Tys ho koupil ?Sajmon píše:Jinak s bazarem se určitě vyplatí nespěchat. Nedávno se tam třeba objevil Carvin Vintage 16 za 4000. Když má člověk trpělivost, tak může narazit na super kup.
Kombo na doma - LAMPA
Pravidla fóra
Re: Kombo na doma - LAMPA
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Chtěl jsem, ale nedostalo se mi odpovědi od prodejce. 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
No právě....Tento inzerát není správný příklad 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Proč?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
4k jsou za ten carvin tak adekvatni cena, dle toho co si jej pamatuju bych za nej ani vic nedal.
Mě lákalo zkusit ho, už jsem na něj koukal víckrát. Nový momentálně stojí 16 tisíc, takže 4 tisíce mi přijdou jako velmi zajímavý kup. Což samozřejmě nezaručuje, že bych z toho komba byl nadšený. Ale zas ono v kategorii lampových komb za 4 tisíce člověk při dnešních cenách nemá moc výběru ani na bazaru.
Ale to je tu vlastně OT. Já to kombo uvedl pouze jako příklad výhodnosti bazaru, který mě napadl z poslední doby, nic víc.
Ale to je tu vlastně OT. Já to kombo uvedl pouze jako příklad výhodnosti bazaru, který mě napadl z poslední doby, nic víc.
Ten Express je lepší, má repro Sheffield a ovladač T. dynamic ... a hezčí knoflíky.Chipsosaurus píše:Tak jsem se nakonec dopracoval k volbě mezi Peavey studio pro 112 a Peavey express 112. Mohl byste mi někdo prosím vysvětlit rozdíl mezi nimi, jediné k čemu jsem došel je rozdílný reproduktor a nějaké drobnosti v impendaci. Dík
K rozdílu mezi lampou a Transtube jsem se vyjádřil v tématu Peavey Bandit 112
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A tím bych OT ohledně Peavey Transtube uzavřel, když už se tu neřeší lampové kombo.
takže zpět k lampě : co tohle ? :
http://hudebnibazar.cz/randall-rd5c/ID917736/ bez case bych na 3t usmlouval.
http://hudebnibazar.cz/randall-rd5c/ID917736/ bez case bych na 3t usmlouval.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
-
Chipsosaurus
tak ten randall, nevím, nevím 
těch 5w se mi zdá moc. Brzdu to nemá a těžko říct jak by to hrálo až bych to doma musel škrtit. Máte s tím někdo zkušenost?
těch 5w se mi zdá moc. Brzdu to nemá a těžko říct jak by to hrálo až bych to doma musel škrtit. Máte s tím někdo zkušenost?
Ten Randall jsem si koupil, ale ten zvuk se mi vůbec nelíbil, byl takový chrčivý, souběžně s Randallem jsem koupil VHT Ultra 6, ke kterému jsem si koupil na High Gain Hardwire TL2. Když jsem to pak zvukově srovnal, tak jsem se Randalla zbavil a na VHT + HW hraji doma dodnes, velká spokojenost. Možná to bylo tím, že Randall má 10 palcový reprák a VHT 12, ale i celkové zpracování Randallu bylo takové narychlo na koleni.
Tak to se divím, protože zrovna TL-2 je ta nejhorší krabička z celé série hardwire a udivuje mě, jak mohla "vylepšit" zvuk
.
Ta série RD vypadá celkem zajímavě, kupodivu pěkný čistý (což je od Randallu nečekané) a randallovské zkreslení (což ti třeba nemuselo sednout Banhofe). 5W na doma je OK, já mám v bytě 30W, pravda je, že ji musím hodně krotit, ale 5W se ukočírovat dá v pohodě.
Ta série RD vypadá celkem zajímavě, kupodivu pěkný čistý (což je od Randallu nečekané) a randallovské zkreslení (což ti třeba nemuselo sednout Banhofe). 5W na doma je OK, já mám v bytě 30W, pravda je, že ji musím hodně krotit, ale 5W se ukočírovat dá v pohodě.
VHT moc nekreslí, takže jedu přes krabičku, kterou můžu kdykoliv vypnout. Randall nemá čistý kanál, pouze zkreslený, který jde ještě více zkreslit tím přepínačem.
TL 2 je věc názoru a mi vyhovuje, někomu ne, ale to je vše co s tím jde udělat. Mimochodem mám jednu z prvních sérii TL2 a je to ještě made in USA, ne PRC, ale myslím, že na zvuk to asi nemá vliv.
TL 2 je věc názoru a mi vyhovuje, někomu ne, ale to je vše co s tím jde udělat. Mimochodem mám jednu z prvních sérii TL2 a je to ještě made in USA, ne PRC, ale myslím, že na zvuk to asi nemá vliv.
Re: Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...
Poohlížím se po lampovém kombu s efektovou smyčkou. Do efektové smyčky chci strčit Zoom g1xon a rád bych, aby bylo co možná nejlevnější (kombo bude sloužit hlavně pro domácí cvičení, styl rock-metal).
Díval jsem se na Randall RD1CE (http://kytary.cz/randall-rd1ce/HN134707/) - poměrně levné, zdá se být pro mé účely ideální. Nemáte s tímto menším kombíčkem nějaké zkušenosti?
Díval jsem se na Randall RD1CE (http://kytary.cz/randall-rd1ce/HN134707/) - poměrně levné, zdá se být pro mé účely ideální. Nemáte s tímto menším kombíčkem nějaké zkušenosti?
-
samillsons
Re: Co na domácí cvičení? (Alternativy k aparatuře)
Ahoj lidi, mám kytaru Cort ts250, kombo:http://www.athensproaudio.gr/en/crate-gt-15r.html přesné označení je teda Crate gt15ru ale to jsem nikde nenašel. Hraju přes multiefekt digitech rp155. Chtěl bych docílit lepšího zvuku. Zkreslení se mi na rp155 celkem líbí, ale přijde mi že by to chtělo na něco tvrdšího (metallica, slayer) silnější snímače. Ty mám vybrane u pana Macha s jeho doporučením. Dále jsem přemýšlel nad jiným kombem. Říkal jsem si Roland cube 40 a ted začínám uvažovat o celolampě Vox AC4TV ale zatim bych na něj hrál přes ten můj mulťák.Je to velká hovadina? Baví mě hrát sola a (ale jen jednoduchá-zatím) nedokážu na tom najít ten správný zvuk aby to trochu znělo je to takoví mdlí. Mám to pouze na domácí hraní. Na té lampě se mi líbí že se dá uškrtit výkon a u Rolanda 40 že tam je víc možností jak u těch slabších a taky desítkovej reprák. Omlovám se za možná blbé dotazy. Moc té technice kolem nerozumím, ale zde to mám docela poctivě prolistováno. tak budu rád za každou radu. dík
Rozumím tomu, co chceš, ale myslím, že se chystáš vyhodit dost peněz a možná zbytečně. Znáš někoho, kdo už pár let hraje? Pokud ano, vezmi ho k sobě a nech ho, ať ti na tvé současné vybavení zahraje. Možná zjistíš, že už to vlastně celkem máš, jen tě brzdí ruce.
Další věc je ta, že nejvíce zvuk ovlivní řetězec za kytarou. Až pak kdesi daleko jsou snímače a kytara samotná. Vyzkoušej si toho Rolanda někde v hudebninách, dej ho trochu nahlas a nech multiefekt doma. K Rolandovi ho nebudeš potřebovat.
U Voxe je to obráceně, tam metal nenakroutíš, ani kdyby ses na hlavu stavěl a bez efektu se neobejdeš. To zkreslení je spíš na lehčí žánry.
Kolik na to máš peněz? Jseš ochotný jít do vybavení z druhé ruky?
Další věc je ta, že nejvíce zvuk ovlivní řetězec za kytarou. Až pak kdesi daleko jsou snímače a kytara samotná. Vyzkoušej si toho Rolanda někde v hudebninách, dej ho trochu nahlas a nech multiefekt doma. K Rolandovi ho nebudeš potřebovat.
U Voxe je to obráceně, tam metal nenakroutíš, ani kdyby ses na hlavu stavěl a bez efektu se neobejdeš. To zkreslení je spíš na lehčí žánry.
Kolik na to máš peněz? Jseš ochotný jít do vybavení z druhé ruky?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Pokud půjdeš na bazar,je tam momentálně Roland cube 40 v super stavu:
http://hudebnibazar.cz/prodam-kytarove- ... /ID936929/
http://hudebnibazar.cz/prodam-kytarove- ... /ID936929/
Souhlas s předřečníky a dodávám :
Snímač je to poslední co bych řešil, ta Cortka je dobrá sama o sobě, té se drž a neměň. Mimochodem, ještě asi dlouho to bude nejsilnější článek tveho řetězce.
K aparátu - Crate je hračka, Roland Cube je lepší, na doma si s ním vystačíš a RP155 nepotřebuješ, resp. nech si ho do sluchátek, jako ladičku a pod.
S tou lampou opatrně. Máš asi z CD naposlouchaný songy, kde jsou vražedný zařezávající kytary. Ale to je velkej apec, ohulenej na plno, sejmutej mikrofonem a studiově zpracovanej, zmasteriovanej. Možná by ses divil, kdybys měl takovej stack doma a slyšel ho, že ten sound je vlastně hrozně prasáckej, neotesanej. Ale to je právě ono, tak to má být. Jen na tiché pokojové hraní to není nejlepší.
Ty malé low power lampy jsou už trochu uzpůsobené a v obýváku budou hrát líp, ale s malým reprem (1x10, 1x8, 2x8 ...) to asi nebude nikdy to co chceš docílit. Takže bych se nebránil nějaké té simulaci, resp. combu se simulovaným zvukem. (Line6, Roland Cube). Ten odkaz z inzerce taky doporučuju, překvapivě dobře hraje i tohle prdítko za socku : http://hudebnibazar.cz/kombo/ID938566/ Když časem přeletuješ kabely od repra k většímu boxu, naděláš s ním ještě hodně parády.
Snímač je to poslední co bych řešil, ta Cortka je dobrá sama o sobě, té se drž a neměň. Mimochodem, ještě asi dlouho to bude nejsilnější článek tveho řetězce.
K aparátu - Crate je hračka, Roland Cube je lepší, na doma si s ním vystačíš a RP155 nepotřebuješ, resp. nech si ho do sluchátek, jako ladičku a pod.
S tou lampou opatrně. Máš asi z CD naposlouchaný songy, kde jsou vražedný zařezávající kytary. Ale to je velkej apec, ohulenej na plno, sejmutej mikrofonem a studiově zpracovanej, zmasteriovanej. Možná by ses divil, kdybys měl takovej stack doma a slyšel ho, že ten sound je vlastně hrozně prasáckej, neotesanej. Ale to je právě ono, tak to má být. Jen na tiché pokojové hraní to není nejlepší.
Ty malé low power lampy jsou už trochu uzpůsobené a v obýváku budou hrát líp, ale s malým reprem (1x10, 1x8, 2x8 ...) to asi nebude nikdy to co chceš docílit. Takže bych se nebránil nějaké té simulaci, resp. combu se simulovaným zvukem. (Line6, Roland Cube). Ten odkaz z inzerce taky doporučuju, překvapivě dobře hraje i tohle prdítko za socku : http://hudebnibazar.cz/kombo/ID938566/ Když časem přeletuješ kabely od repra k většímu boxu, naděláš s ním ještě hodně parády.
-
samillsons
Dík za rady. Já nad těma snímačema přemýšlel po přečtení některých zkušeností zde no foru jaká je změna po výměně snímačů a že na kytarách do cca 10t jsou snímače na prd. S moji kytarou (i když nemám srovnání)jsem spokojen. Myslím, že nezní špatně a ladění drží dobře. Když hraji třeba od Pearl Jam Alive, tak jsem spokojen nebo Metallicu Seek n destroy, tak taky, ale když hraji třeba od Hladíka čajavnu, tak tam kde se hraje vysoko je to dobre, ale jak hraji na hluboké A,E tak to zní divně, nevím jestli mi rozumíte:-( je to takové mrtvé. Určitě má hra na kytaru je v začátcích, ale třeba tu čajovnu myslím zvládám dobře. dík
No. Ono to opravdu nebude jenom s těch snímačích. První jsou ruce. Potom aparát : preamp, zesilovač, bedna. Věř tomu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk