ZOOM R8 nahrávání
Pravidla fóra
ZOOM R8 nahrávání
Zdravím,
poradíte mi prosím, jak zapojit rekorder ZOOM R8, abych mohl nahrávat vlastní zvuk z moji aparatury s vlastníma efekt. krabičkama...je nějaká jina variata než přes ten zabudovaný mikrofon? Mám hlavu ESH která má efekt. smyčku a line out, ale zvuk z toho je prý nic moc...nezkoušel jsem ještě.
Díky za rady
Filip
poradíte mi prosím, jak zapojit rekorder ZOOM R8, abych mohl nahrávat vlastní zvuk z moji aparatury s vlastníma efekt. krabičkama...je nějaká jina variata než přes ten zabudovaný mikrofon? Mám hlavu ESH která má efekt. smyčku a line out, ale zvuk z toho je prý nic moc...nezkoušel jsem ještě.
Díky za rady
Filip
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: ZOOM R8 nahrávání
Máš tam dva vstupy, kde si navíc můžeš zvolit, jaký signál do toho jde. Proč používat zabudovaný mikrofon?
Buď sejmi zvuk mikrofonem z reproduktoru komba, jak se to běžně dělá, nebo použij FX send z komba a přidej pak dodatečně pomocí VST simulaci repra.
Buď sejmi zvuk mikrofonem z reproduktoru komba, jak se to běžně dělá, nebo použij FX send z komba a přidej pak dodatečně pomocí VST simulaci repra.
Takže z hlavy FX send do kytarovyho vstupu na zoomu a do FX return mam dat co? jinak pak ten zoom ma vystup na box, tak box do toho muzu zapojit.
Jsem v tomhle amater, tak prosim polopate:)
Jsem v tomhle amater, tak prosim polopate:)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Do FX return nic, páč tím celý koncový stupeň komba obejdeš, budeš nahrávat jen to, co leze ven z preamp sekce.
A pochybuji, že by měl Zoom R8 výstup na box. Má jen symetrický output linkové úrovně. Mohl bys zkusit output zapojit do FX return, ale celé to je podle mě slepá ulička.
Pokud chceš nahrávat výsledný zvuk celého řetězce včetně zvuku aparátu, pak musíš použít mikrofon a nahrát zvuk z repra. To ale předpokládá, že máš zkušenost s takovým zvučením, tzn. umístění mikrofonu vůči repru (do osy nebo mimo osu, atd.).
Manuál k Zoom R8 sis četl?
Edit: teď čtu, že má hlava line out výstup, tak použij ten. Pravděpodobně nebude mít emulaci repra, takže to budeš muset doladit až po nahrání (VST konvoluční reverb s cabinet impulsy). Nebo to zapojit přes nějaký DI box, který má v sobě funkci emulace reproduktoru (např. Fender micro DI, ale jak je kvalitní nevím).
A pochybuji, že by měl Zoom R8 výstup na box. Má jen symetrický output linkové úrovně. Mohl bys zkusit output zapojit do FX return, ale celé to je podle mě slepá ulička.
Pokud chceš nahrávat výsledný zvuk celého řetězce včetně zvuku aparátu, pak musíš použít mikrofon a nahrát zvuk z repra. To ale předpokládá, že máš zkušenost s takovým zvučením, tzn. umístění mikrofonu vůči repru (do osy nebo mimo osu, atd.).
Manuál k Zoom R8 sis četl?
Edit: teď čtu, že má hlava line out výstup, tak použij ten. Pravděpodobně nebude mít emulaci repra, takže to budeš muset doladit až po nahrání (VST konvoluční reverb s cabinet impulsy). Nebo to zapojit přes nějaký DI box, který má v sobě funkci emulace reproduktoru (např. Fender micro DI, ale jak je kvalitní nevím).
Díky za rady,
manuál jsem četl ale nic o takovém způsobu zapojení tam není.
A co tahle verze zapojení: z hlavy Line out do nahravadla a z nahravadla vystupem do boxu (16 ohm? 8 ohm? )?
manuál jsem četl ale nic o takovém způsobu zapojení tam není.
A co tahle verze zapojení: z hlavy Line out do nahravadla a z nahravadla vystupem do boxu (16 ohm? 8 ohm? )?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je nesmysl, R8 nemá čím ten box vybudit.
P.
P.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak, tak. Z manuálu z obrázku zapojení je jasné, jaké má R8 vstupy a výstupy. Akorát je třeba vědět k čemu je můžeš připojit. To ti v žádném manuálu neřeknou. Předpokládají totiž, že uživatel pozná, jaký je rozdíl mezi linkovým výstupem a výstupem pro externí repro. Kdyby měla být součástí každého manuálu příručka "Zvuková technika snadno a rychle", jak by pak ty manuály vypadaly?
Takže jak píše pavlii, na prasečiny ve smyslu zapojení R8 napřímo do repra zapomeň
.
Jsou v podstatě dvě cesty, které jsem ti již nastínil.
1) nahrát výsledný zvuk z repra mikrofonem (pokud není know how, jak umístit mikrofon, tak metodou pokus omyl nebo po nastudování problematiky).
2) nahrát signál z linkového výstupu aparátu a udělat emulaci repra až dodatečně pomocí konvolučního reverbu (rovněž po prostudování problematiky)
Pavlii možná doplní další variantu, která mě teď nenapadá.
Takže jak píše pavlii, na prasečiny ve smyslu zapojení R8 napřímo do repra zapomeň
Jsou v podstatě dvě cesty, které jsem ti již nastínil.
1) nahrát výsledný zvuk z repra mikrofonem (pokud není know how, jak umístit mikrofon, tak metodou pokus omyl nebo po nastudování problematiky).
2) nahrát signál z linkového výstupu aparátu a udělat emulaci repra až dodatečně pomocí konvolučního reverbu (rovněž po prostudování problematiky)
Pavlii možná doplní další variantu, která mě teď nenapadá.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že to je docela vyčerpávající 
P.
P.
R8 v sobě má nějakej ampmodeiing. Já vím, oproti skutečnému apci to bude umělý, ale jestli tápeš, možná by to byla jistější cesta.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ahojte, nemate niekto prosim cesky manual k R8? Diky...