Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kali
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od Kali »

Ahoj všichni.
Zrovna mi došel Kemper domů.
Chtěl bych Vás poprosit, jestli mi někdo hodíte link na nějaký dobrý web odkud stahovat slušné profili,
ale hlavně ať jsou Free. :D
Rád bych našel hi-gain profili a to zvuky samotných zesáků bez boxu, abych to odzkoušel na klasické lampě a boxu. Kompletní profili amp/box/mic proženu doma přes aktivní monitor.
Nebo pokud má někdo z Vás doma zajímavé profili, tak mi je můžete šupnout rovnou do mailu... kalabek1@seznam.cz

Děkuji za ochotu.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Ahoj ,uz jsem ti poslal na e- mail :D
Dopručuji stáhnout Rig exchange ze stránek Kemperu.
Jsou tam free profily / ,,y" jako ,,hrady''/ :D můžeš si vybrat jaké chceš.
Některé jsou tragické, ale některé dobré.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Myslíte, že by šel doma vytvořit DI profil jednoduše vytažením signálu z efektové smyčky aparátu se sériovou smyčkou. Vytvořit tak čistí DI profil preampu bez konce, boxu a mikrofonu?
Pokud by se chtěl někdo podělit o zajímavé DI profili, tak mi napiště prosím.
Rig Manageru Kemperu jsem našel třeba DI Mesa Mark3 a po zapojení na můj lampovej koncák a box to zní hodně dobře. 8)
Díky za info.
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

A jaké jsou první dojmy z Kempera???
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Kali píše:Myslíte, že by šel doma vytvořit DI profil jednoduše vytažením signálu z efektové smyčky aparátu se sériovou smyčkou.
Díky za info.
Trochu škoda mít doma preamp za 43000.-!
Proč nevyužít Kempera jako celek ?

Pokud preferuješ zvuk jako klasický aparát, AMP + BOX ,tak je na místě vytvořit DI profil celého zesilovače / PREAMP + POWERAMP/ pomocí Di boxu.
Takto vytvořený profil, ale musíš poslat už do "DIGITAL POWEAMPU + BOX"
NE DO "TUBE POWERAMP" !!!
Dále zkus použít novou funkci "PURE CABINET" .Tenhle chain zase pošli do PA /FRFR/

Samozřejmě je to tvoje věc jak Kemper použiješ.
torst

Příspěvek od torst »

Nevim jak Kemper, ale když jsem si na ZOOM namodeloval preamp JCM800 (i jinejch, ale u Marshalla to bylo markantní), všechno znělo přesně jako předloha, barva, etc., ale co ten digitál nezvládne je ta časová složka, ten zapruženej, kváklej odpich lampy na začátku tónu-attack. Ne vždy to musí být výhoda, třeba u Higain jsou ty rovný nástupy i lepší, Ale zrovna u toho Marshalla je to mínus. Umí Kemper i tohle ??
A ty cesty ? (Kemp. preamp do lamp. konce a bedny vs. komplet Kemper vč. koncáku a bedna ....) Moje zkušenost je, že ani sebelepší tranďák ten lamp. konec nenahradí (preamp nasimuluju, ale konec ne, tam se ta lampa podepíše podstatně víc !). I tohle Kemper umí "naprofilovat"? Tu čitelnost, prostor, srozumitelnost, plasticitu ...?
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to kemper umi, dle slepeho testu jsem to po dynamice hrani nebyl schopny rozeznat proti opravdovemu ampu. To byla prvni vec co me na nem zarazila, jak moc realisticke to je :)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Naposledy upravil(a) NSWC dne 10.09.2015 11:53, celkem upraveno 1 x.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

torst píše:Moje zkušenost je, že ani sebelepší tranďák ten lamp. konec nenahradí (preamp nasimuluju, ale konec ne, tam se ta lampa podepíše podstatně víc !). I tohle Kemper umí "naprofilovat"? Tu čitelnost, prostor, srozumitelnost, plasticitu ...?
U Kempera, při DI profilování , profiluješ i chování interakce mezi powerampem a bednou.
torst

Příspěvek od torst »

dík za odkaz, věřim, že kemper je 99,9% originálu. Ale podle YT to moc nepoznáš. Tam se zamáznou i výraznější věci než je pumpování a čitelnost kyt. koncáku a bedny. To bys musel stát fakt před apcem a přehazovat Kemper a hlavu.
... hele - návrh na test :
někdo prožene zvuk 20x AD/DA převodníkama, aby dokázal, že to sluchem nepoznáš, že ten digitál nic nedegraduje. Vzít tak apec a 2 kempery. Nejdřív naprofilovat ten apík do 1. Kemperu a pak tím 2. naprofilovat ten 1. Kemper, jako by to byla analog. hlava. A takhle třeba 10x. Jestli by ten poslední profil hrál pořád totožně s tou původní hlavou ....
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

proboha proc to prohanet 20x ?
torst

Příspěvek od torst »

u Kempera píšu 10x. Aby se poznalo, jestli se objeví odchylka od originálu.
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Nerad Vam skacu do reci, ale kdyby se chtel nekdo podelit o DI profili,
nejlepe hi-gainu, tak budu vdecen. Dekuji :)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@torst

Asi takhle.
Jestli se nemýlím, tak si slyšel Kemper jenom z YT.
Takže tahle diskuze je o h...... :!:
To je klasický problém na tomto diskuzním fóru.Nikdo nemá konkrétní produkt vyzkoušený a jen se dohaduje.
Až budeš mít svoji recenzi na základě tvých zkušeností s Kemperem, tak potom to má cenu diskutovat.
Nezlob se :wink:
torst

Příspěvek od torst »

nsWC:
já jsem tady někdy napsal něco proti Kemperovi ???
NSWC

Příspěvek od NSWC »

NE ,tak jsem to nemyslel. Mě je uplně jedno, jestli někdo píše pro nebo proti .Já ho mám a taky se zdržuju vychvalování a pod.
Spíš jde o to, že na fóru Kempera, diskutují o technických zaležitostech a pod. , lidi , kteří ho mají, hrajou na něj, porovnávají ho se svýma aparátama.Takže jsou trochu erudovanější.
A tady se snažíme diskutovat , ale bez jakých koliv osobních poznatků.

Prostě musíš postavit KPA a realný aparát vedle sebe a porovnávat .
Placka

Příspěvek od Placka »

Prosimtě Kali o jednu věc a věřím, že se uleví většímu počtu návštěvníků fóra - "profili" jsou správně "profilY" s tvrdým Y na konci. Myslel jsem, že nebudu prudit, že si zvyknu, ale stejně, kdykoliv to znovu použiješ, zase mě to praští do očí...dík
Kali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kali »

Tomu se říká PUNK :D
torst

Příspěvek od torst »

NSWC píše:Spíš jde o to, že na fóru Kempera, diskutují o technických zaležitostech a pod. , lidi , kteří ho mají, hrajou na něj, porovnávají ho se svýma aparátama.Takže jsou trochu erudovanější.
A tady se snažíme diskutovat , ale bez jakých koliv osobních poznatků.
Jo, uznávám, že plácám, resp. ptám se, protože mě Kemper zajímá, na druhou stranu, stejně si ho nepořídím, to vím, resp. pořídím si ho za 10 let až bude stát tech 2000,. jako stojej dnes PODy... ne ne, omlouvám se, už zas začínám svou písničku ....!
Na druhou stranu - kdybys chtěl odfiltrovat všechny názory lidí, kteří nepíšou z vlastní zkušenosti s nástrojem, aparátem, tak bude fórum o 1/2 chudší.
Placka

Příspěvek od Placka »

@torst: o 1/2? To přitlač, myslím, že by ti toho byla tak desetina :)

@kali: na konci psal vždycky měkký i, myslel si, že je to známka punku...
:)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“