Vox night train

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Sajmon

Re: Vox night train

Příspěvek od Sajmon »

http://kytary.cz/vox-night-train-pouzito/HN132112/
Na kytarách máš NT ve slevě - vystavený kus. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To je slušná nabídka za dobrý aparát :) Stojí za zvážení :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

O tom vím, ale radši bych ten menší, přece jen chci to na doma a myslím, že ta 15W by byl asi trošku moc ne? :D Nemáte náhodou nějaký zkušenosti s aparátama VHT special 6 ultra? Koukal jsem na bazar je jich tam docela dost k nabídnutí, ale nevím jestli se vyplatí to koupit, protože co jsem četl i zde, tak je někdo často reklamoval a měl s nimi problémy co myslíte? Nebo ještě mě napadl Fender Excelsior.
Chtěl bych to hlavně na čistej zvouček no nějakej pěkně zvonivej a pořád nevím a váhám achjo :D
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Fender E. je dobrej. :) Ale zároveň taky takový specifický, dobře si to promysli. :) Pokud ti bude vyhovovat a stačit třeba jeho jednoduché ovládání, tak je to taky možnost. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

O Exelsioru i VHT Special Ultra je tu dost napsáno v jiných tématech...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
IgyMM

Příspěvek od IgyMM »

Ještě k tomu Lil night train, píšou tam, že má sluchátkovej výstup. Myslíte, že to funguje tak, že zapnu zesilovač jak se má zapnout klasicky a bez toho aby byl připojenej reprobox si tam dám jen sluchátka a fungovalo to? Co myslíte? Nechci aby mi kdyžtak umřel hned jak ho doma vyzkouším :D
Epiphone Les Paul LP100, Squier Vintage Modified 51' Strat, Vox AC4TV, EHX English Muff'n, EHX Big Muff, Danelectro Daddy Overdrive, Danelectro Cool Cat, Danelectro Fab Tone, Behringer Vintage Time Machine
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

JJ takhle by to mělo fungovat. Moc od toho sluchátkové výstupu ale nečekej. Hlavně zkreslení bude znít hodně "zajímavě".
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

A pokud si přečteš návod, měl bys tam najít s jistotou, jak to funguje.

PetrPeter 1975 - 2008
designer

Příspěvek od designer »

Dneska jsem koupil tu dvou wattovou verzi. Jsem z ní nadšen, ale přeci jenom budu muset vyměnit lampy a koupit lepší box. Jaké repro by bylo k tomuto zesilovači ideální? Chci 1x12.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Ten greenback, který k tomu dávají stand. je asi fajn. Stojí málo a pasuje k tomu.
designer

Příspěvek od designer »

Mám ještě jednu otázku. Když zapojím hlavu do 16ohm repra, tak to dává 2w. No a když do 8ohm repra, tak 1,5w. Je nějaký zvukový rozdíl mezi 8 a 16 ohm reprem? Všiml jsem si, že 16 ohm je většinou dražší.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

8 a 16ohm stojí většinou stejně, nějaký kvalitativní rozdíl mezi tím nehledej. 16ohm repra jsou prý o něco více navýškované (alespoň takhle se vyjádřil jeden konstruktér repráků jedné velké firmy), ale ten rozdíl je zanedbatlný. Asi bude mít větší vliv samotná impedance toho aparátu, vypadá to, že na 8ohm reprák to bude konstrukčně "spárované" a 16ohm reprák bude taky hrát fajn, jen o trošku jinak. U pár aparátů jsem rozdíly ve zvuku mezi 8 a 16ohm outputem u zesíku při pouštění do stále stejného 16ohm reproduktoru zkoušel, na některých jsem žádný rozdíl neslyšel, na některých byl rozdíl opravdu velký - měnil se charakter a intenzita zkreslení, přibývaly a ubývaly výšky a basy, hýbalo to se středama, měnila se hlasitost zvuku. Těžko říct, jak se chová tenhle malý Night Train.
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Zdravím všechny ve spolek,
právě jsem si všiml, že Vox vydal novou řadu night trainů. Jedná se o 15W a 50W hlavu ale hlavně 15w kombo.
Z nahrávek se mi kombo velice líbí, má G12M Greenback, dva kanály, efektovou smyčku, reverb, víc k životu nepotřebuju :) Zabijákem tohoto malého snu je cena. U nás se pohybuje kousek za hranicí devatenácti tisíc, takže mi nezbývá než doufat, že časem cena apoň o půlku klesne :D
Je to krasavec.
Obrázek
Obrázek
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Je normální, že se při přepínání ze/do standby ozývají občas lupance? Není to pokaždé, ale dost často a myslím, že reprákům to moc nesvědčí. Mám nt15h.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Některé ampy to občas dělají.

PetrPeter 1975 - 2008
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Tak praskání při přepínání standby asi nějak přežiju, ale teď mě trápí jiná věc.
Čistý zvuk je pěkný a moc mě baví, ale se zkresleným mám trochu problém.
Když je gain zhruba mezi 10 - 13 hodinou (bright kanál) a nechá se doznít tón až do konce, tak se na tom konci ozve takové nehezké zachrchlání a tón se jakoby zhoupne než úplně zmizí. Nevím jak to lépe popsat.
Setkal se s tím někdo z majitelů nt15h?
Říkal jsem si, že to budou třeba lampy (jsou tam ješte původní sovteky) a půjčil jsem si od kamaráda krabici s jeho náhradními lampami, ale chová se to stejně. Preampové jsou prý asi nové, ale značku se mi nepodařilo zatím vypátrat - je na nich takové stylizované n se třema nožičkama jako symbol lampy.
Koncové jsou hodně staré a hodně jeté philipsy made in usa.
Ta teď už zbývá ještě zkusit úplně nové koncové lampy, ale obávám se, že to tím asi nebude.
Ivan

Příspěvek od Ivan »

Ahojte,
otazocka: MASTER volume na tomto Voxe http://kytary.cz/vox-nt15c1/HN145040/ je funkcny aj ked vyradim preamp nejakym multiefektom do smycky?

MASTER je vlastne ovladanie hlasitosti koncoveho zosilovaca, rozumiem tomu spravne?

Vdaka
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
torst

Příspěvek od torst »

měl by být. U mého Englu to tak funguje. Master vol. je až za smyčkou, takže když použiju jen koncák - "vstup" Return, Master funguje.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Ivan

Příspěvek od Ivan »

hm, robim si len taky predbezny prieskum lampacov na doma... slucka + master (teda hlasitost pre koncak) + 12" repro prakticky zatial splna len tento VOX... :(
edit: teda aspon v kategorii do cca 15W...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“