Mikrofony
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Dynamickej - signál vzniká na bázi elektromagnetický indukce... máš membránu, která reaguje na tlakový vlny ne vzduchu (zvuk) - k tý membráně je připevněnej magnet a kolem něj je cívka - jak se magnet hejbe v cívce, vzniká tam elektrickej signál....
Kondík - tam se signál generuje v podstatě přibližováním a oddalováním dvou desek kondenzátoru...
Více zde(anglicky)
V zvukový praxi to vypadá tak, že dynamický sou víc nabasovaný a přebíraj víc dynamiky, kdežto kondíky jsou spíš do vejšek, berou víc signálu, maj menší dynamiku a sou takový čistší....
je otázka, co chceš nahrávat a kolik na to máš peněz....
většinou se na nahrávání volí kondíky, protože se předpokládá, že prostředí, ve kterým naráváš bude zbavený nepotřebnech ruchů, na který sou konďasy citlivější...
zkus se víc rozepsat o tvém problému - rádi ti zde poradíme
Kondík - tam se signál generuje v podstatě přibližováním a oddalováním dvou desek kondenzátoru...
Více zde(anglicky)
V zvukový praxi to vypadá tak, že dynamický sou víc nabasovaný a přebíraj víc dynamiky, kdežto kondíky jsou spíš do vejšek, berou víc signálu, maj menší dynamiku a sou takový čistší....
je otázka, co chceš nahrávat a kolik na to máš peněz....
většinou se na nahrávání volí kondíky, protože se předpokládá, že prostředí, ve kterým naráváš bude zbavený nepotřebnech ruchů, na který sou konďasy citlivější...
zkus se víc rozepsat o tvém problému - rádi ti zde poradíme
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Obecne se nahrava zpravidla vyhradne na kondenzatorovy, ale to jsou trochu jiny cenovy relace. Kondenzator ma lepsi vysky a pruzracnejsi zvuk, jak psal Jens, ale dulezita vec je pro tebe mozna to, ze kondenzatory se vetsinou nedaji pouzit na zivy ozvuceni (ani na koncerte, ani ve zkusebne). Proto pokud nemas moc penez a mas kapelu, je podle me lepsi koupit kvalitnejsi dynamicky mikrofon (Audix OM-2, Shure SM-58, Sennheiser e840/e845, ...) a pouzit to jak na zkouskach, tak pri nahravani, rozdil nebude zas zadny terno pri beznych low-budget nahravacich podminkach. Zaroven se tim daji vetsinou dobre nahrat i kytary snimanim reproduktoru komba
Cimz te nechci odrazovat od kondenzatoru, daji se sehnat i dost kvalitni za maly peniz, ale je to dost otazka priorit... Ja mam treba levnej cinskej kondik a jsem moc rad, na vokaly a cinely je super, navic se s nim bezvadne nahravaji zkousky, nicmene pokud bych mel malo penez (resp. min penez
), koupim radsi jen dobrou dynamiku,.
Cimz te nechci odrazovat od kondenzatoru, daji se sehnat i dost kvalitni za maly peniz, ale je to dost otazka priorit... Ja mam treba levnej cinskej kondik a jsem moc rad, na vokaly a cinely je super, navic se s nim bezvadne nahravaji zkousky, nicmene pokud bych mel malo penez (resp. min penez
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
dík,
já to právě potřebuju tak nějak na všechno, na šlamaj, flétnu, i el. kytaru. Asi si teda koupim ten dynamickej, abych ho mohla použít i na koncíku.
Co říkáte třeba na tenhle?
http://kytary.cz/shure-pg57-performance ... 66:0:0:2:0
já to právě potřebuju tak nějak na všechno, na šlamaj, flétnu, i el. kytaru. Asi si teda koupim ten dynamickej, abych ho mohla použít i na koncíku.
Co říkáte třeba na tenhle?
http://kytary.cz/shure-pg57-performance ... 66:0:0:2:0
- Jens Ludwig
- Odborník
trochu s Wohmou nebudu souhlasit - vesměs už i na živo se používaj jen kondíky....
tobě by se taky hodl spíš kondík, ale jak tak koukám na ten výběr toho PG57, tak by se muselo ještě hodně šetřit....
moc hezkej a dobře funkční mikrofon na tohle je AudioTechnica AE3000
ale to už je zase trochu jinde...
tobě by se taky hodl spíš kondík, ale jak tak koukám na ten výběr toho PG57, tak by se muselo ještě hodně šetřit....
Ja mluvil o mikrofonech v amaterske cenove relaciJens Ludwig píše:trochu s Wohmou nebudu souhlasit - vesměs už i na živo se používaj jen kondíky....
Walkyra: pokud nebude mit odolnost proti zpetne vazbe (kterou v podstate vsecky dynamicky do urcite miry maji, ale levny kondenzatory ne), tak to snimat bordel bude. A kondiky potrebujes tzv. fantomovy napajeni, napaji se to stejnym kablem, jako vedes signal z mikrofonu, potrebujes na to akorat tu "krabicku". Uz je mi to blby, ale opet doporucim Behringer MIC100, coz je predzesilovac, ktery ma v sobe i fantoma a je to nejlevnejsi predzesilovac, kterej sezenes a kterej za neco stoji.
PG57 neni spatnej na zpevy, daji se s tim snimat i elektricky kytary, ale na nic jinyho bych to asi nepouzil. Navic je to lowendova rada, pokud chces mit takhle univerzalni mikrofon, budes muset trochu cenove pritlacit... A jak Jens poznamenal, pokud chces snimat "vsechno" a mezi tim i treba fletnu, bude mozna lepsi kondik. No, bude to zajimave
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
V PRVNÍ ŘADĚ JE TŘEBA SI UVĚDOMIT, ŽE DĚLENÍ MIKROFONŮ NEKONČÍ JEN U DYNAMIKY A KONDÍKU - dále se taky mikrofony dělí podle použití a podle sběrný charakteristiky...
... jinak nedalo mi to a obvolal sem pár kolegů ohledně tý flétny...
... máš příčnou nebo zobcovku???
... až se vrátim z bazénu a budu vědět víc o tvé flétně, povím, co sem se dozvěděl...
... jinak nedalo mi to a obvolal sem pár kolegů ohledně tý flétny...
... máš příčnou nebo zobcovku???
... až se vrátim z bazénu a budu vědět víc o tvé flétně, povím, co sem se dozvěděl...
Mám zobcovou flétnu a taky bych s tím mikrofonem chtěla nahrávat šalmaj a brumle (kdyby se s tím dala nahrávat i el. kytara, tak by to bylo taky fajn, ale na tom zas tolik nezáleží). A taky by bylo dobrý, kdyby se dal použít i na koncíkách. No a největší problém je, že by ten mikrofon měl stát kolem 2000kč.
Jinak díky za odpovědi, jste moc hodní, že mi takhle radíte. Snad vás tím moc neotravuju.
Jinak díky za odpovědi, jste moc hodní, že mi takhle radíte. Snad vás tím moc neotravuju.
- Jens Ludwig
- Odborník
to druhý nevim co je - takový to od š... ale to je jedno...
v tomhle případě přihoď a vem Sennheissera e840 - zobcovou flétnu a brumli budeš muset mít přímo u toho a nebudeš smět kolem toho moc hopsat....
v tomhle případě přihoď a vem Sennheissera e840 - zobcovou flétnu a brumli budeš muset mít přímo u toho a nebudeš smět kolem toho moc hopsat....
Jensi, v techto cenovych kategorii se ty mikrofony moc nedeli
kolik jsi videl mikrofonu do 2 tisic s kulou nebo osmou?

Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Jens Ludwig
- Odborník
já se furt nemůžu zbavit toho, ž žiju v trochu vyšších relacích...Wohma píše:Jensi, v techto cenovych kategorii se ty mikrofony moc nedelikolik jsi videl mikrofonu do 2 tisic s kulou nebo osmou?
![]()
ale jinak u dynamik tyhle rozdíly jsou - většinou kardioda/superkardioda/hyperkardioda - ale i to občas udělá svoje
Já bych se taky zeptal... Máme v kapele nějaký ty mikrofony. Většina ani není označená. Ale máme tam jeden Talkstar (bo jak se to jmenuje) a pak Shure PG58. A chtěl bych se zeptat jestli je ten Shure aspoň trochu dobrej na přesně tohle to univerzální nahrávání. Je právě potřeba nahrát jak zpěvy(tam problém není) ale taky el. kytaru a flétnu,....
Jinak ostatní si vezmu linkou takže tam není tak problém. Nebo se mám zkusit někde kamarádů pozeptat co mají a jestli mi něco nepůjčí???
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- einsteincz
- Kontaktovat uživatele:
Mě osobně se zvuk PG58 nelíbí je pro mě nepříjemně navýškovaný ... na zpěv bych ho použil ale na kytaru nebo fletnu bych použil něco jiného
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player 
- *Twisted.Brother*
- Kontaktovat uživatele:
řekl bych že o moc ne...protože ono se to vyrábí stejným stylem...je to prostě Low-end*Twisted.Brother* píše:sry za OT ale co vy na mikrofony stagg? (Jen doufam ze bude lepsi kvalita nez u kytar)
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
Z levnych mikraku jsou dost dobre t.bone
Maji je u Thomanna a ted uz i v Muzikantovi a myslim, ze i nekde jinde. Ale z Thomanna to vyjde lip 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jeden se mi nějakým pochybným způsobem dostal domů... No, když si k němu seženš jinej kabel, tak je to ještě celkem použitelný, ale zázraky od toho nečekej...*Twisted.Brother* píše:sry za OT ale co vy na mikrofony stagg? (Jen doufam ze bude lepsi kvalita nez u kytar)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
S flétnou ti nepomůžu, ale přes PG58 nahrávám zpěv a kytary (elektriky i akustiky) a je to v pohodě.aivn86 píše:Já bych se taky zeptal... Máme v kapele nějaký ty mikrofony. Většina ani není označená. Ale máme tam jeden Talkstar (bo jak se to jmenuje) a pak Shure PG58. A chtěl bych se zeptat jestli je ten Shure aspoň trochu dobrej na přesně tohle to univerzální nahrávání. Je právě potřeba nahrát jak zpěvy(tam problém není) ale taky el. kytaru a flétnu,....Jinak ostatní si vezmu linkou takže tam není tak problém. Nebo se mám zkusit někde kamarádů pozeptat co mají a jestli mi něco nepůjčí???
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Jens Ludwig
- Odborník
můžu potvrdit, že ty TýBouny sou za ty prachy nepřekonatelný...Wohma píše:Z levnych mikraku jsou dost dobre t.boneMaji je u Thomanna a ted uz i v Muzikantovi a myslim, ze i nekde jinde. Ale z Thomanna to vyjde lip
jinak ta PG 58 postačí, ale zase od toho pak člověk nemůže čekat výsledky....
a flétnu tak, že hrát přímo u mikrofonu a je to nejlevnější a nejspolelivější řešení na živo i nahrávat (v rámci možností)