lampa se vstupem pro doprovod

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Static1

lampa se vstupem pro doprovod

Příspěvek od Static1 »

Ahoj...sháním cca15w dobrou lampu ale chtěl bych ji použít i jako odposlech... myslíte že je to reálné nebo se budou ty zvuky třískat...a nebude to ono..třeba HUGHES & KETTNER Tubemeister 18 Twelve... máte s tímto kombem někdo zkušenosti...
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 16.10.2015 6:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název.
imucz

Re: lampa se vstupem

Příspěvek od imucz »

Myslíš mixnout před vstupem do TM18 mixnout něčím kytaru a další signál a pustit to sloučené do input nebo do returnu? Hmmm. Tak to mě ještě nenapadlo zkoušet. Jediné co jsem zkoušel byly samostatně bicí ze zoomu do returnu. No nic moc na bicí. Ale to je možná i boxem.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
Static1

Příspěvek od Static1 »

Asi tak nějak..nebo kdyby bylo lampove kombo se vstupem na mp3.. to by mi stačilo.. komba o kterých jsem uvažoval mají pouze vstup na kytaru.. nebo mužu zapojit na cvičení doma počítač do efektové smyčky.. díky
imucz

Příspěvek od imucz »

Ale pokud zapojíš něco do returnu tak odpojíš input. S tím já bojuju z jiného důvodu.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
Fořt

Re: lampa se vstupem pro doprovod

Příspěvek od Fořt »

No to jsou zase rady ... Pokud chceš přes jedno kombo pouštět kytaru a zároveň mp3 s doprovody, nemá cenu kupovat lampové kombo, jak tě tu o vlákno vedle do jeho koupě všichni tlačí. Lampové kombo bude komprimovat a, třebas i jen lehce, nakreslovat. Respektive by to mělo dělat, jinak jeho pořízení pro kytaru ztrácí smysl, na to stačí tranzistorový nebo modelingový aparát. Pokuď to chceš takto provozovat, kytaru i doprovod zvučit najednou, pořiď si akustické kombo nebo aktivní reprobednu s více vstupy a minimixem, nebo alespoň aux vstupem. Kytaru pak žeň přes (multi)efekt s modelingem kytarové aparatury, nemusí být nutně digitální, jsou i analogové či dokonce lampové. Důležité je, aby měly simulaci kytarové reprobedny. Na trhu jsou už i modelingové aparáty s AUX vstupem, tuším, že od Line6, ale je to spíš taková plastová hračka na hraní doma v pokojíčku.
jastud

Příspěvek od jastud »

Jako obvykle. Tazatel potřebuje slušné modelingové kombo, aby si vůbec osahal jak zní kytara a zahrál si doma v pokojčku s mp3. Takže mu všichni poradí 15W lampu....

kup si tohle: http://kytary.cz/fender-mustang-i-v2/HN135380/ a na lampu se přijď zeptat za dva roky...

Pokud chceš hrát i malé akce se sekvencerem (jak píšeš v tom druhém vlákně) tak 1500 přidej a kup tohle: http://kytary.cz/fender-mustang-ii-v2/HN135381/

Všechno máš v jedné bedně, hraje to dobře (včetně přehrávání mp3 zároveň s kytarou) a stojí to pár šušňů.

Řešit na doma lampu je hovadina... Zkoušel jsem to mockrát a nejde to. Buď to hraje dobře a nahlas, nebo potichu a na houby. Modeling udělá MNOHEM lepší službu.

Kupovat multiefekt a akustické kombo/aktivní bednu je zbytečný. Snad úplně každé modelingové kombo má aux vstup. Signál z aux vstupu se POUZE zesílí a pošle do repráku. Hlasitost se řídí na zdroji zvuku. Většinou to hraje docela dobře.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
torst

Příspěvek od torst »

"Řešit na doma lampu je hovadina... Zkoušel jsem to mockrát a nejde to. Buď to hraje dobře a nahlas, nebo potichu a na houby. Modeling udělá MNOHEM lepší službu" S O U H L A S !!

no jasně, že lampáč je na tohle nesmysl. Klidně i PC repráky, trochu silnější, nebo nějakého jezevčíka, věž a hrát do něj přes multiefekt, všechny už dnes maj vstup na mp3.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Static1

Příspěvek od Static1 »

Děkuji všem za názory... Koupil jsem modeling Fender Mustang a na doma v pohodě..
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“