Vintage V100 AFD nebo Fokus H custom ?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Honzas

Vintage V100 AFD nebo Fokus H custom ?

Příspěvek od Honzas »

Dobrý den :)
Chtěl bych si pořídit nový nástroj a zaujala mě kytara Vintage V100 AFD http://kytary.cz/vintage-v100-afd/HN150936/ a kytara Fokus H custom http://www.fokuskytary.cz/ek/lp-c.bk/le ... stom-black nemůžu se rozhodnout prosím poraďte :)

Děkuji za odpovědi :)
pap

Re: Vintage V100 AFD nebo Fokus H custom ?

Příspěvek od pap »

Za me vintage, lepsi hardware a snimace a celkove jsou na jejich les pauly stabilne dobry ohlasy.
American Vintage '52 Telecaster, MIJ 62 Telecaster Custom, Mexiko Standard Telecaster, Classic Vibe Telecaster, šrot Telecaster, Rickenbacker 330, Fender MIJ Traditional '60s Jaguar, CV Starcaster, Fender Cyclone, Fender MIJ Traditional '60s Mustang, Danelectro 59 korea, Epiphone Dot, Classic Player Jazzmaster, Vintera 70s Telecaster Deluxe, Eastwood Classic 6, Mascis Jazzmaster, CV Jazzmaster, Bach Les Paul (DM SD), Fender Newporter, Hondo II Professional Bass (1980), Paranormal Super-sonic, Paranormal Cyclone, Vox AC100 CPH halfstack, Blackstar HT 40, Line6 Spider Valve MK II atd.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Nevím, jak to máš daleko, ale jedno AFD je i na bazaru. Případně se zkus mrknout, jaký další LP v tvé cenové relaci najdeš na bazaru. Na bazaru koupíš vesměs za stejnou cenu lepší nástroj než v obchodě. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

Za mne rozhodně Vintage z bazaru. Bude už seštelovaná, lepší hadrvár, snímače...
Honzas

Příspěvek od Honzas »

Děkuji vám za odpovědi :) na tu Vintage AFD na bazaru už jsem před tím koukal a mám to asi 72 km takže do toho pujdu :)
carver

Příspěvek od carver »

mal som Vintage V100 AFD, skvelý Les Paul, odporúčam
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

V téhle cenové kategorii jedině cort-z custom. Opravdu nemá konkurenci - masivní javorový top, zamykací mechaniky, origo SD snímače. Člověk se jen musí odprostit od toho modernějšího vzhledu. Je to nástroj na úrovni mnohem dražší les paulů.

A na bazaru je za perfektní cenu:
http://hudebnibazar.cz/cort-z-custom-bs ... /ID910417/
torst

Příspěvek od torst »

jednoznačne Vintage, i když Fokus jsou taky dobrý. Ale Vintage je už pomalu kult.
Cort je pěkná, ale už je to hodně modifikované LP.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Rozhodně Vintage,nebo Cortku jak uvádí Latam,ta cenová relace je stejná v novém samozřejmě...(bazar netratí tolik)
Já mám doma Cort Z 42 a je skvělá...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Hlavně je třeba brát v úvahu, že na cortce už jsou snímače v bazarové hodnotě třeba 3000,- Což je stejně u obou výše zmíněných nutná investice.
torst

Příspěvek od torst »

Latam píše:Hlavně je třeba brát v úvahu, že na cortce už jsou snímače v bazarové hodnotě třeba 3000,- Což je stejně u obou výše zmíněných nutná investice.
Snímače vůbec neřešim, jestli je to SD, RH, stock Ibanez..., pro mě hrajou všechny stejně (= dobře). Ale kdo chce mít jistotu a pocit dobré značky, tak Duncany jsou jasná volba !
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
jenyceg

Příspěvek od jenyceg »

krkové wilkinsony měnit netřeba, ty hrajou skvěle. Jak HB, tak p90.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Vintage AFD jsem mel, s lehkymi upravami to byla vyborna kytara, kdyz se nahodily original Slash SD snimace, tak se o ni uznale vyjadrovali i majitele spickovych gibsonu, prestoze ani puvodni, ani vymenene RM nehraly spatne (nakonec jsem ji prenechal kolegovi, ktery LP vyuzije vic)
Taky bych doporucil ten bazarovy Cort, ale v zasade je to fuk, protoze nejake rozdily bys poznal az bys je mel vedle sebe a mohl okamzite stridat (coz mit nebudes ;)

jeste k tem dnesnim stock snimacum, naposledy jsem byl pozitivne sokovan ultralevnym jaguarem Jay Turser (pro synovce), pocital jsem ze snimace se budou muset vymenit a vono ne! Hrajou uplne v pohode. Opravdu doba pokrocila a ty kvalitativni nuzky mezi shitem a znackou se dramaticky sevrely. Ze tomu kytaristi nechteji verit, je vec druha...
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
krade

Příspěvek od krade »

za mě taky vintage. viz můj poslední post do topicu o les paulech...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
torst

Příspěvek od torst »

hyenik píše:Opravdu doba pokrocila a ty kvalitativni nuzky mezi shitem a znackou se dramaticky sevrely. Ze tomu kytaristi nechteji verit, je vec druha...
děkuju náčelníku, že ses mě zastal.
brli95

Příspěvek od brli95 »

Mám tu LP Custom a popsal bych to asi takto:

Fakt záleží na jakej kousek narazíš. Já si vybral z více takovou, která mi nejvíce padla a sem s tím fakt spokojenej, samozřejmě není to jak Gibson, ale co by si chtěl za ty prachy? :D Za ty peníze je to výborný nástroj, na to že to jsou nějaký no-name snímače tak to produkuje pěkný kulatý zvuk. (mimochodem když sem vyndal krytku snímače tak na něm bylo napsaný SCHECTER :D ). Kytara ladí, nepřepadává a nebyli s ní nikdy žádný problémy. Hrál sem i na ty Vintage, ale ten můj FOKUS mi přišel takový masivnější....
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“