Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Pravidla fóra
Re: Simulace reproboxu pro LIVE (stompbox a rack)
Řeším problém s basou. Mám lampáč (překvapivě bez D.I. výstupu) a zvukaři se většinou moc netváří na zvučení basy mikrákem. ( ignourujíc stageplan vždycky přijdou s XLR: „kam to mám píchnout?” ). Chci mít ve zvuku chování konce i nějaké basy. A samozřejmě levně. Teď k otázce jak se Redbox či např. takový Palmer PDI 09, popřípadě asi i ten behroš chová s basou? Netestoval to někdo z majitelů? Nestačil by nějaký obyčejný pasivní D.I. box s útlumem -15dB? (jestli totiž dobře počítám, tak je to útlum odpovídající ztlumení 100W apce na linkovou úroveň, výpočet: odhadem maximální sinusový výkon mé Bugery 1960 je cca 100W, minimální impedance mého boxu je 8ohm. Takže amplituda max napětí je sqrt(800) tudíž nějakých 28V, db=10.log(výstupní napětí=28V/linkové napětí=0,77V))=15 a nějaké drobné.
před časem jsem kupoval DIBOX od basáka, klasický pasivní a ten ho měl mezi basou a aparátem.
Redbox a jiné kytarové záležitosti nebudou to pravé ořechové, protože fungují jako simuvace boxu kytarového boxu
Redbox a jiné kytarové záležitosti nebudou to pravé ořechové, protože fungují jako simuvace boxu kytarového boxu
A jakej D.I. box to byl?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nechceš vyzkoušet Behringer BDI21? Je teď na bazaru za 500,-.
http://hudebnibazar.cz/prodam-behringer-bdi21/ID930948/
Já jej nějakou dobu využíval a problém (technický ani zvukový) jsem s ním neměl.
Mimochodem, v tomto kytarovém threadu je basový DI s emulací repra trochu OT.
http://hudebnibazar.cz/prodam-behringer-bdi21/ID930948/
Já jej nějakou dobu využíval a problém (technický ani zvukový) jsem s ním neměl.
Mimochodem, v tomto kytarovém threadu je basový DI s emulací repra trochu OT.
Hendrek: Do toho bych silovej výstup nezapojoval...
Kunec: Dík!
Kunec: Dík!
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já také ne. Nějak jsem po prvním přečtení nepobral, že bys to zapojil mezi koncák a repro. Mohlo mi to dojít, vzhledem k tomu výpočtu.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jen stručné info ohledně zakoupeného H&K Red Box MkIII.
Úkol zněl jasně - obrousit overdrive a fuzz hraný přímo z krabiček do PA, aby zněl příjemněji.
Včera na zkoušce jsem otestoval a splnilo to, co jsem od toho čekal. Takže momentálně mám problém vyřešen. Zvukově je to trochu temnější, než bych potřeboval, ale až takový problém to není. Až dořeším nějaké nákupy a nebudu vědět, do čeho dál investovat, zkusím experimentovat i s jinými speaker emulátory.
Úkol zněl jasně - obrousit overdrive a fuzz hraný přímo z krabiček do PA, aby zněl příjemněji.
Včera na zkoušce jsem otestoval a splnilo to, co jsem od toho čekal. Takže momentálně mám problém vyřešen. Zvukově je to trochu temnější, než bych potřeboval, ale až takový problém to není. Až dořeším nějaké nákupy a nebudu vědět, do čeho dál investovat, zkusím experimentovat i s jinými speaker emulátory.
ta temnost, středovost, to je právě ono. On ten apec sejmutej mikrákem hraje přesně tak. Otázka je, jestli ta samotná krabička nemá míň výšek než kyt. zesík. Ale moc bych ty horní frekvence nepřidával, i když to k tomu svádí. Např. Rockman Tom Scholz je taky posazenej do těch středů a byl to všeobecně uznávanej kult.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jj, byl a nastesti uz nenitorst píše: Např. Rockman Tom Scholz je taky posazenej do těch středů a byl to všeobecně uznávanej kult.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Hendrek: Je to škoda, že věčina těch simulátorových krabek nemá třeba 5-tipásmový EQ. To by se hodilo. Ale tak dá se dokoupit.
A zkoušels jak emulaci 4x12, tak otevřeného komba? Pokud to tedy MKIII má, já mám Classic.Hendrek píše:Jen stručné info ohledně zakoupeného H&K Red Box MkIII.
Zvukově je to trochu temnější, než bych potřeboval, ale až takový problém to není.
To kombo je jasnější než 4x12.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mám to v poloze Combo 1x12. Stack 4x12 je temnější. A pětipásmový EQ mám (Fender micro EQ), takže si to umím víceméně doladit ku spokojenosti.
Tak mi včera přišel z e-baye ten miniaturní speaker simulátor, asi za 180,- . Hned jsem se do něj pustil, naštěstí byla v šuplíku příhodná krabička, šlo to rychle. Hraje a vůbec ne zle ! Teda je pořád hodně ostrej na vejškách, ale přidal jsem přes vypínač kondík na výstup a s ním zní podstatně líp. Pro Hendreka by stačil bohatě.
Ukázky zde : https://youtu.be/lqrlR_fqO2c
Ukázky zde : https://youtu.be/lqrlR_fqO2c
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Behringer mi asi zní nejlíp, ale to čínské udělátko taky není špatné za ty prachy. Možná na clean sound a crunch by se mohly rozdíly ještě více smazat. Byl by velký problém udělat takové porovnání? 
jasně, pustim se do toho. ty takhle chceš zušlechtit OD a fuzz. Napiš svoje typy, zkusim najít podobné u sebe.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
MOJOMOJO a Nano Big Muff Pi.
Crunch: pokud najdeš nějaký transparentní overdrive bez vlastního charakteru, který respektuje původní signál kytary, použij takový.
Lead: Fuzz můžeš nastavit tak, ať z něj leze pěkný lead tón na sóla a za něj dej ještě ten overdrive ve stejném nastavení, jako pro crunch.
Klidně místo OD použij v Zoomovi nějakou simulaci lampy (Vox apod.) bez zapnutého boxu
. Vřelé díky.
Crunch: pokud najdeš nějaký transparentní overdrive bez vlastního charakteru, který respektuje původní signál kytary, použij takový.
Lead: Fuzz můžeš nastavit tak, ať z něj leze pěkný lead tón na sóla a za něj dej ještě ten overdrive ve stejném nastavení, jako pro crunch.
Klidně místo OD použij v Zoomovi nějakou simulaci lampy (Vox apod.) bez zapnutého boxu
nějak to poskládám. Mám OD Behringer a (nejen) Muffa v Digitech DF7. A G1on je jasnej, ale v něm spíš preampy, kdežto tebe zajímaj spíš krabky. Mám nahrát raděj sólo, nebo akordy, vícezvuky?
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na crunch mě zajímají souzvuky, takže kila a akordy. Na lead hoď nějaké sólo a na konec třeba kilo v Edur
.
Tak tady je pokračování :
https://youtu.be/3_bNGWAQP1I
Udělal jsem to pomocí ZOOM G1on, nahrál jsem do smyčky ukázky krabek a preampů. Jsou to simulace, ale laděný přesně podle analogů , + - tomu můžeš věřit. Použil jsem Strata, vidim, že ho máš v podpisu.
Ten OD a Muff zněji tupě, pochopitelně. Nechtěl jsem je brousit žádným EQ, takhle to v reálu bude hrát. Psal jsem už dřív - není to dobrý brát zkreslení jen z krabky. Dnes už slušnej preamp seženeš lehce. Takže ten "Fender" a "Marshall" hrajou daleko líp.
Jinak - zas slyšíš to, co říkáme my metaláci furt - na ty cleany je to skoro jedno, bedna se pozná až u mesácký pily !!!
https://youtu.be/3_bNGWAQP1I
Udělal jsem to pomocí ZOOM G1on, nahrál jsem do smyčky ukázky krabek a preampů. Jsou to simulace, ale laděný přesně podle analogů , + - tomu můžeš věřit. Použil jsem Strata, vidim, že ho máš v podpisu.
Ten OD a Muff zněji tupě, pochopitelně. Nechtěl jsem je brousit žádným EQ, takhle to v reálu bude hrát. Psal jsem už dřív - není to dobrý brát zkreslení jen z krabky. Dnes už slušnej preamp seženeš lehce. Takže ten "Fender" a "Marshall" hrajou daleko líp.
Jinak - zas slyšíš to, co říkáme my metaláci furt - na ty cleany je to skoro jedno, bedna se pozná až u mesácký pily !!!