Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)

Příspěvek od Hendrek »

Nezkoušel někdo náhodou novinku Tomsline Engineering ASR-3 SHAPER?
Vypadá to na OEM ze stejné čínské fabriky jako MOOER či Fender mikro krabičky. Akorát za míň peňauzí.
Uvažoval jsem o Fender Micro DI, ale totok má na výběr více typů boxů, tak je větší šance, že si tam najdu ten optimální zvuk, tzn. obrousit distortion a fuzz do měkčího zvuku (hraji bez aparátu přímo do PA).
Co vy na to? Stojí to za zkoušku?
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Na TresCab od Mooeru i tuhle napodobeninu jsem před časem koukal taky - otázka je, jak to bude hrát do PA. Podle mě je to pořád spíš jen filtr nebo korekce určená pro aparát, aby jeho tovární repro hrálo trochu "jinak". Slyšel jsem i o využití pro nahrávání do zvukovky (tj. na krátké vzdálenosti), klasické DI se simulací řeší zase trochu jiné aplikace.

Co si tak vybavuju, podobnou utilitku měla i stařičká Boss Amp Factory, ale už jsem se jí zaplaťpánbůh zbavil... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jako takhle: můj současný zvuk si kapela chválí, ale já jsem pinktlich a pokud si lze za pár kaček zvukově polepšit, proč to nezkusit, že? Jde mi primárně o to použití s fuzzem. Mám Nano Big Muff Pi a sustain nastavuji na 9h, kde to ještě nevydává takový ten uprděný zvuk natrhnutého repráku. Vyšší hodnota Sustain už nejde použít, moc prdí. A právě doufám, že by mi taková krabička s "filtrem" mohla pomoct, pokud budu chtít Muffa víc rozžhavit.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

cim vic gainu, tim jdou tyhle HW hracky vic do chemickych kytek.
to si radsi nasetri na Pangeu - http://www.thomann.de/cz/amt_pangaea_cp_100.htm
i kdyz zase kvuli jednomu zvuku na koncerte ..... :)
Takhle, na solovy zvuk hodne omasteny efekty to muze byt i snesitelne, ten hlavni pruser nastava v riffovani.

Ale nic, tobe to stejne neda a vyzkousis si to, tak co :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak říkáš, na jeden zvuk mi stačí IMHO heblo za tisícovku. A jde o zvuk na sólo, ne riffování. Mým majoritním zvukem je clean a pak okrajově fuzz na lead a crunch (Mojo) na riffování. Žádný higain neprovozuji.
Určitě bych takovou nebo podobnou krabku chtěl vyzkoušet, co to udělá, jen nevím kterou vzít. Jestli ten Shaper nebo spíš DI se simulací boxu. Ten Shaper má footswitch, takže se bude dobře ovládat, tedy zapínat jen když bude potřeba, čímž má plusový bod.
Tu Pangeu jsem taky zvažoval, ale s clean zvukem jsem spokojen (nejen já), a na těch pár sól je IMHO overkill, to už bych radši nechal nastavení fuzzu tak, jak jej mám teď a už to neřešil.
torst

Příspěvek od torst »

Ten ASR3 to je kopie krabky, která byla nedávno testovaná v Muzikusu, tuším. Samozřejmě, něco na ní našteluješ, to je jasný. Osobně se mi víc líbí ten Fender, lze použít i jako DI, i čisté, bez simulace (XLR out). Obdobně používám Behr.GI100 za pár stovek a naprostá spokojenost. Je to prostě univerzálnější věc než ASR.
Další možnost - Za stejný prachy náš oblíbený G1on. Nejenže jsou v něm simulace boxů, ale i těch jmenovanej krabek (+ zbytek světa a historie). Navíc - a to trochu přehlížíš - mezi krabkou a simulovaným boxem by měl být i simulovanej zesík. Ale na účely který popisuješ to není tak nezbytný. Projevilo by se to až při riffování, jak píše Hyenik.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

G1on bohužel nepřichází v úvahu. Nebudeš tomu možná věřit, ale je tam slyšitelná ztráta dynamiky při clean soundu, tedy bypass bez jakýchkoliv efektů (nejspíš AD/DA převodníky). Při higain, na který jej používáš, se to možná zamaskuje, nezkoušeli jsme. Testovali jsme to ve zkušebně na kombo Phil Jones Bass (basové kombo s rovnou charakteristikou) i přes PA Bose L1. Proto jsem přešel na krabičky. Tudíž i ten cabinet simulator bych uvítal analogový. Tím nechci říct, že G1on není super na jiné účely, jen pro toto použití už jsem jej testováním vyloučil.
Co se simulovaného zesilovače týče, na clean není potřeba a pro crunch mi zesilovač simuluje MojoMojo, který je konstruován tak, že se chová jako lampový zesilovač. Lead sound s Muffem taky cpu do MojoMojo, takže charakter zvuku je stále spíš Mojo, jen zhutněný Muffem.
Jako je mi jasné, že zvuk jako z kytarového lampového aparátu bez lampového aparátu dosáhnu těžko, ale jelikož mi kombinace mého nástroje a efektů do PA fungují výborně na clean i crunch, hledám levné řešení, aby vše fungovalo dobře i na lead sound. Nyní sice lead funguje, ale kdybych mohl udělat s Muffem větší pilu bez nežádoucích vedlejších efektů (prďavost), bylo by to optimální.
BTW: chtěl jsem požádat o odkaz na to testování, ale ono to zas tak potřeba nebude, protože Muzikus.
torst

Příspěvek od torst »

další možnost : http://www.aliexpress.com/item/Joyo-JDI ... 5,201409_2
Ty srovnávačky jsou zde :
http://www.franknitsch.com/speaker-sims/summary.php
http://www.franknitsch.com/speaker-sims/recordings.php
Sveho času jsem se tim trochu zabejval. Nejdřív se mi líbily ty RedBoxy a F.A.N.T.A., že jsou agresivnější ("modern"), oproti tomu můj Behr.GI100 je hodně středovej, ale pak jsem si pouštěl ukázky GI100 vs. impulsy vs. ukázky ostatních boxů a ten GI100 mi přijde pořád nejblíž. On ten box fakt takhle nějak hraje.
Jo a vlez jsem dovnitř a udělal jsem si i modifikaci na ty "modern" polohy, ale většinou stejně zůstávám u Normal.
https://www.youtube.com/watch?v=M5iC7xK4_k0
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ty srovnávačky znám, proto vím, že cena o kvalitě nerozhoduje. Tak koukám právě po těch levných krabkách, že by mi mohly stačit.
Pěkné video. Ty IR mi přijdou nejpoužitelnější, nejsou tak zahuhlané. Ale já higain zvuku moc nerozumím, tak možná to někomu jinému může vyhovovat naopak :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Hendrek píše:G1on bohužel nepřichází v úvahu. Nebudeš tomu možná věřit, ale je tam slyšitelná ztráta dynamiky při clean soundu, tedy bypass bez jakýchkoliv efektů (nejspíš AD/DA převodníky).
To jako fakt myslis vazne?
Pro koncertni sound? Ty jakoze tak zasadnim zpusobem vyuzivas dynamiku na live?
ufffff ....budu se muset na vas dojet podivat 8)

sorry ze to pisu tak vysmesnym stylem, ale i kdyby to byla pravda (btw ja jsem to taky zkousel a dokonce se starsimi=horsimi verzemi Zoomu a ne na nejake koncertni maglajz shity, ale na regulerni recording, a niceho jsem si nevsiml), tak to udela mizive procento z celkoveho dojmu a live si toho nevsimnete ani vy (jestli se teda snazite hrat muziku a ne spis testovat gear na verejnosti, jak zacinam mit dojem :roll: )
Ja vim ze tvuj spoluhrac ma na to diametralne odlisny nazor, ale uz jsem te pred nim parkrat "varoval" a mozna bych mel varovat spis tvoji manzelku ;)

edit: dodatek k mezitim linkujicimu torstovi, i tady (ostatne jako vzdy, kdyz neco tvrdim) jsem si dal tu praci a srovnal simulaci HW s IR pomocí souboru z FrankNitch stranky https://soundcloud.com/hyenik/franknitch-englhigain-ir
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

:D jj, pošlu pak pozvánku na koncert. G1on zkusím pak naprogramovat, aby pokud možno znělo na 100% stejně, jako ty krabky, a budu jej vozit jako zálohu na koncerty, kdyby pedalboard zhavaroval. Zatím na to bohužel nemám čas. Ale bylo by asi zajímavé to pak dotáhnout na zkoušku a schovat a hrát přes to, jestli si toho všimnou :). A jestli si toho všimnu já :).
hyenik píše:edit: dodatek k mezitim linkujicimu torstovi, i tady (ostatne jako vzdy, kdyz neco tvrdim) jsem si dal tu praci a srovnal simulaci HW s IR pomocí souboru z FrankNitch stranky https://soundcloud.com/hyenik/franknitch-englhigain-ir
Polopaticky mi to vysvětli, dík. Higainu moc nerozumím, tak vlastně ani nevím, jestli to zní dobře, nebo ne :).
Chtělo by to nějakou ukázku s lead sólem.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Zpátky k tomu minisimulátoru - podle všeho bude Mooer i ten druhý prcek digitál (modrá ledka u Mooeru tuším značí digi), čili plně analogová cesta může přijít vniveč.
Chápu Hendreka, že postavit za 10 krabek mulťák se mu zvukově / esteticky / pocitově nechce, takže proto jde do dalšího pedálu - otázka je, jestli tohle low-cost řešení bude fungovat nebo ne.

Btw. AMT vyrábí simulátor Chameleon - vyšší cena, ale zřejmě dobrej oddíl...
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

hyenik píše:Ja vim ze tvuj spoluhrac ma na to diametralne odlisny nazor, ale uz jsem te pred nim parkrat "varoval" a mozna bych mel varovat spis tvoji manzelku ;)
To máš těžký s lidma co mají absolutní sluch a ještě extra citlivý. Já bych to třeba ani moc neřešil, ale když on to slyší, tak koupím výbavu, se kterou bude spokojen on i já :).
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

v pohode, jsou to tvoje prachy. Vyzkousej a uvidis (mozna :)
ale na ten koncert bych se vazne zastavil...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hendrek píše:Nezkoušel někdo náhodou novinku Tomsline Engineering ASR-3 SHAPER?
Vypadá to na OEM ze stejné čínské fabriky jako MOOER či Fender mikro krabičky. Akorát za míň peňauzí.
Uvažoval jsem o Fender Micro DI, ale totok má na výběr více typů boxů, tak je větší šance, že si tam najdu ten optimální zvuk, tzn. obrousit distortion a fuzz do měkčího zvuku (hraji bez aparátu přímo do PA).
Co vy na to? Stojí to za zkoušku?
Jestli ti stačí jen jakási jedna simulace, můžeš ušetřit ještě víc:
Fender DI = Tomsline AMX-3 MATCHBOX D.I.

A nebo vyhoď dárkmatter a dej si místo něj tohle, je to lepší a se simulací. :wink:
http://hudebnibazar.cz/amt-electronics-r1/ID929658/
Naposledy upravil(a) cherreda dne 17.09.2015 15:06, celkem upraveno 1 x.
torst

Příspěvek od torst »

pěkný, to by stálo za pokus ! je to kopie toho Fendera, že?
Placka

Příspěvek od Placka »

Jestli chceš simulaci boxu v krabičce opravdu levně (a přitom značkové a analogově :)), valí se mi tu zbytecnej redbox od Hughes&Kettner... Koupil si kombo Egnater, který má line out (XLR) s osobou simulaci repra,takze pro něj nemam využití. Na ceně bychom se domluvili, ale řekněme cca kolem 600?
Používal jsem to ve zkušebne na odbočení kytarového signálu do mixu,zaprvé jsme zkoušky nahrávali do stop, za druhé to šlo bubeníků do ucha jako odposlech...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

cherreda píše:A nebo vyhoď dárkmatter a dej si místo něj tohle, je to lepší a se simulací. :wink:
http://hudebnibazar.cz/amt-electronics-r1/ID929658/
Dark Matter nemám v boardu, nepoužívám jej, ale vyhazovat jej nebudu :). AMT samozřejmě znám, ale když už bych do něj šel, spíš do něčeho Fenderoidního, žádný higain.
Trochu jsem to ještě zvážil a vypadá to spíš na ten DI se speaker simulací, než na čistý cabinet simulator.
Placka píše:redbox od Hughes&Kettner
Pošli mi do SZ odkaz na konkrétní verzi toho hebla, dík :).
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Zkus se ještě mrknout někde na Joyo kopírky amp simulátorů Tech 21 - British, American a AC Tone. U Thomanna je mají jako OEM Harley Benton za něco málo přes 800 Kč. A taky novou řadu minikrabiček Joyo (H. Benton) Ironman, hlavně Golden Face (á la Marshall Plexi) a Clean Glass (á la Fender tweed).
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

J, dík, ale jestli z popisu chápu správně, jsou to jen zkreslovadla, kopírující zvuk aparátů, bez simulace reproduktoru. V tomto ohledu další zkreslení nepotřebuji, pouze tu simulaci repra. Ale jinak ty krabky vypadají a zní moc pěkně.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“