Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
martin.janac

Re: Výběr kytary Fender do 15 000 - nová nebo bazarová?

Příspěvek od martin.janac »

saba píše:Sháním kytaru pro sebe, už hraju dýl a tak bych si chtěla pořídit lepši kytaru. Ted mám kytaru Washburn z nějakého kompletu, bazarovou. Zdá se mi, že hraje falešně a ten zvuk je taky nic. Proto bych ráda koupila novou lepší kytaru, nejlépe Fender.
Myslíte, že si můžu koupit bazarovou nebo je lepší si koupit novou? Kytaru bych chtěla tak do 15000Kč. Proto bych radši bazarovou v dobrém stavu ale kvalitnější. Nabízí se mi bazarová kytara fender Ritchie Blackmore Stratocaster. Ale jsem i pro jiné.
Díky za rady.
Pořídil jsem si 4 roky starou kytaru (HSS) po druhém majiteli za 10k (o tisíc méně, než stála nová), kde byly vyměněny původní jednocívkové snímače za lepší. Jsem s ní tak spokojen, že když jsem se rozhodl prodal jednu z mých kytar, tak to byla Ibanez z řady premium, která nová stála 20k..

Když už píšete o zvuku: Ono taky dost záleží na tom, co má člověk za aparát. Nevím, co přesně máte nebo přes co hrajete, ale aparát má (podle mě) větší podíl na zvuku než samotná kytara..
Huhah

Výběr kytary

Příspěvek od Huhah »

Ahoj, zdravim vás tu po dlouhý době.
Tak s hranim na mýho Bacha už to bude ňákej čas a s tim přišla i nabídka do kapely.
Problém je v tom, že ten Bach mi nestačí (zvukově) a tak bych potřeboval něco lepšího.
Investovat bych do toho chtěl do 13 000,-. A předvybral jsem tady pár kytar, co se mi zamlouvají.
Budeme hrát měkčí rock, takže bych chtěl hrát na clean nebo malý zkreslení. Myslim, že by na to byl dobrej strat, ale žádnej odborník ze mě za tu dobu nevyrost, tak bych potřeboval poradit, co by pro mě bylo nejlepší.
http://kytary.cz/fender-squier-standard ... /HN102457/
http://kytary.cz/fender-squier-deluxe-s ... /HN097449/
http://kytary.cz/fender-squier-standard ... /HN143766/
Přdem díky za rady. :) :wink:
Sajmon

Re: Výběr kytary

Příspěvek od Sajmon »

V téhle cenovce bych mrkl na Squier Classic Vibe, je skoro stejně drahý jako ten Deluxe. Ale Deluxe neznám, třeba je podobně dobrý.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Huhah

Příspěvek od Huhah »

Koukal jsem na něj, cena je skoro stejná, ale má to jiný snímače a v tom se nevyznam. :(
Díky za radu, pěkná kytara.
Ještě podotknu, má někdo zkušenosti s bílou barvou? Trochu se toho bojim.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

To chce všechno vyzkoušet. :) Jinak je škoda vázat se jen na nové kytary, na bazaru můžeš koupit za stejnou cenu lepší nástroj.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Huhah

Příspěvek od Huhah »

Vyrazim někdy do ňáký pořádný prodejny a něco tam vyberu.
kunec

Příspěvek od kunec »

Za tyhle peníze bych s kloukl po bazarovým Mexiku

Sent from my iPhone using Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

Taky bych se přimlouval za bazar a ještě pár poznámek-mých preferencí :
Raději s 22 pražci.
Raději s palisandrovým (tmavým) hmatníkem.
Raději s humbuckingem (rozpínatelným) u kobyly.
.... tyhle vlastnosti sice nejsou typické pro klasický Stratocaster, ale zase dělají kytaru univerzálnější. O "Strat" jako takovej nepřijdeš, ale můžeš hrát i jiné styly než jen "Knopflera s Gilmourem a Claptonem".
Ideálně zde :
http://hudebnibazar.cz/prodam-squier-by ... /ID923796/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

proc radeji palisandr? ja treba preferuju javor - lepe se o nej pecuje a mam z nej celkove lepsi pocit, zvukove rozdily nedokazu zhodnotit (krom jedne mam vsechny kytary s palisandrem).
torst

Příspěvek od torst »

Uznávám, je to malinko placebo, ale ten javor dělá sušší, perkusivnější zvuk, palisandr a eben je zpěvnější, měkčí. Prostě Fendr vs. Gibson.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

akorat to zatim nikdo nedokazal :) imho je to jen drobny detail v ramci celku.
torst

Příspěvek od torst »

No zase duchařina..., taky nemám důkaz, ale pokud pozoruju a čtu, cca 90% kytaristů používá na rock/ metal/ zkreslený tmavé hmatníky. Ano, jsou vyjímky, R. Sambora, Van Halenův Kramer a td.
Ty javory na Stratech převažujou v těch funk, jazz, pop clean-crunch vodách. Nebo ne?
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me to je spis kosmeticka zalezitost, tmavej hmatnik je zcasti i vic tradicni zalezitost. Hendrix taky nehral zadnej pop clean a preferoval lepenej javor :)

btw eben by mel mit prozmenu zase ostrejsi zvuk - ten se mi osobne z tmavych drevin na hmantiky libi nejvic, protoze byva min porovity nez palisandr.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Taky mám na stratovi raději javorový hmatník. Ale to má každý jinak a důležité nakonec bude stejně jen to, co bude více vyhovovat Huhahovi.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mi pokaždé běžný krk s palisandrovým hmatníkem více “drhnul” v prstech než třeba javorový hmatník s lesklým lakem - ten osobně preferuji více odjakživa.
Na druhou stranu, když palisandr ošetříte přípravkem k tomu určeným (třeba olejíček) při každé výměně strun nebo vyčištění hmatníku, tak je to více než příjemný pocit pro prvních pár týdnů.

Ale dovede si někdo představit, že by mistr Iommi přešel na Gibson SG s javorovým hmatníkem coby standardní koncertní kytaru? Já ne. 8-)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

zminoval jsem to hlavne kvuli tomu, ze ten hmatnik je v ramci celkovyho kontextu spis podruzna vlastnost a asi by mi byl pri vyberu ukradeny - (nejen) straty jsou proste hrozne kus od kusu hmatnik-nehmatnik :)
torst

Příspěvek od torst »

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jinak rozhodne bych se koukal po serii squier classic vibe - hrajou casto lepe nez USA modely a i mexickym standardum se ve vetsine pripadu vysmejou, natoz squier std...
jastud

Příspěvek od jastud »

Teda ty Classic Vibe řádně podražily. Zaváděcí cena byla nějakých 7500-8000. Zpětně si gratuluju , že jsem jeden kousek loni na bazaru urval za hezkou cenu, dokonce se símači od Tůmy. Ta kytara hraje jako čert, takže za sebe bych taky doporučil Classic Vibe.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kulatejvobdelnik

Příspěvek od kulatejvobdelnik »

K tomu hmatníku:
Jednoznačně javor. Ta kytara pak hraje sama i když jí ještě nemám v ruce.
Jinak taky jsem vybíral ze stratů, až jsem skončil u bazarovýho telete Baja za 14k a super!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“