Kemper Profiling Amplifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
vladan
Kontaktovat uživatele:

Re: Kemper Profiling Amplifier

Příspěvek od vladan »

Toto mi přišlo do mailu,že by konkurence??

https://www.youtube.com/watch?v=dE-FujC ... e=youtu.be
bias head.jpg
bias head.jpg (11.09 KiB) Zobrazeno 3752 x
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

NSWC

Příspěvek od NSWC »

CO DODAT :shock:

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

co dodat? Ze borec vyborne hraje.
ovsem pri zvukove ukazce je obvykle vhodnejsi predvadet spis gear nez sebe ;)

pro tento ucel mi prijde prukaznejsi takovehle veci (navic Royer ma ty kytary proste rad)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

k memu oblibenemu Royeru bych pridal jeste Heil PR30, z toho jsem byl pri nahravani pokazde uneseny. jeho profil v Kemperu by me docela zajimal :)
NSWC

Příspěvek od NSWC »

https://m.soundcloud.com/sinmixbrickwal ... r30#t=0:08

Tady je HEIL PR 30.

Sorry ,dal bych přímo soundcloud ale neja mi to nejde. :(
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

NSWC píše:CO DODAT :shock:

Já bych dodal, že takové video by mě asi nemotivovalo ke koupi Kempera, spíš k tomu, že bych měl začat víc cvičit :D
Nedávno jsem slyšel R. Hladíka live na Kempera a hrálo mu to dobře, akorát mi přišlo, že používá jenom jeden preset + nějaké krabičky.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Nevím, jeslti to bude mít nějakou výpovědní hodnotu o kvalitě Kempera pro vás, kteří jste si ho zatím nemohli zkusit, ale při nejhorším si "jen" poslechnete náš novej song... Všechny kytary jsem měl původně nahraný na VOX AC30 H2 + SM57 lehce off axis, nakonec se ale ukázalo, že dobrej profil z Kempera je jistější řešení (podotýkám, že nantáčím v paneláku - tak asi chápete, že VOX v dětské postýlce obalenej peřinama není to pravý :)), ačkoli těch verzí jsem udělal hodně, skončil jsem u placenejch profilů... Matchless s nějakou bednou od TAF a Fender Vibrolux, přesně bych se musel podivat. Prostředek je původní VOX.

TADY JE WAV kvalita:
https://citizen37.bandcamp.com/track/god-is-every-where
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
http://www.citizen37.com
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

ty zkousis nahravat na Voxe v panelaku? Nechtel bych byt tvuj soused :)
Kytara uplne v pohode
(akorat mi neprijde prilis stastne ji nechat hrat 3/4 minuty jenom z jedne strany... malem jsem to vypl ;) troufnu si tipnout ze dnes vetsina lidi posloucha na sluchatka, takze tydle hratky moc nepadaji na urodnou pudu.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Kámo, tys nikdy neposlouchal býtls? :). Tady je to čistě záměr.
VOX AC30 H2 / KEMPER PROFILING AMP | SQ J. Mascis Jazzmaster | Fender Modern Player Jazzmaster
vladan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vladan »

Tak to mám taky,je to pecka.
Po x Line-sixích létech jsem to zkusil s něčím jiným.Prodal jsem svůj Line6 Dream rig a mám tuto kouzelnou skříňku.Mělo to pro mne ale pár nevýhod.
1.
Když to koupíte zapojíte tak to chcete vyhodit z okna.Hlava prostě nebere ten syrový kytarový zvuk,není to jen má zkušenost ale v podstatě si tím prošli skoro všichni majitelé s kterými jsem mluvil.Tímto děkuji za trpělivost těm které jsem opruzoval po telefonu. A hlavně to opravdu chce kvalitní placené profily od lidí kteří to fakt umí.
2.
Musel jsem prodat Variax Tyler59,protože stejně tak jak do lampového komba to i do kempera hraje divně.Takže vozím opět Strata a Gibsona na kšefty.
3.
Opět musím zavést pravidelnější cvičení protože je tam všechno slyšet.
4.
Je to jiná filosofie než jsem byl zvyklý u Line6, tam se zvuk postupnými kroky nějak dotváří.Tady se hledá v podstatě hotový zvuk sedí,nesedí a šmitec .Je potřeba si uvědomit,že pořizujete spíše technologii která umožňuje jít i za hranici analogového aparátu než nějakých x přednastavených aparátů na kterých se kroutí svůj zvuk.Bylo to hodně náročné se s tím poprat.

Ale má to přesně to "ono" co na mi na jiných simulacích chybí těch 15% k vůli kterým se člověk vrací k lampáči.Dynamiku beze stropu,reakci, hloubku ,prostor.A jak říkal můj kamarád "lampový třpit"
Zajímavé jsou ty reakce nezasvěcených posluchačů kteří řekli,"to zní jako kdybych stál pod podiem někdo brnkal nahoře u na kombo" apd.Třeba wah pedál,měl jsem Dunlopa 535Q a ta barva a pocit je tak věrný že fakt nechápu jak to soudruzi v NDR vymysleli.

Koumal jsem to přes rok,čekal jsem na nový Line6 HELIX ale bohužel je to HD500 prostě je to tam slyšet,a už mi to připadá x krát prodaný stejný nápad.A ty zvuky mě nikdy nepraštili do uší tady ano.Byl jsem to omrknout na živo jak na to hraje Hladík,naprosto senzační zvuk.Předním hrála kapela a kytarista měl AXE FX Ultra byl to velký rozdíl smrdělo to digitálem.
Tak jsem to objednal,zapojil a konstatoval že to vrátím.Pořád jsem měl v palici ten hladký zvuk který když jsem chtěl solo sem musel nad muziku a furt mi něco vadilo.Tady se nemusím zesilovat na solo,neskutečně to prolézá ,stačí je více zabrat ne bo praco vat s poťákem na kytaře .V každém případě se to nedá hodnotit třeba v obchodě,chce to aspoň 3-4(ti chytřejší možná míň) dny s tím pracovat něž to člověk vstřebá.

Toliko můj ,příběh třeba to někomu pomůže při rozhodování.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Ahoj. Tak to sem rád, že jsi spokojenej! Přeju hodně dobrejch chvilek a kdyby si někdo chtěl vyměnit nějaký ty lepší profajly, tak napište SZ ;)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

vladan píše:Byl jsem to omrknout na živo jak na to hraje Hladík,naprosto senzační zvuk.Předním hrála kapela a kytarista měl AXE FX Ultra byl to velký rozdíl smrdělo to digitálem.
tak to jsme byli nejspis na stejnem koncerte (valmez?) a na ty Fractaly tam hral A. Civopulos. Jelikoz je to velky fanda Lukathera a hrali vetsinou TOTO, tak podle toho mel i zvuk. Takze predloha byla 80tkovych rackovych megasestavach a samozrejme vsechno do sterea.
Hladik mel zvuk v pohode, ale spis ve stylu nenadchne-neurazi a celkove mi prisel takovy placaty a vlastne takovy dojem na me udelal i samotny Kemper.
NSWC

Příspěvek od NSWC »

vladan píše:Tak to mám taky,je to pecka.
Tady se hledá v podstatě hotový zvuk sedí,nesedí a šmitec .Je potřeba si uvědomit,že pořizujete spíše technologii která umožňuje jít i za hranici analogového aparátu než nějakých x přednastavených aparátů na kterých se kroutí svůj z

Ale má to přesně to "ono" co na mi na jiných simulacích chybí těch 15% k vůli kterým se člověk vrací k lampáči.Dynamiku beze stropu,reakci, hloubku ,prostor.A jak říkal můj kamarád "lampový třpit"
Zajímavé jsou ty reakce nezasvěcených posluchačů kteří řekli,"to zní jako kdybych stál pod podiem někdo brnkal nahoře u na kombo" apd.Třeba wah pedál,měl jsem Dunlopa 535Q a ta barva a pocit je tak věrný že fakt nechápu jak to soudruzi v NDR vymysleli.

Tak jsem to objednal,zapojil a konstatoval že to vrátím.Pořád jsem měl v palici ten hladký zvuk který když jsem chtěl solo sem musel nad muziku a furt mi něco vadilo.Tady se nemusím zesilovat na solo,neskutečně to prolézá ,stačí je více zabrat ne bo praco vat s poťákem na kytaře .V každém případě se to nedá hodnotit třeba v obchodě,chce to aspoň 3-4(ti chytřejší možná míň) dny s tím pracovat něž to člověk vstřebá.

Toliko můj ,příběh třeba to někomu pomůže při rozhodování.
Jsem moc rád , že jsi na mě dal, koupil a vydržel těch pár dní, než si KPA ohmatáš.
Ať ti to šlape , chlape. :D
NSWC

Příspěvek od NSWC »

@vladan.
Sleduj pravidelně Kemper forum.!!!

Kdyby ti chyběl Pod Hd , tak tady něco máš :D

http://www.kemper-amps.com/forum/index. ... post253753

http://foobazaar.com/kemper/Pod/MAB_PodHD.zip

John Petrucci - Mark IV rhythm and lead, Mark IIC+ lead, Dual Recto/Road King rhythm and lead, Pull Me Under Clean
Joe Satriani - Surfing with the Alien, Is There Love in Space, Fuzz (Overdriver)
Steve Vai - Ultra Zone, Story of Light
Stevie Ray Vaughn
Santana
Jimi Hendrix
Jonny Lang
Eddie Van Halen - VH I, VH III
Eric Clapton - Cream
Gary Moore
Guns n Roses - Sweet Child o Mine, Welcome to the Jungle (crap delay settings...)
AC/DC - Back in Black
Led Zepplin - II
Foo Fighters
Mark Knoppfler - Money for Nothing
Metallica - And Justice for All, Black Album
Megadeth - United Abominations/Classic Thrash Tone, Th1rt3en/rougher tone
80's Lead
60's Clean Fender
Crunches - Marshall, Fender
Opeth - Ghost Reveries
KillSwitch Engage - The End of Heartache (5150 and Recto tones)
As I Lay Dying - The Powerless Rise
Meshuggah - Chaosphere, Obzen, Koloss, Lead, Ambient Clean
Misha Mansoor - rhythm, lead, clean
Lamb of God - Ashes of the Wake
God Forbid - Determination
Scar Symmetry - Dark Matter Dimensions
TesseracT
Veil of Maya
Vildjharta (sp?)
The Faceless - Autotheism rhythm and lead
Attempt at a Diezel-esque tone (Das Pod)
Synth/Chiptunes Patches - 8-bit, 16-bit, 32-bit, Dubstep
Bass - Clean, Distorted, Fuzz, and Metal
NSWC

Příspěvek od NSWC »

Zdar.

Mám tady odkaz na srovnavaci ukázky real amp vs Kemper.

http://www.sinmix.pl/2015/10/09/9-diffe ... -same-cab/

Odesláno z mého Noble TAB10-410 pomocí Tapatalk
torst

Příspěvek od torst »

no takhle na sluchátkách nepoznám nic, zní to stejně. Možná ten JCM800..., reálnej track má navíc tu pružnost, šťávu, odpich v attacích. To je ta časová složka, která mi chybí u všech simulací.
Líbí se mi jiná věc : Ty ampy přes stejnej box a mikrák hrajou SKORO stejně ! To by si měly poslechnout ty výrobci PODů a dalších nesmyslnejch mulťáků. Hlavní rozdíl dělaji bedny.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Pro mý uši to vyznívá tak, že originál má více přirozené rezonance vespod, Kemper je toho zbavenej a zároveň mi zní nepatrně jasněji. Jsou to však nuance, který v mixu ve většině případů naprosto zaniknou.
torst

Příspěvek od torst »

poslech jsem si to zatim jen na noname sluchátkách, uvidim jak doma. Čekal bych, že zázrak typu Kempera bude hrát opravdu 1:1. Ani jsem se moc ty rozdíly nesnažil hledat, nečekal bych je. Ani u té 800ky jsem si nebyl jistej, jestli nejde o placebo. Možná bych to poznal při live, od boxu, že ten Kemper nemá ten "náběh". Ale že by "neuměl" ani tu linku ??? To tady začnu vykřikovat, že "profily" v mém ZOOMu zvládnou totéž !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
subroofer

Příspěvek od subroofer »

Já už těch ukázek slyšel hodně, a taky četl diskuze. Charakter to má 1:1, ale některý drobnosti si Kemper přejímá trochu jinak, například ta čitelnost spodního pásma je výborně oprimalizovaná, i proto třeba více vyniknou ty vrchní frekvence, ten rozdíl slyšet jde, ale je fakt, že by měl člověk čekat zhruba kde. Placebo je samozřejmě také namístě, protože v moment, kdy by posluchač nevěděl, která ukázka hraje by to bylo určitě zajímavější :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“