TCE TonePrint

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: TCE TonePrint

Příspěvek od Hendrek »

K té barvě: musíš taky vzít v úvahu, jaké už mají barvy u TonePrint pedálů použité. Z těch nepoužitých, které se odlišují od ostatních více než jen odstínem, zůstává růžová :).
Hmmm, růžový Fuzz... :D
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Však jo - rozhodně tu nechci přispívat na téma "módní policie" :D Nový kompresor určitě vyzkouším bez ohledu na odstín. Btw. růžový fuzz - to už tu bylo... ;) A končím OT o barvách...

You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Podzimní sklizeň u TC nekončí...

http://www.tcelectronic.com/sentry-noise-gate/

Až na to, že umístili trochu nelogicky send a return křížem, to nevypadá zle.
Na fuzz si holt stále počkáme... :)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To je výzva!!! Zrovna mám v nákupním košíku u Thomanna Silencer od EHX a TCE mi "hatí" nákup :D.
Teď jen zhodnotit, zda se mi vyplatí připlatit 2 tisíce za nálepku TCE, multiband Gate a Toneprint technologii (editor všech možných i nemožných parametrů gate).
To je na po*rání :? :).

Kurnííík, já to chci! :mrgreen:

PS: ten zkřížený send/return taky moc nechápu.
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

To je prekérka... :D

Já bych z toho takovou vědu nedělal - zrovna s noise gate bych se celkem nerad jakkoli babral v editoru (narozdíl od jiných efektů, které ze zvukem "něco dělají"), stačilo by mi, že brána funguje a potlačuje šumy, které má - bral bych tedy klidně i tu EHX, ale je pravda, že já nemám tak "čistokrevný" pedalboard :)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

EHX asi není multiband. Otázka je, jak moc to nejsou reklamní kecy a bude to skutečně poznat na zvuku. V režimu Hiss (multiband) by to mělo být optimální pro potlačení těch šumů z distortionů. Asi si udělám radost, když už mám skoro vše od TC. A ten fuzz doufám taky jednou vydají :).
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Mě by zajímalo, jak "sofistikovaně" k tomuhle pedálu budou dělat Toneprinty "slavní umělci" - při krátkém pohledu na ten editor ve videu si nedovedu představit, jak dramaticky se bude lišit nastavení od Paula Gilberta nebo Steva Vaie... Hádám, že co do prvního poslechu minimálně :)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Comp vypadá v pohodě. Ale pokud někdo fakt přesně neví jak to nastavit, doporučuju opatrnější přístup a neustřelit si na množství možných parametrů. Kompresorů jsem jeden čas vyzkoušel v relativně rychlém sledu víc od levných po drahé a ač jsem sám spíš laborant, na živé hraní mi nejvíc vyhověly dvoučudlíkáče s automatizovaným atakem a releasem. Samozřejmě jsem neskončil u dynacompu, ale u Aphex PF na aku a Cocacompu na el., mají optickou kompresi a pracujou tak dobře, že mám nulovou potřebu dalších parametrů. To jen tak na zamyšlenou. :wink:
bambas

Příspěvek od bambas »

No to vam teda pekne dekuju! KDe na to mam porad brat prachy? Chjo...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

podrobny test Hypergravity v nemcine se spoustou obrazku a ukazek (cast Praxis)
http://www.bonedo.de/artikel/einzelansi ... -test.html
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nové video Hypergravity

pri prochazeni comp věcí jsem zjistil, jaký jsem neukojitelný konzumní ko*kot :)
nadsene jsem komentoval multiband kompresor v krabicce a uplne zapomel, ze uz doma jeden mam, dokonce dualni :) http://www.tcelectronic.com/ndy-1-nova-dynamics/
takze pápá veselá zelená barvičko, musí si tě pořídit Hendrek ;)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

To bys mi to nesměl předtím rozmluvit, takže pápá veselá zelená krabičko :).
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

hyenik píše:pri prochazeni comp věcí jsem zjistil, jaký jsem neukojitelný konzumní ko*kot :)
nadsene jsem komentoval multiband kompresor v krabicce a uplne zapomel, ze uz doma jeden mam, dokonce dualni :) http://www.tcelectronic.com/ndy-1-nova-dynamics/
takze pápá veselá zelená barvičko, musí si tě pořídit Hendrek ;)
:) Jaký to krásný život, když si člověk může dovolit zapomínat, co všechno už nahromadil, co? 8)
Tak pro jistotu připomínám, že tvoje Nova obsahuje nejen multicomp, ale i druhou nedávno uvedenou novinku http://www.tcelectronic.com/sentry-noise-gate/. Takže tenkrát jsi pořízením Novy za pakatel ušetřil dnešní cca 4000? :wink:

A jinak - nehledě na tenhle případ :) - mám pocit, že díky současným "veselým barevným krabičkám" je Nova řada bohužel vcelku zapomenutá. Holt ten technicistní našlapaný design tak netáhnul. :roll: :)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no jo, ale gate ja nepouzivam, takze nic (i kdyz ted me napadlo jestli by to nepomohlo na ty obcasne brumy, uvidime)

Nova series je super, akorat je to velka krabka (tim padem draha), potrebuje vlastni napajeni (obvykle 12V) a ovladani, prestoze mechanicky super (ty tlacitka mülluju), tak to neni zrovna priklad user friendlynosti. Zrovna vcera jsem musel znovu chvili cist manual abych nastavil Helicon Harmony G.
No nicmene zrovna tenhle comp byl kup roku, takze jeste jednou diky za tip bejbe ;)
a to jsem jeste netusil, kolik penez mi to usetri v budoucnu 8)
Janick

Příspěvek od Janick »

Na Toneprintu je jedna, alespoň pro mě, dost zásadní vada. Když je efekt přepnutý do režimu Toneprint, tak skrz krabičku neprochází signál. Což je dost nepoužitelný, pokud se pedál používá před preampem nebo v seriový efektový smyčce. Máte s tím někdo tuhle zkušenost?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Co je to za nesmysl? Když je efekt přepnutý do režimu TP, prochází jím signál normálně stejně jako v přednastavených režimech. Co máš za efekt? Nemáš náhodou přepnutý vnitřní dip switch do režimu kill dry?
Janick

Příspěvek od Janick »

Flashback. Neměl jsem bohužel možnost to zatim zkusit na jinym efektu, proto se ptám, jestli někdo nemá podobnou zkušenost. Kill dry nemám zapnutý.
Naposledy upravil(a) Janick dne 5.04.2016 9:55, celkem upraveno 1 x.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Koukni se pod kapotu a zkontroluj pozici dip switchů. Mi toneprint na Flashbacku funguje úplně normálně.
Janick

Příspěvek od Janick »

Nevšiml jsem si nikde, že by někdo měl tento problém. Asi bude nějaká chyba u mě. Ještě se v tom pohrabu. Potřeboval jsem jenom vědět, jestli to je při Toneprintu standartně průchozí.

Prostě jakmile je pedál vypnutý a je nastaven režim TP, nejde skrz něj signál. Stačí přepnout do jiného režimu (pedál je stále vypnutý) a signál skrz jde.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Zkus tam nahrát jiný toneprint, ale asi to je blbost, to by se projevilo jen při zapnutém efektu. Taky může jít o závadu tvého kusu, pak reklamovat.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“