Výběr a koupě LEVORUKÉ kytary GIBSON

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Provar

Výběr a koupě LEVORUKÉ kytary GIBSON

Příspěvek od Provar »

Po delší době zdravím všechny odborníky a nadšence na tomto fóru. :) Jak jinak než s prosbou o radu, či doporučení.

V "krátkosti" k mému problému:
Jsem (bohužel) levák a po pár letech jsem se rozhodl o koupi kytary (zhruba do 30.000) , u které si budu jist, že mi vydrží a opravdu bude hrát opravdu pěkně. Po různých zkoušeních a testech různých kytar mi nejvíce sedí LP, popř. SG (LP mám stále radši mnohem víc). Odtud vychází mé rozhodnutí pro Gibson. Od roku 2012 kdy jsem na internetu slintal nad levorukými Gibsony LP Studio se hodně změnilo a já zjistil, že nabídka levorukých Gibsonů v ČR řádně prořídla, ne-li vymřela. (Ptal jsem se na kytary.cz ohledně doplnění nabídky, vždy bohužel bez úspěchu a ani Thomann na tom není v tomto ohledu lépe.)
Dlouho jsem sháněl levorukou variantu po různých bazarech z druhé ruky, bohužel vždy také bez úspěchu.
A protože se nechci pouštět do koupě bez toho, aniž bych si na kytaru zahrál, jsou moje vyhlídky poměrně bídné. Vždy je možnost koupě Epi, ale to je asi na delší debaty.

Nicméně jsem objevil nabídku levorukých Gibson SG odtud: http://www.music-city.cz/html/vyhledava ... oruk%C3%A1 , popř. dokonce i v mé vysněné barvě LP Studio zde: http://www.pmuzik.cz/p864-GIBSON-Les-Pa ... CH-LH.html
Co se týče LP je to jediná možnost koupě Studia v ČR. A nerad bych narazil na zlý kus.

Proto bych kohokoliv poprosil o radu ohledně výběru, zda ještě nějakou dobu počkat atp., popř. doporučení na místo, kde bych levoručku sehnal. Budu rád za jakoukoliv radu, či vyvedení z omylu. :-D
Šetřil jsem dlouho, nerad bych koupil a prohloupil.
Děkuji.
torst

Re: Výběr a koupě LEVORUKÉ kytary GIBSON

Příspěvek od torst »

To se rozmysli, jestli LP nebo SG. SG má tenší lehčí tělo, čemuž odpovídá plechovější zvuk-více středů, míň basů.
http://hudebnibazar.cz/prodam-levoruky- ... /ID927572/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Provar

Příspěvek od Provar »

Mám radši LP, jen je tu ten problém, že v ČR se nachází snad jen 1 Studio, těch SG je koukám vícero.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Pokud chceš skutečně utratit 30 000,- a těch peněz ti neni líto, tak by možná stálo za úvahu oslovit nějakýho kytaráře. Např. LP od Jurči jsou vyhlášený. Je ale potřeba pečlivě zvážit všechny výhody a nevýhody spojené s kytarou od kytaráře...

http://www.jurca-guitars.com/
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... uben~2010/
torst

Příspěvek od torst »

opravte mě jestli se pletu, ale zakázkové kytary, i od Jurkoviče, jsou pak děsně blbě prodejný. Gibson je značka, kterou každej ocení, ale nějakej "atyp" dělanej někomu na míru ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Je to asi pravda. Já osobně bych se nerozpakoval koupit z druhé ruky kytaru od kvalitního kytaráře, ale trh to asi vidí jinak...
Nicméně pokud na tu kytaru máš v plánu hrát dalších X let a ne jí za rok prodat, tak je to IMHO jedno. V případě, že máš skutečně specifický požadavky, což, zdá se, levorukej LP vyšší cenový je, tak to stojí za úvahu. Je to ale rozhodně záležitost pro lidi, co ví co chtěj (anebo pro ty co maj peněz jak šlupek 8) )

Znovu opakuji:
ajdam píše:Je ale potřeba pečlivě zvážit všechny výhody a nevýhody spojené s kytarou od kytaráře...
EDIT
Zdá se, že levoruký LP Jurčovi nečiní potíže.
Naposledy upravil(a) ajdam dne 14.09.2015 16:40, celkem upraveno 3 x.
torst

Příspěvek od torst »

uznávám, pro Provara by to bylo přijatelné řešení, pokud má dlouhodobě jasno, což myslim má. V těch lefthand je to opravdu problém něco sehnat. (což hraje i pro tu případnou prodejnost).
Provar

Příspěvek od Provar »

Tato možnost mě ani nenapadla. S kytaráři nemám žádné osobní zkušenosti, takže by to pro mě byla také střelba poněkud naslepo.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Udělej si výlet do USA například a vejdi do shopu, který prodává levoruké kytary.
Zde klik na vyfiltrované LP Studia od Gibsonu v Southpaw Left-handed Guitars
Provar

Příspěvek od Provar »

wikxzen píše:Udělej si výlet do USA například a vejdi do shopu, který prodává levoruké kytary.
Zde klik na vyfiltrované LP Studia od Gibsonu v Southpaw Left-handed Guitars
Postup, který by mě stál méně než daný nástroj byste v repertoáru neměl?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Výlet do UK. Zde klik... ... ale tam to už tak růžové nebude...
Provar

Příspěvek od Provar »

Takže LP padá, není k mání. Navíc na tento obchod jsem našel velice nepříznivě zněnící recenze. Jedinou možnosti by poté byly od Gibsona ty SG, máte někdo zkušenosti s danými kusy z nabídky?

Popřípadě na oficiálních stránkách Gibson píší, že brněnský Audiotek Megastore by měl být jejich dealer, no můžu se s nimi zkusit domluvit.
pap

Příspěvek od pap »

Gibson na levaky uz asi definitivne rezignoval. Osobne jsem to zacal resit koupi pravorukyho nastroje a naslednou upravou na levoruky, cimz clovek ziskava vyhody, ktere jsou vetsinou pro levaky nemyslitelne jako vetsi vyber na bazaru, vyber z vice nastroju atd..
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Provar

Příspěvek od Provar »

pap píše:Gibson na levaky uz asi definitivne rezignoval. Osobne jsem to zacal resit koupi pravorukyho nastroje a naslednou upravou na levoruky, cimz clovek ziskava vyhody, ktere jsou vetsinou pro levaky nemyslitelne jako vetsi vyber na bazaru, vyber z vice nastroju atd..
A co se týče úprav, co vše je třeba udělat a v neposlední řadě na kolik to vyjde? :D
torst

Příspěvek od torst »

a co tohle :
http://www.aliexpress.com/af/left-hande ... =100005413
Za pakatel koupíš parádní "originál". Je to trošku riziku, ale co čtu, drtivá většina kupujících je zcela spokojená. Náš basák si objednal basu a přišel mu za směšný peníze naprostej luxus !
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Hmm, na překopání z pravoruké na levorukou už Gibsona opravdu nepotřebuješ. To už si pořiď jakékoli LP od Epi a dělej si s tím co chceš. A z Číny raději rovnou tři kusy LP kopií na vzájemné vyzkoušení a vybrání toho nejlepšího kusu. Ostatní můžeš prodat, značka na hlavě prodává. 8)
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Tak ještě je možnost vyčkávat a sledovat bazar... Dej si inzerát. Je možný že se něco objeví, ale pravděpodobně ne :-(
Provar

Příspěvek od Provar »

Inzerát na bazaru jsem měl dost dlouho bez odezvy. Z Audioteku mi poslali toto:

Gibson bereme od Polske Laudy. Jelikoz u nich objednavame pouze 1-2 krat rocne dodani je pomerne dlouhe. Cca 4-6 mesicu. V pripade objednani produktu ktery nemame v nasi nabidce jsou podminky trochu jine jako u zbozi ktere na webu normalne nabizime. Zbozi ktere nemame v nabidce muzeme objednat, ale je potrebna platba predem v plne vysi ceny produktu, bez naroku na vraceni. U zbozi ktere normalne nabizime, platba predem neni potrebna.

Takže bych to prostě musel risknout "naslepo" a to nevím, jestli není až moc velký risk za tyhle peníze. A nejsem si jist jestli bych špatný kus vůbec poznal. :D Potřeboval bych pravděpodobně odborný dohled. :D
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Hm, to už bych si vážně radši nechal tu kytaru postavit. Kdybych měl na kytaru specifický požadavky a 30 000 na útratu, tak bych neváhal. Ale já mám zkrátka rád originální věci na míru.

Anebo hold vybírat v jinejch vodách:
http://kytary.cz/vintage-lv100-tsb/HN151638/
http://kytary.cz/esp-ltd-ec-1000-fm-lh-asb/HN148265/
Nějakej Lespauloid by se našel...

Možná bych zkusil oslovit i jiný krámy, třeba některej z nich bude mít přívětivější obchodní politiku.
torst

Příspěvek od torst »

Provar : Kouk jsi na ten aliexpress ? Jinak za LP Vintage se taky přimlouvám.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“