoj. Hraju napůl prstama a do toho basuju palcem. Pro zvýraznění bas používám prstýnek a výsledek je opravdu zajímavý. Teď bych ale chtěl začít volně přecházet mezi hraním "trsátkem" (palcovým prstýnkem), basovacím stylem a klasických "třískáním".
Narazil jsem ale na problém tvrdosti prstýnků. Nejsem ještě s trsátkem tak zblěhlý, tak bych potřeboval to nejměkčí možné, ale nějak se mi nedaří najít prstýnek menší než tvrdosti než "medium". Chci se tedy zeptat, jestli hledám marně, popřípadě jestli existují nějaké jiné varianty ( například úplně jiný typ trsátek, nebo nějaký proces změkčení...).
Díky
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: palcový prstýnek-tvrdost

Příspěvek od martina72 »

Ono také tvoří rozdíl to, jak je prstýnek široký, tím se ta tuhost či měkkost také nějak projeví. Budeš muset zkoušet, no ... Dost z nás začínalo zděněnými kovovými drápy od banjistů, moc to nešlo, naponejprv ... Měly ještě dokonce vyztužený profil ohnutím okrajů! :)

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
grock

Re: palcový prstýnek-tvrdost

Příspěvek od grock »

Také jsem to zkoušel a tohle byl první problém, který jsem řešil. Ty bílé Dunlopy jsou trochu měkčí, velokost se dá pravit, když ho nahřeješ nad plamenem a přihneš jak potřeba, délka se dá zkrátit nůžkami na nehty a okraje i ztenčení drnkacího konce udělat pilníkem na nehty. Alespoň takto jsem to řešil já..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“