Piano: za jak dlouho se daji naucit tyto skladby?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
kcg

Re: Piano: za jak dlouho se daji naucit tyto skladby?

Příspěvek od kcg »

Ja myslim, ze VaclavIV. smajlikem na konci naznacoval, ze to myslel jako vtip. Jeste at nedojde k dalsim omylum, NKS jsem nejel celou, ale jen to co ucitel oznacil jako, ze by mohlo byt prinosem pro nauceni se neceho noveho. Take jsem na jeho prani zacal az na strane 63 coz je temer v polovine knihy. NKS jsme jeste v prubehu roku doplnili 4-5 kousky od Gillocka coz bylo zase neco noveho, protoze jsem zjistil, ze piano ma taky pedal. Nakonec prislo Rozladene piano od pana Hradeckehoz jaho Maleho jazzoveho alba, ktere jeste neni hotovo, protoze se musi jeste zvednou tempo.
Prozatimni zaver: hra na piano je drina jako hrom a kdyz vidim/slysim rodice jak na to davaji sva mala ditka a divi se jakto, ze to jde tak pomalu, tak mam obvykle na jazyku "a vyzkoseli jste si to sami?". Ohledne BGS se muj ucitel vyjadril ve smyslu, ze je tam hodne cviceni a mene tech hudebnich veci, proto dava prednost NKS, ktera je vice hudebnejsi. Z BGS mam zkopirovane akorat stupnice.
mirek78
Nový uživatel

Příspěvek od mirek78 »

no prominte že tak dlouho trva se naučit 2-3 roky fur elise ? Nevím jak ostatní ale je mi 19 hraju 2 roky každy den 3 hodinky a zahraju rachmaninof prelude g minor, beethoven pateticka 1,2,3 apasisonata 1,2,3 monlight 1,2,3 tempest 1,2,3
chopin 25 etud
liszt la campanella , rapsodie 2 , 3 ,12
a ostatní

a podle učitele na hudební škole kde nechodím jen mě viděl ,prý dobře .
tak mi tu laskavě netvrdte že to trva tak dlouho sednu a hraju . mimochodem kdyby někdo chtěl žvastat to a to tak noty umím :) za pouhe 2 roky , a zahraju si co chcu

takže žadne takove že monlight věta 3 trva 10 let :D )))
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

:-) no ono jde taky o to, jestli si někdo může dovolit vyšetřit denně 3h času na hru a navíc ještě, aby to cvičení bylo efektivní (je hrát a hrát - bez určitých základních technik těžší kusy prostě nejdou zahrát).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
kcg

Příspěvek od kcg »

Mirku78, to ma byt predcasny aprilovy zertik a nebo je to popis skutecnosti? Hrajete 2 roky po 3 hodinach denne? To mate ~2 tisice cvicebnich hodin. Ucitel z hudebky rika "dobre" na to co hrajete? Ja osobne pokud skutecne hrajete to co jste napsal po pouhych 2 tisicich hodinach, tak na to rikam, ze musite byt mimoradny klavirni talent. Takze ne "dobre", ale "vynikajici", nebo "naprosto vyjimecne". To co jste vypsal jsou dle meho veci ktere vyzaduji uz expertni uroven, ktera se bezne dostavuje az okolo 10 tisice a vice odcvicenych hodin (pozor nejedna se o odehrane hodiny).
Prominte mi neduveru, ale nejake video vaseho hrani by nebylo? Preci jen, clovek se rad podiva na temer absolutni zazrak...
Jinak ja hraju 4. rokem a v podstate i kdyz ji nehraju tak jsem se dostal nekde k urovni Fu"r Elise. Kdyz kouknu do not tak si rikam, ze s treningem bych to za 1/2-3/4 rok mohl zahrat. Cvicim ted BWV 999 a jednu preludku od B. Godarda. Chystame se s ucitelem na 2 hlase invence pana Bacha...
Ohledne hodin, kdyz clovek cvici delsi domu 1.5 h/den, tak to jde rychle kupredu. Nekdy ale spadnu na 0.5 h/den a to je v kasi, nejde a nejde. Pokud date 3 h/den cviceni efektivne, verim ze veci jdou velmi rychle -- jak jsem ale psal vyse i tak si nemyslim, ze by vetsinova populace byla schopna pri takovem nasazeni za pouhe 2 tisice hodin zahrat to co tvrdite vy.
Takze pokud hrajete to co tvrdite, pak verte ze mate neskutecne stesti a uzijte si ho, pokud ne, pak rekneme, byl to povedeny zertik :-)
neibour

Příspěvek od neibour »

Bože, to je debata :-D
Ladění a opravy pian
Pianino Scholze (soc. model) po renovaci
Stage piano Kawai ES7
Behringer Xenyx 802
The Box MA 120 MK II
mart910

Příspěvek od mart910 »

Kdyz je mi 26 a nikdy jsem nehral dokazu do 30 zahrat toto pri 1-2 hodinach hrani denne? https://www.youtube.com/watch?v=3SI1E2wZ9Dc
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jak má na tohle někdo rozumně odpovědět???
Jak má někdo z jedné tvé věty poznat jaké jsou tvé schopnosti, motivace, talent, hudební nadání?
Místo takových dotazů si radši sedni k pianu a cvič :).
mart910

Příspěvek od mart910 »

Jasne ze to nikdo nepozna. Spis me zajimalo jak narocna skladba to je, protoze hubne nerozumim tak do nedokazu odhadnout.
starypard

Příspěvek od starypard »

Nedělej si s tím moc velké starosti, prostě hodinu dvě denně hraj, já si myslím, že se to můžeš učit dokonce rovnou (nebudeš profík, na technice ti nezáleží), za půl roku to obstojně musíš umět, proboha. Nauč se to zpaměti. Basový klíč číst plynně nemusíš. nějak si to přeslabikuj, uč se to po kouskách, je to hlavně o levé ruce, ta nebude zvyklá, ale zvykne si. A dá ti to nějaký začátek pro budoucno, ta skladba není těžká. Můžeš ji pak užívat jako etudu, na rozehrání ...
mart910

Příspěvek od mart910 »

Dik za nazor. Rikal jsem si ze bych se naucil prvni pravou ruku a pak zkousel pridat levou, a ze by to mohlo jit. Mam v planu si sehnat nejake klavesy a 6-12 mesicu zkouset jestli u toho vydrzim a kdyz jo tak bych koupil digitalni piano. Snad me to pujde, chtel jsem vzdy hrat na bici protoze vsude kdyz mam moznost tukam rukama nejake rytmy a ostatni se ptaji jestli nehraju na bici :o
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“