EMG 81 vs. EMG 85 vs Seymour Duncan AHB1 Blackouts

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...

Jaký snímač ke kobylce?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Moleek

Re: EMG 81 vs. EMG 85 vs Seymour Duncan AHB1 Blackouts

Příspěvek od Moleek »

n5ver píše:pardon ze to davam sem ale nemuzu si to odpustit :D (pravda o stěně marshallů):
Máš pravdu no.. Nemá to tady co dělat :wink: A krom toho už jsem to osobně dával do haluzí :mrgreen:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
n5ver

Příspěvek od n5ver »

No tak jsem to zkousel a drnci mi jenom B na 3 prazci :D tedka mi to nejak nevadi... az budu menit struny tak si s tim pohraju
n5ver

Příspěvek od n5ver »

no tak jsem jeste zalozill anketu abych se konecne rozhodl. a jeste jsem se chtel zeptat jaky je rozdil mezi EMG 81 a EMG 81 X
shmootik

Příspěvek od shmootik »

ohledně toho jak to kreslí i na čistym kanále... stejnej "problem" udělá i silnej pasiv, já si sice moc nevybavuju čistej zvuk 81 z osobního setkání, ale sposta ukázek na tytrubce ukazuje že ho zvládá skoro líp než muj sh-8, takže bych byl v klidu v tomhle ohledu.

ohledně ohybáníí krku... záleží na tom jakej krk a jak tlustý struny, každej se sice logicky trochu hne při přeladění, ale třeba mezi LP a SG je ten rozdíl docela znatelnej, krk lespaula reaguje daleko míň proti tomu na sg (myšleno konkrétní dvě kytary co mam doma). je to daný konstrukcí, hlavně tim že u sg je ta "pracovní" dýlka z tohohle ohledu větší.

X řada by měla mít větší headroom tzn znít dynamičtějc, podle všeho se lišej jenom preampem. zkušenost ani zprostředkovanou nemam
ec401vfsh1sh4ns2jcm2000dsl401lpstd2dp155sc2sg1bksh8ehxmmwtb490r498tod2jh1xt2exl110m80
logo na hlavě nástroje nedělá žádnej zvuk
n5ver

Příspěvek od n5ver »

nj ja hraju s .011
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

n5ver píše:
wolf píše:EMG 81 je osvedcena klasika a dobre hraje v mahagonu.Diky stredum posazenym spis do vysek se vyborne se protlaci mixem v kapele..EMG 85 je alnico a proto ma plnejsi ton a charakter pasivnich snimacu..AHB-1 Blackout maji oproti EMG vic gainu,sytejsi a plnejsi ton ALE chybi me u nich ten "growl" co umej jenom EMG..AHB-2 metal by meli bejt jeste vic nadupanejsi a u tebe bych se nebal jit do AHB-3 EMTY Mick Thompson /Slipknot/ signature co prej jsou totalni masakr.. :evil:
No tak AHB 3 sou absolutne totalni masakr :D akorat kde na ne vzit :D

Nech si je poslat ze statu...Nebo ho...AHB-3 kobylkovej stoji cca 100 dolaru + posta max 15 dolaru a jses furt levnejc nez s EMG 81 v Cechach...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
mazzi

Příspěvek od mazzi »

wolf píše:
n5ver píše:
wolf píše:EMG 81 je osvedcena klasika a dobre hraje v mahagonu.Diky stredum posazenym spis do vysek se vyborne se protlaci mixem v kapele..EMG 85 je alnico a proto ma plnejsi ton a charakter pasivnich snimacu..AHB-1 Blackout maji oproti EMG vic gainu,sytejsi a plnejsi ton ALE chybi me u nich ten "growl" co umej jenom EMG..AHB-2 metal by meli bejt jeste vic nadupanejsi a u tebe bych se nebal jit do AHB-3 EMTY Mick Thompson /Slipknot/ signature co prej jsou totalni masakr.. :evil:

Nech si je poslat ze statu...Nebo ho...AHB-3 kobylkovej stoji cca 100 dolaru + posta max 15 dolaru a jses furt levnejc nez s EMG 81 v Cechach...
EMG v Čechách nejsou zase tak drahý, např. v Aleximu prodávají EMG 81 za 1 932 Kč.
Ibanez RG 1520 A (DiMarzio/IBZ)
Ibanez RG 570 CTAM (DiMarzio D-Sonic + Air Norton + HS-4)
Jackson RR-3 (EMG 81 + 89)
BOSS FT-2, PH-3, CE-2, DC-3, DD-3, RV-3, RC-2

Co jsem vlastnil, prodal a s čím poradím:
Peavey Bravo, Peavey Rockmaster, Peavey Classic 50/50, Mesa Boogie Triaxis, Mesa Boogie Studio Preamp, Mesa Boogie Mark III, Mesa Boogie Mark IV, Mesa Boogie 50/50, Mesa Boogie Thiele, Engl Powerball, Krank Krankenstein, ESH Twin Fifty
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

wolf píše:
n5ver píše:

A jses o sto korun navic nez s EMG.
K-Roll

Příspěvek od K-Roll »

zavisi od ladenia ktore pouzivas a od tonu ktory preferujes.. moja skusenost je nasledovna:

na gitare caparison (mahagon telo, javor krk, eben hmatnik) sa mi pacil najviac EMG 85 v standardnom ladeni (kobyla) resp aj v hlbsich ladeniach, kludne aj v Ccku to hralo velmi dobre. je ovela bohatsi na harmonicke, neni tak tenky a splosteny ako 81tka, ovela menej krici.
joel z killswitch engage pouziva napriklad obratenu kombinaciu v ladeni do C - EMG 85 kobyla a EMG 81 krk a to preto, lebo pri krku ma vacsinou clovek zahuhlanejsi ton, takze tym ze 81tka hra konkretnejsie, cloveku sa to nezahuhla (ako napriklad tucnejsie hrajuca 85ka ked ju das ku krku)

pri extremne nizsich ladeniach by sa osvedcila skor 81tka pri kobyle,ktora vdaka tomu ze ma tie ujacanejsie vysky a tensi cahrakter, tak lepsie zachova konkretnost tonu aj pri podladeniach do C, H pripadne kludne aj nizsie.

fakt ale je, ze EMGcka zneju v kazdej gitare totalne rovnako a dokonca mam pocit ako keby 'unifikovali' gitarovy zvuk.. hraju rovnako vsade.. fakt je ze 81tka mi zneje pri kobyle v Ecku ako papierik
vyborna kombinacia je 85 kobyla, 61 krk fakt ze pekne to hra.. samozrejme v kvalitnej gitare sa zmena prejavi niekedy aj viac.. do starej ibanezy som mohol pchat cokovlek ale moc som si nepomohol akurat som minul majland :)

blackouts moc nemusim, maju ovela neprijemnejsi (aspon pre mna) rezavy zvuk a zneju menej hifi, maju take nieco uchrchlane v sebe aspon co som pocul co ich ma kamarat v asi 5 gitarach ibanez j custom.. (co sa moze samozrejme niekomu pacit tiez)

ak nemas rad tenky pilkovity zvuk ale skor pekny plny ton, spevavy bral by som 85tku ku kobyle
vela stastia pri vybere a daj vediet potom ze ako si spoko.. ;)
caparison horus HGS MF, custom Igor keller 7 string, Mesa boogie Mark 4
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Koukam že EMG 81 tady vyhrála na plnej čáře, a přesto furt uvažuju o tom že vyměnim 81 za AHB 1, ale vzhledem k tomu že je nikdo nemůže najít na bazaru, tak ještě počkam co se objeví novýho....nebo možná ty nový signature snímače Gus G, který z Blackoutů vycházejí, aktivy který mají mít i výhody pasivů (což bude asi teď novej cíl soutěžení firem, spojit to dohromady).
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Blbost, tímhle už se kasaly Blackouty i EMG X. Blackouty jsou klasické EMG, které jsou akorát více uječené. Mluvím o prvních Blackouts.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Korec

Příspěvek od Korec »

Zdravím, nějaký čas už od této diskuze uběhl a já sem se chtěl zeptat jestli ví někdo ty rozdíly mezi klasickým emg a tou X sérií. Někde to označují jako hybridní tak jsem chtěl jen vědět jestli mi někdo dokážete říct co všechno je uvnitř klasického emg a co v emg X. Moc děkuji za odpovědi a předem se omlouvám jestli sem špatně hledal a někde se to už řešilo :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Hybridní? Co tím myslíš? Resp. co tím někdo myslí?

Možná se hluboce pletu, ale já jsem si marketingových popisů vydedukoval, že X mají o krapet vylepšenou elektroniku a z nějakých uživ. porovnávaček jsem to vyhodnotil jako fajn detail, nicméně pro běžný život nepodstatný. :) Ale kromě vyšší ceny nevidím žádný důvod, proč při pořizování nových EMG nejít raději do verze X.

(možná jsi měl spíš psát do obecného téma snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/e ... t6270.html)
bjjz

Příspěvek od bjjz »

tak mam tedka kytarku osazenou AHB3 - vedle mam i jednu s EMG - a ten ahb je uplny kotel :twisted: zatim nejlepsi nato smrdlani, ktere hraju
Wakizashi

Příspěvek od Wakizashi »

Osobně mám raději onen metaličtější a charakteristický tón u EMG. Co se starého příspěvku ohledně sustainu (chápu jako délku trvání tónu, může se prakticky rovnat době snímání strun) píše, právě proto, že aktivy nemají tak velký magnetický tah na struny, dovolují strunám déle kmitat, zatímco mohou bít mnohem blíže strunám a tím být i snímány déle. Minimálně mi to tak přijde. :)
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Příspěvek od warhawk »

Zdravim pánové, mám dotaz na Blackouts AHB1-set. Mám je v kytárce, jde o Schecter Blackjack ATX C 1. Tělo Swamp Ash (bahenní jasan), krk javor, hmatník eben. Mám jí asi tak tři měsíce a po nějaké době jsem začal slyšet nějaké pazvuky při hraní. V první chvíli jsem si toho nějak nevšímal a nevadilo mi to. Ale ucho je orgán přizpůsobivý a po čase mě to začalo pěkně sr..t!!! Při tlumeném drnknutí do struny se ozve něco jako vazbení, nebo spíš jako by byly slyšet struny, kterých se ani nedotknu. Když přitlumim všechny struny tak je to slyšet taky. Úder trsátkem je taky hrozně slyšet a to si dávám pozor, abych ho neklopil a hrál jen špičkou. Hraju s Ultex sharp 1mm. Dělá to na obou snímačích. Na zesíku Engl Fireball jsem stáhl gain na minimum a gate naplno a i při malé hlasitosti to dělá. Pak jsem to zkoušel i na Line 6 Studio Pod Ux2 s PC a dělá to taky. Struny jsem měl nejdřív Ernie Ball 10'' a pak Elixir Coated 10'' a na těch Elixirech to bylo trošku lepší.

Dle rad, které jsem vyčetl na zahraničních forech, jsem dal pod snímač tlumící pěnu, vcelku už to jde, ale pořád je tam něco trošku slyšet. Poté jsem zkoušel zahýbat se snímači výškově a opět nic moc rozdíl. Jen se při snížení snímače snížil gain. Myslíte, že by se to nějak dalo přidáním EQ utlumit? Díky za každou zkušenost s těmito Blackouts. Asi je vyměnim za EMG. :x :!: :!: :!:
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Něco podobného podle mě dělají všechny pořádně nagainované snímače, EMG bez výjimky. Blackouty jsou ještě víc nagainované. nediv se, že pak jde každý pohyb a zavadění o strunu slyšet. Je to hodně o kázni pravé ruky. Taky pomáhá jedna věc - snížit volume na kytaře tak o jednu desetinu až dvě. Zvuk naprosto stejný, ale ukrojí to tenhle přegainovaný nepořádek.
Jinak nevím...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
warhawk
Bandzone: www.bandzone.cz/warhawk

Příspěvek od warhawk »

Díky za nápad s tím volume. Zkusil jsem to a je to o něco lepší. Zvuk to opravdu nemění. Je jasný, že se člověk s aktivama musí trošku krotit. Stejně mi přijdou ty Blackouty ale fakt zbytečně nabušený. Na mým Fireballu kvuli tomu mám gain skoro na nule a pořád je to pila jako kráva. No asi fakt pujde ten kobylovej pryč a místo něj zkusim dát EMG 57-B. Četl jsem, že neni tak nabušenej a má hodně podobnou zvukovou charakteristiku při zachované dynamice.

Máte někdo s EMG 57 zkušenosti??
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“