Jolana Big beat - poraďte co s ní

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
FiendMB

Jolana Big beat - poraďte co s ní

Příspěvek od FiendMB »

Ahoj, doma se mi válí již od dětsví zajímavá kytara - Jolana Big beat 1963, jelikož prošla mým dětstvích, chybí sem tam nějaký šroubek, snímač je venku bez kabeláže, už přesně nevím co s ní všechno je (pokud s ní něco je - asi jsem se chtěl podívat dovnitř a až jsem do nedal dohromady...), chtěla by dát do kupy, a pak jí buď využít na hraní (pokud to k tomu bude), nebo jí prodat nebo si jí dále nechat jako památnou věc.

Moje dotazy:
1) koho byste mi doporučili (ideálně co nejblíž ke Kolínu), kdo by jí rozchodil - udělat vstup, obnovit kabeláž, zprovoznit snímač... Koukal jsem zde na fóru, že nabídka opravářů je široká, ale počítám, že se nejedná o nic zásadního, tak by se mi hodil někdo co nejblíže bydlišti, a také jak jsem tak pročítal, tak ti pražští jsou dost zaneprázdněni..

2) vím, že je to již poměrně cenný kousek, ke kytaře ale nemám kombo, stavem se zdá být pěkná, neomlácená, pokud bych jí prodával, v jakém rozmezí se zhruba pohybují ceny, respektive, kolik byste si zkusili říci? (zda to má význam, nebo abych někomu nenaletěl..)

3) nahradí/zastoupí průměrnou moderní el. kytaru? nebo je to spíše materiál do sbírky?

Díky moc za info!
ajdam

Re: Jolana Big beat - poraďte co s ní

Příspěvek od ajdam »

2) Kompletní se pohybujou na bazarech tak okolo 40 000,- Bez rádia ale netušim, asi by stálo za to, ho někde dohledat a prodávat i s nim.

3) IMHO ne. Měl jsem jí jednou v ruce a nepřišlo mi to jako žádnej zázrak :-) S čínskou kytarou za 3000,- si zahraješ líp.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Vyloženě sbírková věc. Stojí za to ji dát do pucu.
torst

Příspěvek od torst »

V jakémkoli stavu jí hoď na Aukro a zaručuju, že zbohatneš. Hrát se na to skoro nedá, asi proto jsou tak cenné ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
FiendMB

Příspěvek od FiendMB »

Takže myslíte, že nemám řešit ani tu elektroniku a prodat to tak jak to je? tu bednu těžko seženu... a dle popisu asi není o co stát, ale chápu, že je to sběratelská záležitost... Možná to aukro zkusím, ale nerad bych to prodal za 2000 :-)
Pikus

Příspěvek od Pikus »

Hoď sem nějakou fotku, ať víme, v jakým je stavu ;).
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Na hraní to nejni. Prodat. A pokud je to jen kabeláž, tož ji prokabeluj, rozchoď a dál do ní nevrtej. "Nevyšolichaná do nova" bude mít vyšší cenu (a odpadne ti s...í s tím).
Inzerce na tyto kytary je dost, otázka jest, jaké mají chlapi představy. Jedni zakládají muzeum, druzí je mají na kšeft.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Kupec všeho s logem Jolana:
http://hudebnibazar.cz/jolana-kytara-ba ... /ID939293/
Zkus se s ním domluvit.
torst

Příspěvek od torst »

S nikým se nedomlouvej. Proč 2000 ? dej na Aukru startovací cenu kolem 10 000 a myslim, že se brzo zvedne. Aukro je nejobjektivnější. Zvítězí ten největší magor, kterej neví co s prachama. Na bazar hoď kdyžtak jen odkaz na tu aukci.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
FiendMB

Příspěvek od FiendMB »

Zde je foto současného stavu. kabeláž je potřeba udělat, chybí několik šroubků - asi už je nedohledám, na spodní straně se začíná olupovat barva viz foto. Je to reálný stav, nic nezatajuji. Asi to hodím na to aukro a uvidí se...
Přílohy
IMG_20151105_152110.jpg
IMG_20151105_152059.jpg
IMG_20151105_152053.jpg
FiendMB

Příspěvek od FiendMB »

další foto
Přílohy
IMG_20151105_152151.jpg
IMG_20151105_152143.jpg
IMG_20151105_152133.jpg
IMG_20151105_152123.jpg
IMG_20151105_152110.jpg
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Hendrek píše:Kupec všeho s logem Jolana:
http://hudebnibazar.cz/jolana-kytara-ba ... /ID939293/
Zkus se s ním domluvit.
Už mu cpu svoje Tornado.
Ale Bigbeat má mnohem větší cenu. Domluva - proč ne - za to nic nedáš. V nejhorším se vaše představy nepotkají. Alespoň pokecáte.

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Lol ta je hustá. A hnusná :D Tu bych zrenovoval aby se na ni dalo hrát, což by nemusel být žádný problém, nic velkého, a pak bych na ni hrál koncíky, haha. To bych byl hipsta' cool, oujé 8)
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
torst

Příspěvek od torst »

no tim bys jí právě znehodnotil. Kytara na kterou se nechá dobře hrát je na nic. Ale takhle, ve stavu nepoužitelneho polena, se na Aukru vyškrabe hodně přes 10t.
stepanb

Příspěvek od stepanb »

Už je za 15t. Za takovej nepoužitelnej krám. :roll: :lol:
hOI!!!
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

tož, to má dobrý ... a přejme mu to.

torst

Příspěvek od torst »

20 100,- !!! paráda !!!
nezbývá než gratulovat.
Jdu se podívat do stodoly !!!
FiendMB

Příspěvek od FiendMB »

Díky za rady, myslel jsem, že mě bude stát peníze a poslouží jako dekorace a nakonec za ní něco i bude :-) Už jsem se rozhodl, peníze nešoupnu do peněženky, ale koupím si to, co už dlouho odkládám - gibsona LP :-) - důvod, prostě ho chci :twisted:
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od martina72 »

Gibson LP bude stát asi o trošku víc, přece nebudeš kupovat přiblblý Studio, který je hnusný na pohled a nehraje tak dobře.
Ale ono se ti to pošplhá nahoru, 6 dnů do konce ... oni chlapci posledních 5 minut chytnou křeč a ještě ti něco přihodí :).
Jdu se taky podívat do stodoly.
Kua, že já v minulosti prodal za hubičku dvě Tornada a třetí věnoval.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“