Propojení multiefektu a komba

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Orbitall

Propojení multiefektu a komba

Příspěvek od Orbitall »

Zdravim.
Chtěl bych se zeptat. Mam kombo Fender Frontman 212r a efekt Zoom G1n.
Hraju na zkreslení co je na kombu ovšem na efektu je pár pěkných věcí co bych chtěl na sola. Šlo by to nějak zapojit abych hrál normálně na kombo a pak si to někde rychle přepnul a šlo by to přes efekt?

Díky :-).
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 10.10.2015 6:38, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název dle pravidel fóra.
Tube Guru
Odborník

Re: Poraďte, pujde to nějak?

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, pokud mě paměť neklame, jsou tam jackové zásuvky "pre out" a "pwr in" což je v podstatě efektová smyčka. Když zapojíš výstup Zoomu G1n do vstupu "pwr in", mělo by být možné footswitchem přepnout z předzesilovače komba na výstup ze Zoomu G1n. Odzkoušeno to sice nemám, ale určitě budeš nucen "pwr in" použít. Otázkou zůstává jak budeš přepínat výstup z kytary mezi vstupy komba a Zoomu G1n. Zvládne to ale jednoduchý DPDT přepínač. Tato varianta ovšem předpokládá dva ťuky nohou - jednou footswitch a podruhé DPDT přepínač. Možná existuje elegantnější varianta (např. MIDI), ale netuším co máš k dispozici.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
kunec

Re: Poraďte, pujde to nějak?

Příspěvek od kunec »

Tahat MIDI do tohohle. No nevim. Je to elegantní řešení, ale přesahuje hodnotu komba i multiefektu dohromady. Já bych jel vše ze zooma

Sent from my iPad using Tapatalk
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení multiefektu a komba

Příspěvek od Hendrek »

Předpokládám, že tazatel nechce, aby signál v případě, že nemusí, vůbec nešel přes starého Zooma (zbytečný A/D a D/A převod navíc). V tomto případě se nabízí použití True Bypass přepínací krabičky (z našich luhů Smrčka, Widara, jinak spoustu dalších výrobců), a pak už je na tazateli, zda si multiefekt zapojí před kombo, nebo do smyčky, jak potřebuje.
Pokud plánuješ použití pouze v FX smyčce komba, pak stačí mít pouze footswitch komba a zapínat FX smyčku jím.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Pokud si dobře pamatuju, tak (než se rozbil), tak orig footswitch nemá přepínání smyčky. Pouze "channel" a "more drive"....
Takže rozumným řešením by byl true bypass box ve smyčce a v něm ten mulťák s připraveným presetem na sólo.... Výhodou toho řešení je, že si v době "vypnuté" smyčky můžeš připravit jiný preset, který pak opět jenom snadno zapneš (například nějaký chorus na čisté pasáže apod...)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
torst

Příspěvek od torst »

ten TB box bych oželel, prostě udělat jeden preset bez efektu jako Bypass (např EQ bez výchylek, hlasitost 100) a z něj přecházet na efektovanej. Ale přijdeš o možnost předvýběru.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Zapojit Zooma standardně do smyčky. I Zoom má (pevně věřím, kdysi jsem to zkoumal u 505II) analogový bypass, když sešlápneš a podržíš oba pedály současně.
Tazatel ještě neřekl, jaké efekty z toho chce, jestli jen modulační, pak OK ve smyčce. Pokud i zkreslení, pak raději výstup z efektu rovnou do pwr in.
Orbitall

Příspěvek od Orbitall »

Jde mi hlavně o zkreslení, co se týče toho Zoomu.
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Já mám doma Marshall DSL 5|C ,a když zapojím do smyčky ZOOM G3,tak to nelze je tam brum(velký) ......
Proto zapojím skrz Line6 M13 a je to vpohodě
torst

Příspěvek od torst »

nechápu, proč by ZOOM brumil a Line6 ne. Jedině že by měl ZOOM jinej, horší adaptér.
Svoboda je vždy a výhradně svobodou pro ty, kteří smýšlejí jinak. (Rosa Luxemburgová)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“