Marshall JVM
Pravidla fóra
Re: Marshall JVM
Zdar, když Ti budou aparáty zvukově vyhovovat, bude Tě opravdu zajímat "zda jsou aparáty opravdu pravé britské a ne nějaké "překrytované" kopie?" A naopak, když Ti nesednou, bude Ti něco platné, že budeš vědět, že jsou pravé britské? 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Divná otázka... sebelepší neznačková kopie nebude mít prodejní cenu originálu. Pak je nemorální a nelegální ji při dalším prodeji prodávat jako originál. A zjevnou kopii si koupí jen někdo, kdo má hluboko do kapsy nebo někdo, kdo nekouká na značku. Takže v jednom případě prodělám, v druhém případě bude na bazaru viset do konce věků.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Děkuji za reakce. Zpětně uznávám, že má otázka byla vážně poměrně zvláštní 
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Tak dej vědět,jak to dopadlo....
Nešlo o tvoji otázku, šlo o Guruovu reakci.Radagabi píše:Děkuji za reakce. Zpětně uznávám, že má otázka byla vážně poměrně zvláštní
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Na co si mám dát podle vás u bazaru největší pozor?
Určitě projedu cesty poťákům, aparát zesílím, projedu různé zvuky. Samozřejmě jde hlavně o to, aby mi zvukově vyhovoval. Bojím se akorát, jak zkusím, jestli funguje midi. Napadá mě snad jen vzít sebou notebook a zvukovku.
Určitě projedu cesty poťákům, aparát zesílím, projedu různé zvuky. Samozřejmě jde hlavně o to, aby mi zvukově vyhovoval. Bojím se akorát, jak zkusím, jestli funguje midi. Napadá mě snad jen vzít sebou notebook a zvukovku.
Zdar, tak nejdřív pro Bummera: Nenapadlo mě, že může někdo, kdo jde kupovat nový aparát už u koupě myslet jak by neprodělal na případném prodeji
.
No a nyní snad k věci: sice přesně nevím co si pod MIDI (velká písmena, protože je to zkratka Musical Instrument Digital Interface) představuješ, ale předpokládám, že jako kytarista budeš ze spousty možností, které tento komunikační protokol nabízí, využívat nejvíc ovládání svého gearu - přepínání kanálů, spínání předvoleb různých zvuků apod. Na to by měl stači nějaký pedalboard se spínači. Jestli víš, že k tomu potřebuješ nutně i notebook a zvukovku, tak si ji vezmi s sebou. O tom nic bližšího nevím, je to digi technika a ta mě v hudební oblasti úspěšně míjí. Jinak proti ní naprosto nic nemám, je určitě velmi užitečná, jen v hudbě ji nějak nemusím... Ovšem modeling bude velmi pravděpodobně hrobařem elektronek, o tom však rozhodnou muzikanti sami, až budou polovodičové modelingové zesilovače nabízet stejnou (nebo lepší) zvukovou kvalitu jako dosud elektronky a jako bonus za menší peníz
. U koupě si dávej pozor na všechno, někdy i na první pohled nepodstatný detail se může časem ukázat jako velký prů..r. Paranoia ale není na místě. Přeji Ti ať jsi s koupí spokojen.
No a nyní snad k věci: sice přesně nevím co si pod MIDI (velká písmena, protože je to zkratka Musical Instrument Digital Interface) představuješ, ale předpokládám, že jako kytarista budeš ze spousty možností, které tento komunikační protokol nabízí, využívat nejvíc ovládání svého gearu - přepínání kanálů, spínání předvoleb různých zvuků apod. Na to by měl stači nějaký pedalboard se spínači. Jestli víš, že k tomu potřebuješ nutně i notebook a zvukovku, tak si ji vezmi s sebou. O tom nic bližšího nevím, je to digi technika a ta mě v hudební oblasti úspěšně míjí. Jinak proti ní naprosto nic nemám, je určitě velmi užitečná, jen v hudbě ji nějak nemusím... Ovšem modeling bude velmi pravděpodobně hrobařem elektronek, o tom však rozhodnou muzikanti sami, až budou polovodičové modelingové zesilovače nabízet stejnou (nebo lepší) zvukovou kvalitu jako dosud elektronky a jako bonus za menší peníz
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
No a co takle zeptat se na historii zesiku, jestli jsou k tomu původní doklady o prodeji, manuál, podívat se dovnitř, podívat se na plošný spoje, ...
Myslím, že tu nekdoo na fóru měl problém s MIDI toho zesilovače. Jak říkáš, slouží hlavně na přepínání kanálů a módů, nicméně je k tomu potřeba nějaký MIDI ovladač nebo pedál, což nemám a nevím, zda mám spoléhat na to, že majitel jej mí bude. Napadlo mě stáhnout nějakej "MIDI programmer" do notebooku a zkusit to takto.Tube Guru píše: Jestli víš, že k tomu potřebuješ nutně i notebook a zvukovku, tak si ji vezmi s sebou. O tom nic bližšího nevím, je to digi technika a ta mě v hudební oblasti úspěšně míjí. Jinak proti ní naprosto nic nemám, je určitě velmi užitečná, jen v hudbě ji nějak nemusím... U koupě si dávej pozor na všechno, někdy i na první pohled nepodstatný detail se může časem ukázat jako velký prů..r. Paranoia ale není na místě. Přeji Ti ať jsi s koupí spokojen.
To určitě udělám. Měl by k tomu být footswitch i kabel, no uvidíme. Přemýšlím, jestli mám dopředu napsat mail a ptát se na footswitch, kabel, manuál, doklady atp., nebo mám na majitel bafnout až na místě, aby z něj popř. vylezlo jak je to se zesíkem doopravdy. Možná jsem ale paranoidní.Pavel_ píše:No a co takle zeptat se na historii zesiku, jestli jsou k tomu původní doklady o prodeji, manuál, podívat se dovnitř, podívat se na plošný spoje, ...
Dovnitř se kouknu, zkusím poklepat opatrně nějakým párátkem i na elektronky, jestli nejsou mikrofonické. Elektrikář nejsem, ale nafouknutý kondenzátor doufám poznám.
Děkuji vám všem za rady
Lol hoši, zas tak bych to nehrotil. Kdyby mi někdo přišel na koupi bazarového zesíku a chtěl to po mě celé rozebrat, koukat na kondíky a klepat mi do elektronek, tak bych ho slušně vypoklonkoval a něco si o něm pomyslel. Prostě se podívej na internet na obrázky, jak má ten zesilovač vypadat. Klidně si to i vytiskni. Zepředu, zezadu. A podle toho jasně poznáš, jestli je to kopie nebo ne. Chtít papíry je taky OK, pakliže je to první majitel. Jestli druhý až entý, tak už je mít nemusí, s tím uděláš prd.
Dal bych i na celkový pocit. Ale fakt, chtít to vykuchat je podle mě fakt nemístné. Stejně tam prd poznáš. nafouklý kondík paradoxně až tak vadit nemusí (všichni asi známe kolik let jely staré PCčka s nafouklýma kondama.... roky...), ale jinou závadu, na kterou ti může skapat za týden stejně okem nepoznáš.
PS: To, že má někdo footswitch a kabel neznamená naprosto nic.
PPS: Přepínat MIDI kanály zesíku přes PC? Lol. Chci vidět co budeš dělat na koncertě
nepraktické jak sviň, to bych nechtěl ani zadarmo.
Dal bych i na celkový pocit. Ale fakt, chtít to vykuchat je podle mě fakt nemístné. Stejně tam prd poznáš. nafouklý kondík paradoxně až tak vadit nemusí (všichni asi známe kolik let jely staré PCčka s nafouklýma kondama.... roky...), ale jinou závadu, na kterou ti může skapat za týden stejně okem nepoznáš.
PS: To, že má někdo footswitch a kabel neznamená naprosto nic.
PPS: Přepínat MIDI kanály zesíku přes PC? Lol. Chci vidět co budeš dělat na koncertě
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Pro starší modely platí, že pokud jsou tam správné trafa, tak je to buď originál nebo tak dobrá kopie, že to nemá smysl řešit. Nevím jak vypadá vevnitř 205H, ale 410H je tady:
http://www.tonymckenzie.com/Site/images ... nboard.jpg
Vážně si někdo z Vás myslí, že jde udělat kopie tohoto? Pokud je to vůbec okopírovatelné tak se to nikdy nemůže vyplatit dělat
U plexi a 800, kde je dokupy 12 součástek to stojí za to a při výběru bůtik součástek bych měl asi radši kopii než originál s keramickými kondy, apod... Ale opravdu nevěřím, že by kdokoliv, kdekoliv na světě dělal kopii 410H a ještě ji prodával hluboko pod cenou originálu. Pes bude zakopaný jinde ... dobře si ten zesík proklepni.
http://www.tonymckenzie.com/Site/images ... nboard.jpg
Vážně si někdo z Vás myslí, že jde udělat kopie tohoto? Pokud je to vůbec okopírovatelné tak se to nikdy nemůže vyplatit dělat
U plexi a 800, kde je dokupy 12 součástek to stojí za to a při výběru bůtik součástek bych měl asi radši kopii než originál s keramickými kondy, apod... Ale opravdu nevěřím, že by kdokoliv, kdekoliv na světě dělal kopii 410H a ještě ji prodával hluboko pod cenou originálu. Pes bude zakopaný jinde ... dobře si ten zesík proklepni.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
simiruz to vystihl, kopie neceho jako je jvm snad ani neni mozna v rozumnych financnich mezich. Problemy s MIDI si vybavuju spis u rady 6100 nez u JVM, tam byly problemy jinde a slysel jsem uz o par spalenych kusech.
Jinak ten prodejce je v pohode, dostal jsem na nej dobre reference a prave jedno JVM ma i znamy a ten si na stav i puvod potrpi.
Jinak netreba hned hledat loupeznika v nekom, kdo prodava veci za imho naprosto bezne ceny a nedrzi tim ceny na bazaru zbytecne vysoko, jako hromada vychcanku a setrilku.
Jinak ten prodejce je v pohode, dostal jsem na nej dobre reference a prave jedno JVM ma i znamy a ten si na stav i puvod potrpi.
Jinak netreba hned hledat loupeznika v nekom, kdo prodava veci za imho naprosto bezne ceny a nedrzi tim ceny na bazaru zbytecne vysoko, jako hromada vychcanku a setrilku.
Wow, tak ten board je solidní
To tam snad má i BIOS či co...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Dobře, děkuji vám za reakce a za uklidnění.
, proto mě napadlo použít notebook.
No, já samozřejmě dokoupím pedál, jen ho momentálně nemámDemilich píše:
PPS: Přepínat MIDI kanály zesíku přes PC? Lol. Chci vidět co budeš dělat na koncertěnepraktické jak sviň, to bych nechtěl ani zadarmo.
Jo, to jsem někde slyšel také, našel jsem si, že ten problém měly kusy z roku 2007 a 2008 a ten rok výroby se dá poznat ze sériového čísla. Nic to sice neznamená, závada už může být pryč, ale stejně si na to dám pozor.bubucci píše:..u JVM, tam byly problemy jinde a slysel jsem uz o par spalenych kusech.
já na 410h hraju asi 2 roky. Teď jsem si pořídil novýho mazlíka od HK, tak ho až se rozhoupu nabídnu na bazaru. Ten bude zaručeně originál
Jinak ten první co jsem ho koupil byl divnej od začátku. Nejdřív nějakej spoj, tak šel do opravy. Potom jsem si pořídil Midi pedál a zjistil jsem, že Midi nefunguje. Když jsem ho odvezl znovu opravit, tak mi radši rovnou na kytarách dali novej. To se odehrálo během 2 tejdnů. Ten novej už šlapal a šlape bez problémů. Je to velkej univerzál, dá se na tom nakroutit skoro cokoli. Při větším gainu to potřebuje noise gate poměrně brzo., ale jinak se to dá propojit s čímkoli. Ta výbava je impozantní
Tak mám JVM doma od pána z Polska a vše vypadá super, paráda. Model z roku 2011, ale vypadá téměř nehraný. Ještě z něj jde cítit koženka, když je pořádně zahřátý
. Lampy nebudou nic moc, ale nejsou moc hrané. Všechno zatím vypadá tip ťop, ale jak to je doopravdy poznám samozřejmě až po nějakých koncertech.
Výbava je opravdu impozantní, nemůžu si ji vynachválit. Zvuků tak je tolik, že mi bude bez přehánění trvat několik měsíců, než si ustálím a vyberu "pouhých" 6, které jdou uložit na footswitch
.
Výbava je opravdu impozantní, nemůžu si ji vynachválit. Zvuků tak je tolik, že mi bude bez přehánění trvat několik měsíců, než si ustálím a vyberu "pouhých" 6, které jdou uložit na footswitch
S MIDI pedálem jde uložit mnohem víc
Díval jsem se na ně no.
Otázka, jestli to má smysl za ty peníze. 5 litrů se mi za to moc dávat nechce a co vím, tak ani midi kabely nejsou zrovna nějaké odolné na šlápnutí.
Myslíte, že třeba staré klávesy by se daly použít?
Zkusím si najít, jak MIDI prostředí v JVM funguje, ale myslím, že data umí jen přijmout a neukládá presety v sobě, ale v MIDI controlleru.
Otázka, jestli to má smysl za ty peníze. 5 litrů se mi za to moc dávat nechce a co vím, tak ani midi kabely nejsou zrovna nějaké odolné na šlápnutí.
Myslíte, že třeba staré klávesy by se daly použít?
každej ovladač co umí poslat MIDI příkaz Program Change bude umět jvm ovládat. Nastavení je v Jvm, ale umí přepínat kanály, popřípadě vševny tlačítka. Hlastost a equalizer ne. Čili v pedálu nic uloženého nebude.
já jsem s Marshallem JVM205H spokojený, i když staré JCM byly zvukově lepší, ne však takto vybaveny.