Problem s GW 8

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Plejadian
Nový uživatel

Problem s GW 8

Příspěvek od Plejadian »

Ahoj, mam Roland gw 8 a mam je asi 5 let. Po nejaky dobe jsem je zapnul, ze si zahraju a zjistil jsem, ze to asi dost dobre nepujde. Kdyz totiz zmacknu klavesu, napr. c1, zni c1 a zaroven d1. To samy se deje jeste asi pri zmacknuti dalsich 20 klaves. Nevim, co s tim. Nikdy jsem se s tim nesetkal. Nechapu, v cem je problem, jestli je nejakej mechanickej, nebo v elektrice... Ani si neumim predstavit, kolik oprava bude stat. Muze mi nekdo poradit, co s tim? Diky, Tomas. :cry:
Ivan.ps
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s GW 8

Příspěvek od Ivan.ps »

Skúsil by som Factory Reset nástroja a ak nepomôže, tak asi servis. Nič rozumnejšie ma nenapadá.
Plejadian
Nový uživatel

Příspěvek od Plejadian »

Reset nepomohl. Mam strach, ze to bude stat hodne penez. Asi to hodim do srotu a poridim neco jinyho... :D
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar,
není to sice "moje parketa", ale jelikož jsou ty klávesy více "počítač" než hudební nástroj, udělal bych ještě poslední pokus o záchranu před tím hozením do šrotu. S odvahou ten zázrak rozeber (bude to pravděpodobně jen několik samořezných šroubků) tak, aby ses dostal ke spínacím kontaktům kláves - nějaká kontaktní ploška na plošném spoji, kterou spojí vodivá guma pod klávesou. Po tak dlouhé době používání budou kontakty asi znečistěné a vodivá guma taky. Obě strany očisti plátýnkem bez chlupů jemně namočeném v denaturovaném lihu nebo lépe v izopropylalkoholu (k dostání za malý peníz v lékárně). Než tuto činnost započneš, pohledej knoflíkový lithiový článek pro napájení pamětí RAM a vyjmi jej z držáku, což by mělo opravdu způsobit vymazání pamětí (reset). Po vyčistění celé klávesnice vlož opět lithiový článek (nejlépe nový), poskládej "nástroj" a jestli nebude po opětném nastavení parametrů (továrních presetů) fungovat, pak už jej můžeš třeba vyhodit do toho šrotu když jinak nedáš :? .
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“