Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Sabine97

Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000

Příspěvek od Sabine97 »

Ahoj,

pročítala jsem tady různá vlákna o mikrofonech. Nicméně vzhledem k tomu, že technice absolutně nerozumím, jsem se dověděla akorát tak to, že existují kondenzátorové a dynamické mikrofony a taky, že je k nim potřeba vlastnit ještě buď zvukovou kartu, nebo zesilovač (jestli se nepletu).

Chci si pořídit mikrofon na nahrávání pianina – samostatné melodie bez zpěvu – a kytary a zpěvu dohromady. A chci, aby ten zvuk aspoň za něco stál. Mohli byste mi nějaký doporučit?

Jsem ochotná investovat do tohoto vybavení (zahrnujícího mikrofon a další potřebné věci) max kolem 3 tisíc. V nadpisu píšu jen orientační cenu samotného mikrofonu, abyste věděli, co za otázku vůbec rozklikáváte.

Nevím, co dál ještě dodat. Snad jen to, že nahrávat budu v pokoji o rozměrech 5.5 x 5.5 m, kde je celkem znatelná ozvěna díky jeho prostornosti. Jo a mám noťas, pokud by na tom záleželo.
martina72
Nedůvěryhodný žvanil

Re: Mikrofon pro nahrávání pianina a zpěvu +-2000

Příspěvek od martina72 »

Máš dost neslučitelné požadavky, ale normální podiový (dynamický) mikrofon (dělaný do těžkých podmínek) ti asi pro začátek pokryje to, co budeš prubovat. Bude méně citlivý (i na zvuk i na dynamiku a na nějakou tu ránu :), ale to je dobře). S místností si nelam hlavu, stejně si porychtuješ určité místo a polohu na nahrávání, nějak si to zakrytuješ, odstíníš, hodně pomůžou hadry, všude, ne holé stěny nebo jen tvrdý hladký nábytek. Na mikrofon je dobré mít cokoliv s mikrofonním vstupem (ne věž s karaoke a už vůbec ne hi-fi zesilovač). Jakýkoliv levný multiefekt nebo nahrávadlo nebo zvukovku nebo mixáček, něco takového, ten vstup bude porychtovanej dycinky podobně a poslouží. Možná bys mohla za tu cenu začít i s dvěma, třemi, mikrofony na insert a nějak si ozvučit najednou vše, co jsi zmínila ... a rozkoukat se.

Kód: Vybrat vše

Administrátorem zablokovaný účet. Uživatel nemůže přispívat ani používat soukromé zprávy.
911

Příspěvek od 911 »

Bych použil kondík,ale určitě ne do inzertu,ale možná by pro začátek dobře posloužilo toto:

http://www.dj-obchod.eu/rekordery-sampl ... h1-v2.html
Parker Fly Select Artist 3TB USA ,
Gibson LP Custom Light USA ,Parker DF 722 MaxxFly FR BB USA,Carl Martin Quattro, sound KV2 Audio,

Sabine97

Příspěvek od Sabine97 »

911 píše:Bych použil kondík,ale určitě ne do inzertu,ale možná by pro začátek dobře posloužilo toto:

http://www.dj-obchod.eu/rekordery-sampl ... h1-v2.html
Díky za doporučení. A proč ne do inzertu a co tím myslíte?
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Martina nešťastně použil anglikanismus "insert" ve smyslu "vstupní investice", nicméně na hudebním fóru by se měl termín "insert" skutečně používat pouze pro označení insertního vstupu/výstupu. Mikrofon do insertu samozřejmě nepatří. Je třeba chápat kontext.
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“