R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od kmensik »

Razantně na polovinu. Výšky poklesnou míň.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

ajdam píše:Tak origo snímače už jsem stejně prodal, takže elektronika je mi k prdu :-) zkusim to rozebrat a vypreparovat jack, poťáky a ty oranžový rezistory (nebo co to je...)

Jo a mám další dotaz- Jak se změní síla signálu, když dojde k rozepnutí HB? Poklesne nějak razantně?
Ty oranžový "rezistory" budou nejspíš kondíky. Poťáky bych určitě nezahazoval, určitě to půjde pájet dobře. Když už děláš takovou perestrojku, zkus si někde něco přečíst o "50's wiring", a taky o výběru kondenzátorů. Ty by si možná výměnu zasloužily, vypadá to, že tam jsou nějaké levné keramické. Dal bych tam nějaký svitkový (Sprague Orange Drop - můžeš je objednat od RM Pickups spolu se snímači), 22 nF (což tam bude asi i teď).
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Nevim, zda jsou kondíky levný, zbytek součástek rozhodně levnej neni (1 poťák Gibson cca 350,- jack switchcraft 400,- :shock: - proto jsem se taky rozhodl současný díly zachovat...). Jaká by měla být výhoda svitkových kondenzátorů?

Jinak zapojovat budu podle tohoto schématu.
Tube Guru
Odborník

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, zrovna v kytaře kde není žádné ss napětí nebudou mít svitkové kondy výhodu žádnou. Hlasitost taky neklesne při rozpojení na polovinu, neboť poloviční výstupní napětí snímače je přibližně kompenzováno snížením výstupní impedance.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Samozřejmě, že koluje spousta mýtů o tom, jaký magický tón mají originální paper-in-oil kondenzátory z 50. let např. na zvuk Gibson 1959 LP. Jedině snad, že by tu magii hrály svody, které u tak starých kondíků už zaručeně musely vzniknout (vždyť je to vlastně obdoba starých tesláckých asfalťáků nebo pozdějších hovňáků; kdo někdy restauroval stará elektronková rádia nebo domácí kopie Marshallů, nejspíš ví ...).
Nicméně odůvodnění, proč např. Gibson u dražších současných modelů používá Orange Drop,vypadá docela rozumně:
http://www.gibson.com/News-Lifestyle/Fe ... Myths.aspx
Pro zjednodušení shrnuto - u levných keramických kondenzátorů může vadit příliš velká výrobní tolerance (tj. odchylka) jmenovité hodnoty, náchylnost k mikrofoničnosti, vliv teploty.
blaruskrudiask

Příspěvek od blaruskrudiask »

ajdam píše: Další věc: Nakoukl jsem do kapsy na potenciometry a s hrůzou jsem zjistil, že u mého SGčka není elektronika standardně pájená, ale je vyvedená přes nějaký plošňák..
Zdarec, lekl jsem se toho stejnýho, tak měsíc zpátky:D. Ty potvory to osazujou skoro všude už od roku 2008, co jsem četl. Rád bych to komplet vyměnil, ale nenacházím v republice CTS potenciometry (500 nebo 550k). Líbí se mi u nich ta točivost, že je taková tužší, ne jako Bourns, který se točí jak kolotoč i při mikro doteku:D. Samozřejmě každýmu vyhovuje něco jinýho.
Kowy
Bandzone: CandleWick

Příspěvek od Kowy »

blaruskrudiask píše: ...Rád bych to komplet vyměnil, ale nenacházím v republice CTS potenciometry (500 nebo 550k)...
Mrkni na http://www.bachmusik.com/kytarovy-hardw ... y/cts-poty
Azmodan666

Příspěvek od Azmodan666 »

Zdravim.
Kytaru mám Jackson Js32t rhoads a chci vyměnit snímače za jiný. Uvažuju nad RM jsou cenově pro mně teď nejdostupnější. Myslíte že by to byla dobrá volba? Chci mít výraznej zvuk, dynamický, pěkně kulatý, vyvážený. Hraju blackdeath metal
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

RM Naked Lynch?
Dilemmachine
Nový uživatel

Příspěvek od Dilemmachine »

Ahojte, kedze panovi Machovi som uz napisal ale zatial mi neodpisuje, pisem aj sem. Chcel by som si kupit RM snimace do gibson SG. Primarne metal high gain, ale nie ultra-super-bomba-mega high gain takze F1 a F10 zatial vylucujem. Vo svojom gibson LP pouzivam pri kobylke SD SH-6, s ktorym som celkom spokojny, jedine by som chcel silnejsie basy (a hlavne v SG ich myslim bude treba). Zaujal ma teda F4 - krkovy a kobylkovy, a RM Custom (neviem ale aky krkovy sa k nemu hodi). Myslite ze je to dobra volba ? Ma s tymito snimacni niekto skusenost ? Maju silnejsi vystup ako SH-6 ? Dakujem.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

RM Custom mám AlNiCo verzi a pokud chceš basovější projev, tak bych ti ten snímač určitě nedoporučoval. Jeho charakteristika je spíš nosová, s malým množstvím basů. Je ale opravdu průrazný a hodí se dobře do podladění a k zesilovači s měkčími spodky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bambas

Příspěvek od bambas »

Azmodan666 píše:Zdravim.
Kytaru mám Jackson Js32t rhoads a chci vyměnit snímače za jiný. Uvažuju nad RM jsou cenově pro mně teď nejdostupnější. Myslíte že by to byla dobrá volba? Chci mít výraznej zvuk, dynamický, pěkně kulatý, vyvážený. Hraju blackdeath metal
F1, F10, Naked Lynch. Z tehle 3 si urcite vyberes. S F1 a F10 jsem naprosto spokojen :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Výše uvedené platí i pro Dilemmachine. Oproti SH-6 bude vše ostatní slabší. Na tom SG teď máš co? 498T nebo 500T?
Dilemmachine
Nový uživatel

Příspěvek od Dilemmachine »

Pan macho mi napisal : "doporučuji jednoznačně R.M.Custom (je i SH-6 nejpodobnější, výstup je také přibližně stejný), F2 bude o poznání ostřejší.... Jako krkový k tomu R.M.Custom doporučuji F4 Hot Neck. " (otazku nanho som formuloval trochu inak a F4 som tam nespominal). V SG nemam nic a ani neviem co tam bolo - je kupene bez snimacov.
Azmodan666

Bummer píše:RM Custom mám AlNiCo verzi a pokud chceš basovější projev, tak bych ti ten snímač určitě nedoporučoval. Jeho charakteristika je spíš nosová, s malým množstvím basů. Je ale opravdu průrazný a hodí se dobře do podladění a k zesilovači s měkčími spodky.
Právě že mám podlazeno do D A F C G D a ty basy bych zmírnil
Azmodan666

bambas píše:
Azmodan666 píše:Zdravim.
F1, F10, Naked Lynch. Z tehle 3 si urcite vyberes. S F1 a F10 jsem naprosto spokojen :)
A mohl by jsi mi poslat ňákou nahrávku? V blackdeath?
Azmodan666

Tak už pan Macho napsal a doporučil mi R.M. Custom s F4 Hot Neck , chtělo by to ještě si to poslechnout než bych to koupil :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Azmodan666 píše:
Bummer píše:RM Custom mám AlNiCo verzi a pokud chceš basovější projev, tak bych ti ten snímač určitě nedoporučoval. Jeho charakteristika je spíš nosová, s malým množstvím basů. Je ale opravdu průrazný a hodí se dobře do podladění a k zesilovači s měkčími spodky.
Právě že mám podlazeno do D A F C G D a ty basy bych zmírnil
No D není až takové podladění, ale určitě to pomůže i tak. Největší rozdíl oproti tomu, co jsem dosud vyzkoušel, je v té průraznosti. Člověk se podstatně lépe slyší.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
samillsons

Příspěvek od samillsons »

Ahoj lidi,mám tuto kytaru: http://www.hpmusic-eshop.cz/product/kyt ... 50-crs/959
a chtěl bych na ni snímače R.M. chtěl bych se zeptat jestli do bude co se týče zvuku posun vpřed. dík za každou odpověď
Hraji vše možné: Metallica, Slayer, Arakain, Pearl Jam, Green dey, Guns n Roses AC/DC no prostě vše možné
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

ClassicRocker II pickups with Alnico II magnet
Špatné asi nebudou, na uvedenou muziku možná potřebuješ taky silnější keramický snímač. Ale zrovna na GnR a ACDC by měly být podle magnetu ty pravé. Máš možnost porovnat s jinou kytarou? Jestli jsou slabé, jestli jim chybí charakter?
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“