Ahoj,
pročítala jsem tady různá vlákna o mikrofonech. Nicméně vzhledem k tomu, že technice absolutně nerozumím, jsem se dověděla akorát tak to, že existují kondenzátorové a dynamické mikrofony a taky, že je k nim potřeba vlastnit ještě buď zvukovou kartu, nebo zesilovač (jestli se nepletu).
Chci si pořídit mikrofon na nahrávání pianina – samostatné melodie bez zpěvu – a kytary a zpěvu dohromady. A chci, aby ten zvuk aspoň za něco stál. Mohli byste mi nějaký doporučit?
Jsem ochotná investovat do tohoto vybavení (zahrnujícího mikrofon a další potřebné věci) max kolem 3 tisíc. V nadpisu píšu jen orientační cenu samotného mikrofonu, abyste věděli, co za otázku vůbec rozklikáváte.
Nevím, co dál ještě dodat. Snad jen to, že nahrávat budu v pokoji o rozměrech 5.5 x 5.5 m, kde je celkem znatelná ozvěna díky jeho prostornosti. Jo a mám noťas, pokud by na tom záleželo.
Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000
Pravidla fóra
Re: Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000
Máš dost neslučitelné požadavky, ale normální podiový (dynamický) mikrofon (dělaný do těžkých podmínek) ti asi pro začátek pokryje to, co budeš prubovat. Bude méně citlivý (i na zvuk i na dynamiku a na nějakou tu ránu
, ale to je dobře). S místností si nelam hlavu, stejně si porychtuješ určité místo a polohu na nahrávání, nějak si to zakrytuješ, odstíníš, hodně pomůžou hadry, všude, ne holé stěny nebo jen tvrdý hladký nábytek. Na mikrofon je dobré mít cokoliv s mikrofonním vstupem (ne věž s karaoke a už vůbec ne hi-fi zesilovač). Jakýkoliv levný multiefekt nebo nahrávadlo nebo zvukovku nebo mixáček, něco takového, ten vstup bude porychtovanej dycinky podobně a poslouží. Možná bys mohla za tu cenu začít i s dvěma, třemi, mikrofony na insert a nějak si ozvučit najednou vše, co jsi zmínila ... a rozkoukat se.
Kód: Vybrat vše
Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.Re: Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000
Bych použil kondík,ale určitě ne do inzertu,ale možná by pro začátek dobře posloužilo toto:
http://www.dj-obchod.eu/rekordery-sampl ... h1-v2.html
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,
Díky za doporučení. A proč ne do inzertu a co tím myslíte?911 píše:Bych použil kondík,ale určitě ne do inzertu,ale možná by pro začátek dobře posloužilo toto:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Martina nešťastně použil anglikanismus "insert" ve smyslu "vstupní investice", nicméně na hudebním fóru by se měl termín "insert" skutečně používat pouze pro označení insertního vstupu/výstupu. Mikrofon do insertu samozřejmě nepatří. Je třeba chápat kontext.